ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ssalih
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2019 20:07
Son Ziyaret:
04 Mart 2024 20:31
Toplam Mesaj:
46 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
salih
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cahil

SON 10 MESAJI

Serpae Tetra Yavrusu Bakımı
Merhabalar, 35litrelik akvaryumumda 8 serpaeyla başlamıştım, zaman geçtikçe teker teker öldüler, akvaryumcumda bulamadığım için yenilerini de ekleyememiştim. En son 2 tane kalmıştı ve birkaç gün önce akvaryumda 1adet yavru gördüm. Bugün ise son kalan iki tetradan biri öldü. Akvaryumu iyice inceledikten sonra sadece tek yavrunun kaldığını gördüm.

Sorularım;

-Bu türün minimum 6-7lik bir sürüdeyken yavrulayacağını sanıyordum. 2 tane kalmışken yavru görmek çok şaşırttı, ayrıca ertesi günü biri öldü demek ki sağlıklı değillerdi bunun sebebi nedir, nasıl olmuştur acaba?

-Şuan için kalan tek yavruyu aynı akvaryum içinde bir perdeli hazneye aldım kalan tetra tarafından yenmesin diye fakat karides vs canlı yemek sunamıyorum. New life spectrumun bir yemi var elimde bolca onu iyice ezip toz haline getirip atıyorum ama yediğini göremedim. En az 3-4 günlük bir yavru, şu zamana kadar açlıktan ölmemesinin sebebi
acaba sünger filtre üzerindeki artıkları mı yemesiydi diye düşünüyorum (2-3 kez sünge filtrenin arkasında, üstünde durduğunu görmüştüm.) Acaba perdeli hazneden çıkarıp akvaryumda serbest gezmesine izin mi vermeliyim?

-Malum virüs sebebiyle canlı yem alamıyorum hem kendim hem evdeki insanların belli başlı sağlık sıkıntıları yüzünden yem almaya gidip virüsle dönme fikri canımı sıkıyor. Yavruyu kendi imkanlarımla besleyebilmem için tavsiye alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.
Serpea Tetra? Soluk Renk
[QUOTE=ityo39]

Serpae tetra doğru tespit, renkleri stresleri azalınca yerine gelir, aşırı dayanıklı balıklardır. İlk haftalarda çok korkak olurlar endişe etmeye gerek yok.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, 2tane daha ekledim kayıp verirsem sayıları yine 6üstü kalsın diye düşünerek, eğer boyları bu tankı geçerse boş bir tanka ayırma şansım da var. İlerlemerine bakacağım.
25 Lt Bitkili Akvaryuma Öneri?
[QUOTE=johnnyblaze]25 litrede bitki ve sürü balığı beslenmez. Co2 verebilirim demişsiniz. O litredeki bitkilere co2 nasıl vereceksiniz? O litreye co2 verdiğinizde balıklarınız nasıl yaşayacak? Işıklandırmayı nasıl yapacaksınız? Isıyı nasıl sabitleyeceksiniz? 1 adet betta almanızı öneririm. [/QUOTE] Isıtıcı ile sıcaklığı kontrol etmek oldukça kolay, Zaten sabit sıcaklıktaki odamda duruyor akvaryum. Co2yu enjekte etmeden, ters tutulan bir kabın içine sıkıp su altında tutunca su sature olana kadar bu gaz çözünüyor bitkiler kullandıkça çözünmeye devam ediyor, balıklar için zararlı bir seviyeye asla gelmiyor. Tankın kendi özel ışığı var kapağında, türünü bilemiyorum fakat dediğim gibi daha önce başarılı bitki yetiştirmeme yetti. 5gal tanklarda bile rasboradır, tetradır, lepistestir tutanlar var binlerce de örneğini hergün görebiliyoruz. Dediğim gibi, malesef tek balık ilgimi çekmiyor. Günün sonunda da hoşunuza gitmeyecek birşeyi hobi diye yapmak anlamsız değil midir.
25 Lt Bitkili Akvaryuma Öneri?
Merhabalar, 25litrelik bir akvaryumum var uzun süredir bitkili ama balıksız çalışıyor. Arka plana koyulabilecek bakımı ekstra kolay uzun, hacimli bitki arıyorum koyucağım balıklara saklanma yeri olsun amacıyla. Şuan içinde 2 farklı çeşit anubias ve 1 amazon sword var. Ayrıca bu tanka alınabilecek çoklu sayıda ufak sürücül veya enteresan, eğlenceli balık önerisi arıyorum. Betta gibi tek bir balık tutmak istemiyorum, sürücül, çoklu balıkların birbirleriyle olan etkileşimlerini izlemek ilgimi daha çok çekiyor.

Ek bilgi; siyah bitki kumu kullandım ünlü bir adı vardı fakat şuan aklıma gelmiyor, co2 kullanabilirim suya çözülme yoluyla(çok etkili değil fakat hiç yoktan iyidir), daha önce valisneria yetiştirmeyi başarmıştım bu tankta, birsürü runner yollayıp çoğaldılar fakat uzun süre tatile çıkmam sebebiyle çok bakımsız kaldılar, sökmek durumunda kaldım.[EDIT]ssalih,2019-11-13 01:17:36[/EDIT]
Serpea Tetra? Soluk Renk
Sorumda tür tespiti de vardı, türünden emin olamamıştım, fakat konum yine de taşınmış. Hala cevap bulamadım arkadaşlar.
Serpea Tetra? Soluk Renk
Merhabalar, 2gün önce 35litreliğime 6 tane serpea tetra ekledim. Uzun süredir balıklı çalışan ufak bir akvaryum bu. Eklediğimde içinde zaten 2 tane corydoras vardı(2-3tane daha eklemem gerekiyor fakat aynı cins cory bulamıyorum). serpea tetraları uygun şekilde suya alıştırarak ekledim, yem yiyorlar.
Sorularımdan ilki; coryler daha saklanır ürkek oldular gibi geldi bana, önceden de cama yaklaşınca fırlayıp kaçarlardı fakat şimdi dekor altı, filtre altı daha fazla kalmaya başladılar birkaç kez tetranın yaklaştığını ve ürküttüğünü gördüm. Acaba bu büyük bir sorun oluşturur mu? Yoksa sadece yeni gelen tetraların merakı mıdır?
İkinci sorum; Fotoğrafını eklediğim balıkları petshopta görüp serpea tetra diye düşünerek aldım fakat renkleri oldukça açık hatta mideden sonrası kuyruğa kadar şeffaf bile denebilir. Yakın zamanda suya iyice alışıp tekrar renk göstericeklerini düşünüyorum, umuyorum. Petshopta camdan el uzatınca takip ediyorlardı daha koyu bakırımsı bir renkleri vardı şuan ben cama yaklaşınca dekor arkasına doğru kaçıyorlar, bu normal midir?
Akvaryumda sünger filtre kullanıyorum akıntı oldukça az, su 25derece sabit.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/111120190020461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/111120190021061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/111120190021231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/111120190021421.jpg[/IMG]
Kızılay’da Akvaryumcu
Forumda çoğu insanın övdüğü, aksoy pasajında doğa akvaryum varmış ben daha kendim gidip göremedim ama tecrübeli insanlar çok övüyorlar.
Bitkili Akvaryum İçin Güvenli Co2 Yöntemi?
Javafern çok dallı geldi yaklaşık 5-7 parça tek tek hepsinin rizomu ayrı, ağırlık malesef hazır hiçbirşeyim yoktu ben de bir su şişesi kapağına yapıştırdım hepsini öyle koydum, kökleri oldukça siyah geldi java fern siyah kumla pek ayrıştıramıyorum ama anladığım, gördüğüm kadarıyla rizomları gömülü değil.
Bitkili Akvaryum İçin Güvenli Co2 Yöntemi?
Bitkileri ekledim. Vallisneria ekerken sıkıntı çekiyorum sadece köklerinin subsrata dalması bitkinin en alt ucundan yukarı açık kalması gerekiyormuş tavsiyeniz var mıdır? Sadece kökleri sokmaya çalıştığımda bitki tutunamayıp su yüzeyine çıkıyor. Birkaç fotoğraf ekledim kameram pek iyi değil, net olamadı yine de belki anlıyabilirsiniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/210620191615141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/210620191615401.jpg[/IMG] Acaba başarmış mıyım vallisneriaları yoksa çürürler mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213461/210620191616331.jpg[/IMG] Bu da genel önden bir fotoğraf.
Bitkili Akvaryum İçin Güvenli Co2 Yöntemi?
Gübre olarak reeflowers all inclusive ve reeflowers nitrate kullanıcağım nitrate kullanma sebebim daha balık eklememiş olmam. Hagen kumu kullanıyorum ve kök gübresi de kullanıyorum ancak el yapımı satın aldığım için içeriğinden emin değilim tek bildiğim fosfat ve nitrat içermediği, yorumları iyiydi ve ucuzdu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.