Serpae Tetra Yavrusu Bakımı


ssalihÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2019
İl: Ankara
Mesaj: 46
ssalihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2020 20:58
Merhabalar, 35litrelik akvaryumumda 8 serpaeyla başlamıştım, zaman geçtikçe teker teker öldüler, akvaryumcumda bulamadığım için yenilerini de ekleyememiştim. En son 2 tane kalmıştı ve birkaç gün önce akvaryumda 1adet yavru gördüm. Bugün ise son kalan iki tetradan biri öldü. Akvaryumu iyice inceledikten sonra sadece tek yavrunun kaldığını gördüm.

Sorularım;

-Bu türün minimum 6-7lik bir sürüdeyken yavrulayacağını sanıyordum. 2 tane kalmışken yavru görmek çok şaşırttı, ayrıca ertesi günü biri öldü demek ki sağlıklı değillerdi bunun sebebi nedir, nasıl olmuştur acaba?

-Şuan için kalan tek yavruyu aynı akvaryum içinde bir perdeli hazneye aldım kalan tetra tarafından yenmesin diye fakat karides vs canlı yemek sunamıyorum. New life spectrumun bir yemi var elimde bolca onu iyice ezip toz haline getirip atıyorum ama yediğini göremedim. En az 3-4 günlük bir yavru, şu zamana kadar açlıktan ölmemesinin sebebi
acaba sünger filtre üzerindeki artıkları mı yemesiydi diye düşünüyorum (2-3 kez sünge filtrenin arkasında, üstünde durduğunu görmüştüm.) Acaba perdeli hazneden çıkarıp akvaryumda serbest gezmesine izin mi vermeliyim?

-Malum virüs sebebiyle canlı yem alamıyorum hem kendim hem evdeki insanların belli başlı sağlık sıkıntıları yüzünden yem almaya gidip virüsle dönme fikri canımı sıkıyor. Yavruyu kendi imkanlarımla besleyebilmem için tavsiye alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egedinÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 194
egedinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2020 22:49
Merhaba, bende bir süredir siyah tetra yavrulatıyorum. Balığı ayırmanız iyi olmuş büyük balık yakarsa affetmez.

Eğer akvaryum içinde fazla sürkülasyon varsa verdiğiniz toz yemler yavruluğun içinde kalmıyor olabilir. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

İnternetren artemia yumurtası alıp sünger üzerinde açılım yaparak verebilirsiniz. Forumda nasıl yapıldığı ile ilgili konular var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir