ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tumutyavuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ekim 2018 11:03
Son Ziyaret:
25 Nisan 2021 19:13
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha Umut Yavuz
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dört teker bedeni, iki teker ruhu taşır ... Umut Yavuz

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum İçin
Merhaba,

Ben ilk başta led ile başlamıştım 4 watt gücünde 2 adet beyaz, 5 adet mavi, 11 adet kırmızı, 4 adet yeşil olmak üzere toplam da 22 tane ancak en iyi verimi 2 tane florasan ile aldım. Arka tarafa pembe ön tarafa da beyaz florasan bağladım. Aylardır bu şekilde çalışıyor. Bitkilerim led zamana oranla çok daha iyi durumdalar ve hızlı büyüyorlar. Konu ile ilgili profesyonel bilgim yok ancak tecrübe ettiğim bir olaya göre cevap vermek istedim.
Akvaryum Dekorasyon Hkk.
Merhaba arkadaşlar,

Çanakkalede denizin içinden bir takım taşlar topladım. Girinti çıkıntı fazla olmayan ve balıkları kesmeyecek şekilde düz ve küt taşlardan seçtim. Eve geldiğimde önce taşları musluğun altında tek tek ve toplu olarak yıkadım, daha sonra taşları 2 gün suda beklettim. Suyu günde 1 defa değiştirdim ve ilk koyarken musluğun sıcak tarafından koydum. Şimdi ise 2 gün tuzlu suda beklettikten sonra 3-4 saat kaynatıp tekrar 1 hafta daha duru suda bekletmeyi düşünüyorum. Sizce bu işlemlerden sonra tatlı su akvaryumundaki balıklarıma zarar olur mu? Akvaryumumda katil salyangoz, vatoz, çöpçu balığı,erişkin ve yavru lepistes bulunuyor. Aynı zamanda akvaryumda bitkilerim de var. Akvaryum hacmi 110 litre ancak 100 lt civarında su vardır içindeki kum vs. gibi şeylerin hacmini düştüğümüzde. Taş miktarı ise irili ufaklı (çoğu ufak) nerden baksanız 30-40 arası vardır. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Akvaryum Toplam Sertlik Sorunu
Istanbulda yaşıyorum dinlendirdigim su musluk suyu. Kaya dedigim de 1 tane lav kayası salınım yapmaz dediler diye koymuştum onu da. Test hatalı olsa bile bir şekilde balıklar da zamanla ölüyor. Dediginiz teste de bakacağım en azından sorunun kaynağından emin olmak adına.
Akvaryum Toplam Sertlik Sorunu
[QUOTE=ÖmerFaruk48]Ölçüm programdan mı yapılıyor anlıya adım? [/QUOTE]

JBL proscan çubukları telefonla analiz ediyor.
Akvaryum Toplam Sertlik Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Görselde de görüldüğü gibi akvaryumda toplam sertlik problemim var ve sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorum ve çözemiyorum. Akvaryum ölçüleri 70x45x35 içinde kum, kaya gibi şeyleri düşünürsek 110 litrelik hacmin en fazla 90-100 litre su hacmi vardır. İçinde hiçbir şekilde yapay bir şey yok. Bitkilerim canlı, kayalar denizden vs. çıkma değil. Akvaryumda toplamda 4 erişkin lepistes, 9-10 yavru lepistes, 3 çöpçü, 2 vatoz ve 5-6 tane de katil salyangoz var. Her hafta pazar günü akvaryumun dip temizliğini tetranın kum temizleme başlıklı sifonu ile yapıyorum ve yaklaşık 25 litre su değişimi yapıyorum. Yeni eklediğim su 1 hafta dinlenmiş su oluyor. Bitkilerin dökülen yapraklarını vs. temizliyorum ve bütün objeleri bitkileri kaldırıp ölü balık aradım ölü balık da akvaryumda mevcut değil suda herhangi bir koku da yok. Bunun yanı sıra sera aquatan ve JBL biotopol da kullandım. Tetra ex plus 600 dış filtrem var içinde bioball, seramik halka, aktif karbon ve dış filtrede zaten bulunan süngerler ve elyaf var. Hergün gündüzleri lepistesler için az miktarda yemleme geceleri de 2 vatoz için 1 tane sera wellchips 3 çöpçü için de 2 günde 1 tane sera vipachips dip yemi atıyorum. Ancak bütün bunlara rağmen bu toplam sertlik problemini çözemiyorum. Her ölçümde sabit olarak bu şekilde çıkıyor ve teker teker 2-3 gün ara ile balıklarım ölüyor. Bana bir fikir verebilecek yardımcı olabilecek olan var mı bu konuda?

Şimdiden teşekküler ve hayırlı bayramlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209764/260520202134451.jpg[/IMG]
Akvaryum Su Düzenleyiciler
[QUOTE=ityo39]

Nitrit ve nitratın ikisi de yüksekse nitrat döngüsü daha oturmamış demek zaten çok net. Bakteri kültürünü balıkların üzerine üzerine de sıksanız birşey olmaz rahat olun:)

Bakteri kültürü denitrol tavsiye ederim, kullanım şekli ölçeği üzerinde yazar suya katıverin gözünüzde büyütecek hassas bir konu değil.

