ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CanBarut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
151
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2018 22:28
Son Ziyaret:
27 Eylül 2021 16:54
Toplam Mesaj:
236 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Barut
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1994
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barut

SON 10 MESAJI

Cüce Vatoz Karın Şişkinliği
[QUOTE=İmam Mehmet Ali]Hocam dediğiniz gibi dışkılar kısa ve koyu renk ana tanka saldım cüce vatozu ve şuanda dişiye kur yapıyor ama arada kısa dışkı 1cm ince dışkı gördüm saklanma ve halsizlik olduğunu sanmıyorum akvaryumu turluyor çünkü bilgiler için çok teşekkür ederim hayırlı hobiler..[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231127/070620211027011.jpg[/IMG][/QUOTE]

Baliginiz gayet saglikli gorunuyor. Anlattiginiz kadariyla da bir sorun yok. Umarim uzun yillar saglikli bir sekilde uretmek nasip olur. Gecmis olsun. Saglikli hobiler.
Cikletlere Ne Tür Yem Verilir
Balıklarınıza güzel bir diyet oluşturmak istiyorsanız önerilerde bulunabilirim. Haftada 1 gün hiç yemleme yapmayın. Yemleme yaptığınız 6 gün, günde 2 kere, en az 6 saat arayla ve atılan yemler 2-3dk içinde bitecek miktarda olsun. 6 günün 1'inde tek öğün kaliteli protein ağırlıklı granül yemi sarımsak suyuna batırıp o şekilde verin (parazit bağışıklığı için son derece önemlidir). Protein ağırlıklı diyetin ertesi günü yine 1 öğün haşlanmış bezelyeyi tek lokmada yutabilecekleri şekilde ufak ufak dilimleyerek verin ( kabızlık için son derece önemlidir). Salatalık, havuç vb de verilebilir ancak yunuslar pek salatalık ve havuç tüketmemekle beraber bezelyeyi afiyetle yiyorlar. Geri kalan 4 gün ise kaliteli bir markanın sabah protein ağırlıklı granül yem, akşamına bitkisel ağırlıklı granül yem şeklinde tarif ettiğim gibi vermeniz balık gelişimi, balık sağlığı ve balık renklenmesi açısından son derece faydalı olacaktır.
Not: Tecrübe ile stabildir.
Keyifli hobiler.
125 Litre İçin Ekipman
Akvaryum akıtıyorsa su düzeni oturmadan suyu boşaltıp silikonları tazelemeniz gerek. Yalnızca akvaryum silikonu kullanın aksi halde normal silikonlar suya salınım yapacak ve değerleri bozacaktır. Sonrasında muhakkak dış filtre kullanmanızı öneririm. Söylediğiniz zorluklar dış filtrelerde pek meydana gelen zorluklar değil. Ancak kaliteli değilse benzer konularda baş ağrıtabilir. Sağlam bir dış filtre spesifik bir durum olmadığı taktirde en az 3-4 ay temizlenmez ve temizlenmesi önerilmez, kapatılmaz, hava yapmaz, ses yapmaz ve suru berraklaştırıp döngüyü optimal düzeyde tutar.
Uyumlu Türler
Balıkların beslenme şekilleri ve habitatları bu durumda son derece önemlidir. Örneğin iceman bitkisel beslenirken sarı prenses hem bitkisel hem de protein ağırlıklı beslenir. Dolayısıyla bitkisel yem vermeniz sarı prensesleriniz açısından, proteinsel yem vermeniz ise iceman balıklarınız açısından sorun yaratacaktır. Kaldı ki bazı türler kayalık dekor isterken bazıları kumluk dekor sever. Dolayısıyla bu konuda doğru araştırma yapmanızı öneririm. Bu sitede hepsi için gerekli bilgiler mevcut. Bana sorarsanız bol kayalık bir akvaryumda yunus ve sarı prensesten birer koloni (1 erkek / 4-5 Dişi) şeklinde bakabilirsiniz. Bu türler üreme dönemleri dışında birbirleri ile sorun çıkarmadan yaşarlar, habitat ve beslenmeleri birbirine çok yakındır.
Keyifli hobiler.
125 Litre Akvaryuma Tasarım Önerisi
Merhabalar.
Akvaryum hacminiz 128litre. Kum ve dekor ile doldurduğunuzda bir miktar daha azalacaktır. Bu hacim bir çok afrika ciklet türü için küçük ancak tek koloni halinde (1erkek / 4dişi) olarak iceman yada sarı prenses türlerinden birine bakabilirsiniz. Dekoru malawi gölü habitatına uygun bol kayalık ve saklanma alanları olan bir şekilde yapmanız balıkların sağlığı ve görsel açıdan faydalı olacaktır. Kayaları doğadan zevkinize göre toplayıp, bir kaç saat kaynatıp akvaryumda kullanabilirsiniz. Eğer balıkları küçüklükten alacaksanız cüce vatoz ile yetiştirebilirsiniz. Bu sayede birbirlerine küçüklükten alıştıkları için aç bırakmadığınız taktirde birbirlerine zarar vermezler. Ancak damızlık veya damızlık altı alacaksanız muhakkak leopar vatoz almalısınız aksi taktirde bir şekilde cüce vatozlarınız zarar görecektir. Bitki olarak ciklet türleri ile bitki yetiştirmek son derece zordur. Muhakkak tadlarına bakmak isteyeceklerdir. Size önerim illa bitki yetiştirmek istiyorsanız anubias gibi sert yapraklı türlere yönelmenizdir. Ancak unutmayın ki anubiası çok ışık almayan bir bölgeye kökü toprağa dikmeden bir dekora sabitleyerek koymalısınız aksi taktirde çürüyecektir.
Keyifli hobiler.[EDIT]CanBarut,2021-05-16 19:32:39[/EDIT]
500 Litre Akvaryuma Monster
Oscar astronot öneririm. Ancak malesef pengasius o tankta olmaz.
Cüce Vatoz Karın Şişkinliği
[QUOTE=İmam Mehmet Ali][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231127/100520212226361.jpg[/IMG] Hocam iyi akşamlar uzun dışkı tekrar oluştu ilaç kullanımının son günü yarın sabah son ilacı kullanacağım ama tekrardan çıktı ne yapmalıyım[:(][/QUOTE]

