ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vetserhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2018 16:06
Son Ziyaret:
24 Nisan 2021 11:49
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serhan durmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

vetserhan

SON 6 MESAJI

Low Tech Akvaryum Zemin Kaplamasında Hangi Moss?
Chrismass moss ve java moss fiyatı neredeyse aynı alacağım yerde.Star moss onlara göre daha pahalı. Zemine doğru yayılımı, renginin canlılığı, bakım ihtiyacının kolaylığı ve diplerinde pislik yosun tutma oranı azlığı göz önüne alınırsa hangisi daha öne çıkar?
Low Tech Akvaryum Zemin Kaplamasında Hangi Moss?
Low tech, co 2 kullanılmayan akvaryum zemini kaplaması için hangi moss türü tercih edilmelidir. Chrismass moss mu, java moss mu, star moss mu.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209254/150120192305451.jpg[/IMG]
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Dün kumu değiştirdim. Lav kırığı ve aquaclay ile tekrar kurdum. Aldığımdan beri iştahsız olan, karınları sırtlarına çekilen, yemi ağzına alıp bırakan, hızlı solunum yapan ve yavaş hareket eden ember tetralarım bu akşam verdiğim yemi öyle iştahla yediler ki ve hareketleri o kadar normalleşti ki inanın çok sevindim. Keşke daha önce bu sıkıntının kumdan kaynaklandığını anlayabilseydim. İthal akvaryumun silikonundan bile şüphelendim. Forumlarda bu sıkıntılarını ve çözümlerini dile getiren tüm hobicilere teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
[QUOTE=ilkerrryndmr94] öncelikle size söyli söylim dip baliklariniz ölmesi kumla alakalı olabilir fakat lepistes gibi orta ve yuzeyde yuzen baliklarin ölmesi tamamen su duzeninizle ilgili cunki ben bu kumla vatoz ve salyangoz haric hic bir canli kaybetmedim 3 hafta kullandim kum 50 kiloydu sizin su değerlerinizde sıkıntı olabilir konuyu buraya açtık evet ama herseyi kuma bağlamamak lazim kimsenin hakki kimseye lazim değil herkese iyi hobiler

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130367/021020180019331.jpg[/IMG]
Akvaryumumun son hali arkadaslar suanlik vatozumdur elma salyangozumdur gayet sağlıklı fakat bazı arkadaşlar butun balik ôlümlerini kuma bağlıyor su değerlerinizi kontrol edip bir kanıya varmanızda yarar var [/QUOTE]
Elbette kimseye haketmediği ithamlarda bulunmak istemem. Lakin neredeyse 15 yıldır bu hobi ile ilgileniyorum. Dikkat ettiyseniz hem su değerlerimi ölçtürdüğümü hemde diğer olmazsa olmazlara dikkat ettiğimi belirttim. Sizin kumdaki ağır metal seviyesinin benimkiyle aynı seviyede olmadığı kanısındayım. Ve bir veteriner hekim olarak ağır metallerin canlılar üzerindeki toksik etkilerinin nelere sebep olabileceği konusunda fikir sahibiyim.
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Merhabalar. Geçen ay yeni bir akvaryum kurdum ve kum olarak daha reeflowers siyah kum tercih ettim. Akvaryum biyolojik döngüsü oturması için neredeyse bir ay bekledim ve bu süre zarfında biodigest gibi kültür bile kullandım. Akvaryuma ilk kez 6 ember tetra, 4 lepistes ve 4 elma salyangozu aldım. Hepside akvaryumcuda çok sağlıklıydılar. Isı ve adaptasyon süreci kurallarına uyarak yeni canlılarımı akvaryuma koydum. Koyar koymaz elma salyangozlarından sadece bir tanesi biraz hareket etti ve durdu. İki gün boyunca elmalar yerinden hiç kıpırdamadı ve beyaz doku parçaları gibi parçalar bırakıp öldüler. Lepistesler ve emberler zor solunum yapmaya başladılar, yüzgeçleri kızardı, dengeleri bozuldu ve 1 hafta içinde tek tek öldüler. Şuan akvaryumda 5 adet ember canlı ama iştahları yok, neşeleri yok. nerde yanlış yaptım diyerek kullandığım suyun kimyasal parametrelerini laborant bir tanıdığıma analiz ettirdim. Demir hariç çünkü kiti yoktu elinde. Herşey normal çıktı. En son 3 gün önce tekrar iki salyangoz aldım ve koydum. Bir ümit. Sonuç yine aynı. Kafayı yemek üzereyken bu forum konusunu buldum. problem bariz şekilde kumdan kaynaklandığı kanaatini getirdim. Akşam mıknatısla kontrol edicem ayrıca suyun demir seviyesine baktıracağım. Bu arada yeni kum siparişi verdim. İki gün sonra elime ulaşınca kumu hemen değiştiricem. Reeflowers yetkilisi numarası ve bilgilerini yazabilirseniz sevinirim. İletişime geçmek istiyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209254/081020181247321.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryumda Diatomit Kedi Kumu Kullanımı
Diatomit kedi kumunu filtre malzemesi olarak kullanmanın bitkili akvaryumda dezavantaj ve avantajları nelerdir? Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.