İlk başta eski akvaryum suyunu çeşme suyuyla karıştırınca zaten bakteri falan kalmamış klor yüzünden. Balıklar da az az değil birden eklenince kayıp olmuş yazık ki.

Henüz bir ay bile olmadığı için hiç su değişimi yapmadım yazmışsınız bu da çok ama çok yanlış bi felsefe...henüz bakteri oluşumu ve nitrat döngüsü oturmadığı için asıl ilk bir ayda su değişimlerini en az haftada bir yapmak lazımdır. Zehirli amonyak ve nitrit i başka uzaklaştırma yolunuz yok.[/QUOTE]

Bugün gittiğim petshop da aynı şeyleri söyledi ve sadece nitrivec kullansan yeter onu bile kullanmasan olur dedi ve dediğiniz gibi şu değişimlerine dikkat edersem problemin çözüleceğini belirtti. Bir hata yaptım umarım çözülecek. Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Akvaryum Su Düzenleyiciler
[QUOTE=BarisGumus94]Merhaba,
Bu verileri nasıl analiz ettiniz acaba?[/QUOTE]

Jbl proscan pro ile elde ettim
Akvaryum Su Düzenleyiciler
[QUOTE=Nursun]Merhaba , sorununuzun su düzenleyici ve bakteri kültürü ile tamamen çözüleceğini sanmıyorum , büyük ihtimalle akvaryum döngüsü oluşmadan canlı eklediniz ve/veya filtre yetersiz geliyor , hacme göre canlı yükü fazla ,yetersiz su değişimi yapıyorsunuz , ilk önce bu ihtimalleri gözden geçirmenizi öneririm . Sorunuza gelicek olursam seachem prime ve stability ürünlerini tasviye ederim ( ayrıca sera aquatan, reeflowers effective conditioner,jbl biotopol - sera nitrivec,jbl denitrol-aquaforest bio s ürünlerini de tercih edebilirsiniz ) .Su düzenleyici genellikle su değişiminde eklenecek yeni suya uygulanır ama akvaryuma damlatmanızın balıklara bir zararı olmaz , aynı şekilde bakteri kültürünün de bir zararı olacağını sanmıyorum. [/QUOTE]

Akvaryum ölçülerim 70x35x45 ortalama 80-90 litre su var ve en fazla toplamda 20 tane irili ufaklı lepistes,moli,plati,1 cüce vatoz,8 helena, kardinal tetra var.
Filtrem sunsun hb603b hali hazırda kendi içinde bulunan süngerlerin arasına bir kata aktif karbon bir kata da amonyak giderici zeolit koydum. Akvaryuma aldığım suyun bir kısmını eski akvaryumdan aldım diğer kısmı musluktan çekip 4-5 gün dış filtre çalışır bir şekilde bekletip balıkları ekledim. Ancak hergün 1-2 balık ölmeye başladı ve forumda konu açtım. Ordan gelen tavsiyelerle su testi yapıp bu sonucu aldım. Henüz 1 ay bile olmadığı için hiç su değişimi yapmadım ancak dediğiniz gibi akvaryum döngüsü oturduğunu düşünerek balıkları ekledim ama oturmamış ki böyle oldu. Çözüm olarak önce jbl biotopol ve 1 saat sonra jbl denitrol eklemeyi düşünüyorum ya da önce sera aquatan 1 saat sonra sera nitrivec. Bunlara rağmen döngüyü oturtamam mı?
Akvaryum Su Düzenleyiciler
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay önce kurduğum akvaryumda nitrit ve nitrar değerleri çok yüksek çıktığı için akvaryumun %35-40 ını boşalttım ve yarın eklemek üzere en azından 1 gün dinlensin diye su dinlendiriyorum. Sizden istediğim yardım;

1. Akvaryuma hangi su düzenleyiciyi ve hangi bakteri kültürünü eklemeliyim ve nasıl eklemeliyim?
2. Bu su düzenleyiciyi ve bakteri kültürünü içerde balıklar varken eklemenin balıklara bir zararı olur mu?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209764/271220192218041.jpg[/IMG]
2 Aydınlatmam Var. Hangisi .?
Konuyla ilgili bilimsel olarak bilgim yok ancak sadece yaşadığım deneyimlere göre ve doğru olmayabileceğinin altını çizerek yazıyorum [:)]
Ben akvaryumuma 4 watt gücünde 2 adet beyaz, 5 adet mavi, 11 adet kırmızı ve 4 adet yeşil olmak üzere toplam da 22 adet led lamba taktım kapağa, 1-2 yıl bunları kullandım, bitkilerim ölmedi herhangi bir sorun da görmedim ancak büyüme minimumdu olduğu gibi kaldı bitkiler. Daha sonra bir arkadaş tavsiyesi ile arkaya pembe ışık 1 florasan ve önüne beyaz ışık florasan olmak üzere 2 florasan taktım ve bitkiler hızla büyümeye pembe ışığa doğru yönlenmeye başladı.
Fakat neden öyle oldu vs. bilmiyorum görüntüde florasan sistemim bitkilere daha iyi geldi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.