Fotoğrafta göremedim ancak vatozlar uzun dışkı çıkarabilirler. Bu dışkı aşırı şeffef var aşırı uzun değilse sorun yoktur. Sadece vatozlar bitkisel ağırlıklı beslenmelidir. Anatomileri gereği protein ağırlıklı besinle kabızlık, karın şişmesi veya iç parazit yapabilir. Eğer emin oluğunuz iç parazit belirtileri bittiyse. Tamami ile bitmese bile balığınızı fazla antibiyotik ve kimyasala maruz bırakmadan karantina tankinda 3-4 gün daha izlemenizdir. Dışkı koyulaşmaya ve kısalmaya başladığı an ana tanka salabilirsiniz. Ancak dediğim gibi vatozlar için bitkisel dip yemleri, salatalık, bezelye gibi besinler vermelisiniz ki balığınız daha sağlıklı olsun. Ayrıca zaman zaman dışkıları uzayabilir bunun miktarı, süresi artmadığı sürece ve şeffaf olmadığı sürece net bir sorun yoktur. Son olarak balığı ana tankınıza eklerken sakın karantina tankındaki suyu ana tanka karıştırmayınız.

Sağlıklı hobiler.
Akvaryum Hobisine Başlarken | Sorularım Var :)
[QUOTE=srdrrr]

Merhaba.
Yukarıdaki mesajın kırmızı ile işaretlediğim satırında yazan balıklar için forumda araştırmalarım sonucu aşağıdaki yemleri almaya karar verdim.
Ayrıca akvaryuma bitkileri 5 Mayısta ektim. Ancak bitkilerde gözle görülür bir büyüme olmadığı gibi, bazılarının yaprakları çürüdü ve kendiliğinden koptu. Bir kısımında ise yaprak delinmeleri oldu. Bunun için de ekte yer alan ReeFlowers maka ürünü alacağım.
Bu seçimlerim doğru mudur?

[url=https://imgbb.com/][img]https://i.ibb.co/YWx8rwS/Al-veri.jpg[/img][/url]

----------
Mesaja ek: Bundan önceki iki mesajım tekrar etmiş. İkinci mesajı silmek istediğimde olmadı. Sanırım forum yazılımı kullanıcıya bu izni vermiyor. [/QUOTE]

