ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MehmetDEMIRTAS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2019 23:34
Son Ziyaret:
18 Nisan 2020 19:28
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet DEMİRTAŞ
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet DEMİRTAŞ https://kralicekarinca.wordpress.com/

SON 3 MESAJI

Sizce Çiftleşme Gerçekleşti Mi? Yumurta Var Mı?
[QUOTE=ceyh]Bence işlem tamam, dişiyi ayırmanızda fayda var, videolarda yumurta görmek mümkün değil ama erkeğin davranışları çok net.[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim aklımdaki şüphe köpükte bir farklılık göremiyor olmam. Sarımsı gibi yumurtalar veya başka şeyler göremiyorum. Bunu tecrübesiz olmamdan dolayı pek önemsemiyorum. Dişiye sert tavırlar yok. Hırpalanma gibi durumlar olsa hemen ayıracağım fakat ortam çok sakin. Sarılma öncesi gibi heyecanlı tavırlar yok. Acaba bir gün daha beklesem mi dedim. Çok kararsızım. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum desem yeridir. Yarın kesin ayırırım dişiyi diye düşünüyorum.
Sizce Çiftleşme Gerçekleşti Mi? Yumurta Var Mı?
Herkese merhaba,

Bir arkadaş vasıtası ile tanıştığım betta balığı üretimi hobisinde yeniyim. 1,5 Haftadır bu hobi ile uğraşıyorum. 28 ekim pazartesi bir dişi balık aldım ve erkek ile 2 farklı akvaryumda birbirlerini görecek şekilde koydum. Daha sonra erkek bettayı üretimin gerçekleşeceği akvaryuma koyarak dişi balığı kavanoz ile üretim akaryumunun içine koydum. Erkek balığın köpük yapması için 2 kasım cumartesi gününe kadar bekledim. Yaklaşık 3-4 günde köpük oldu. 2 kasım cumartesi günü öğlen vaktinde birleştirdim. Erkek anlatıldığı gibi dişiye sert vuruşlar yapıyordu yanına çağırıyordu. Her şey anlatıldığı gibi ilerledi. Bugün yani 3 kasım, uzaktan net olmasa da erkek ile dişinin sarılmasını gördüm. Sarılıyor ve erkek aşağı inerek bir şeyler topladı ve köpüğe bıraktı. Tıpkı videolardaki gibi gördüm. Fakat rahatsız olmasınlar diye çok yakınlaşmadığım için her şeyi net göremedim ama hareketler sarılma hareketi ve yumurta toplama hareketi gibiydi. Bu harekete 2 sefer denk geldim.

Sarılma hareketi diyebileceğim durumdan sonra balıkların durumu aşağıdaki videolardaki gibi. Ben köpüklerde yumurtayı ayırt edemiyorum. O kadar tecrübem yok. [U]Sizlerden ricam şu an ne durumdalar bir gün daha beklemeli miyim? Yoksa yumurtlama olduysa dişiyi ayırmalı mıyım?[/U] Şu an dişi bir köşede duruyor erkek ise köpüğün altından ayrılmıyor. Gündüz olduğu gibi dişinin yanına hiç gitmiyor. Sürekli köpüklerle ilgileniyor.

Son durum görüntüsü (artık erkek dişiye gitmiyor. sürekli köpüğün altında dolanıyor ve köpüklere dokunuyor.)
[VID]https://youtu.be/S9BrxxCU0xQ[/VID]

Köpüğün üstten görüntüsü
[VID]https://youtu.be/sF9ktniOUgI[/VID]

Köpüğün alttan görüntüsü
[VID]https://youtu.be/ZJdqNE7VuUU[/VID][EDIT]MehmetDEMIRTAS,2019-11-04 00:26:50[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba,
Ben 30 yıllık bir adet Mehmet, İzmir'liyim, makine mühendisiyim. Aynı zamanda hobiciyim. Özellikle ufakta olsa üretim yapıp kendi masrafını çıkartan hobilere bayılıyorum. Karınca kolonisi kurma, ingiliz muhabbet kuşları ve şimdi de kraliçe karınca ile takas yaparak bir arkadaştan beta balığı aldım. Tabi bunların yanında kendi acı biberini yetiştirme gibi hobilerimde var. Aslında ben mesleğim gibi üretimciyim diyebilirim :) Her neyse böylelikle bu foruma da adım atmış oldum. Arkadaşın dediğine göre double tail betaymış. Şu anda onun bilgileri, yönlendirmeleri doğrultusunda hobiye bugün başladım. İnşallah hayırlısı ile canlılara zarar gelmeden bu hobinin de altından kalkarız.

Hepinize iyi forumlar diliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.