Merhabalar
Bayram dolayısıyla mesajınıza hemen dönüş yapamadım kusura bakmayın. Gelelim sorularınıza;
1. 4 gün bitkilerin adaptasyonu için çok kısa bir süre. 4 günde suya ve yeni ortama alışırken bitkiler yaşlı ve eski yapraklarını sarartır, bozar ve dökerler. Adaptasyon süresi sonlarına doğru genç filizler vermeye başlar. Çok önemsenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Biraz sabretmeniz gerekecek. Bitkilerin kumdan ayrılma sebebi köklerini yeterince derine dikmediğinizden ve kumlarınızın gevşek olmasından kaynaklı. Aşırı bir debi yoksa ki sizinkinde gördüğüm ve anlattığınız kadarıyla yok bunun bitkilere zararı değil aksine faydası olur. Su içi sirkülasyonu sağlarlar, yapraklarda yosun oluşumunu engeller ve daha iyi bir fotosentez sağlarlar. Ayrıca kişisel görüşüm akvaryum içinde akıntı ile sallanan yapraklar her zaman benim gözüme daha güzel bir izlenim sağlamıştır. Bu konudaki size tavsiyem bitkilerle oynamamanız çıkanları daha dikkatlice kumun daha derinine sağlam bir şekilde dikmenizdir. Dış filtreyi kesinlikle kapatmayın.
2. Sudaki oturan veya oturmakta olan hatta oturmamış bakteri döngüsü, filtrasyon ve su değeleri için kesinlikle dış filtreyi kapatmayın. Dalgalanma çok geliyorsa taze suyu veren borunun ucunu daha az akıntı yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki ek bir hava sistemi kullanmıyorsanız içeriye balık eklemeniz durumunda oksijen yetersiz gelebilir.
3. Yapacak olduğunuz su değişiminin balık olsa da olmasa da size zararı olmaz faydası olur.(%50 nin üzerine çıkmadığınız sürece) Ancak balık yokken her zaman gerek görülmeyebilir. Yine de su değişimi yapmakla iyi yapmışsınız haftalık %20 - %30 taze su her zaman bitki ve balıklarınız için iyi gelecektir.
4. Işıklandırmanızın yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Aksine akvaryumun matematiksel konumu gereği fazla bile gelebilir. Aman dikkat güneş ışığına maruz kalan akvaryumlar zamanla yosun yapmaya başlar ve önlem alınmazsa ilerde sizi hobiden soğutacak sebeplere yol açabilir. Siz yinede kullandığınız ışıklandırmanın wattını öğrenin ki daha sağlıklı yorum yapabilelim.
5. Fotoğrafta 1. sıradaki gübre hakkında bir şey demem mümkün değil çünkü kendim bitkilerimde hiç bir zaman gübre kullanmadım. Ancak ilk dikimde hem adaptasyon süresini kısaltmak hem de bitki gelişimini sağlamak için kullanmanızın (içeriğine göre) faydası olabilir. Size ilk etapta balık yükünüz olmadığı için gereken ek besinler: nitrit, potasyum, magnezyum ve calsiyumdur. İçeriğine bakarak başlarda kullanabilirsiniz. Ancak su değerleri oturup balık ekledikten sonra kullanmaya devam etmeli misiniz ona bir şey diyemem su değerlerinize ve balık yükünüze bağlı. Çünkü dip çekimi yapmamızın temel sebebi sudaki balıklara zarar veren amonyak, nitrit ve nitratı uzaklaştırmaktır. Bitkiler de bunları gübre olarak kullanır. Kendi seçiminizi bu bilgiler eşliğinde yapabilirsiniz.
6. Yemler olarak size balıklarınızın beslenme biçimini baz alarak kullanacağınız granül yemler ve bunlarla destekleyebileceğiniz sebzeleri öneririm. Marka ve ürün önerisinde bulunamam ancak yem kalitesinden ziyade ortamın ve suyun kalitesi balık sağlığı açısından çok önemlidir. Çünkü sağlıklı bir balık zamanlaması düzgün yemleme yapılırsa hemen her yemi afiyetle tüketir.
7. Su berraklaştırıcı daha önce dış filtremde hiç kullanmadım. Ancak gerek var mı bilemem. Faydası olur mu? muhakkak. Bu tamamiyle sizin imkanlarınıza kalmış dilerseniz alıp dış filtre sepetlerinizden birine rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Son olarak kendimden örnek vermem gerekirse 300lt lik tankımda sert yapraklı bitkiler ve malawi cikletlerim var. 1200lük bir dış filtre kullanıyorum ve içinde seramikler, karbon, biyololojik sünger ve elyaf var. Ek hava motorum var ama kullanma gereksinimi yaşamadım. Filtrenin çıkış hortumunu suyun üzerini dalgalandıracak şekilde veriyorum ve yeterli oluyor. Üstelik bitkilerimde herhangi bir kumdan çıkma durumu söz konusu değil. Akvaryum doğrudan ışık almıyor, düzenli haftalık %30 dip çekimiyle beraber tankta vatozlarım olduğu için yosun problemim de şükür yok. Bazı bitkilerin yapraklarında sararma olabiliyor ancak onları budadıktan sonra taze filizler alttan gelmeye devam ediyor. Bu bilgilerden feyz alabilirsiniz. Size en büyük üç önerim: 1. sabırlı olmanız ve biraz daha adaptasyon için zaman vermeniz. Kaldı ki balıkları da ekleyince sudaki değerler daha iyi yerine oturacaktır. 2. Dış filtreyi kesinlikle kapatmamanız. 3. Akvaryumu dürek güneş ışığına maruz bırakmamanız ve tankınıza artık besinleri ve algleri tüketebilen moly balıkları ile uyumlu çöpçü ve cüce vatoz eklemenizdir.

Sağlıklı hobiler.
Beyaz Benek Olabilir Mi?
Bugün belirtilerin başlamasının 3. günü. Beyazlık ve yaralanma herhangi bir tedavi uygulaması yapılmadan kendiliğinden azalmaya ve kapanmaya başladı. Akvaryum sıcaklığı 28 derece sabit. Muhtemelen bu ilerleyiş göz önüne alındığında 6. yada 7. gün kapanacaktır. Bu durumda düzenli dip çekimi, balıkta stres yoksunluğu, yem yeme, harekette olumsuz durum noksanlığı ve su sıcaklığının fazla olmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Benzer durum başına gelen her akvarist hobici için bilgi kaynağı olması adına yazıyorum. Yardımcı olma adına yorum yapan herkese teşekkür ederim. Olumsuz bir durum söz konusu olursa yine bu konu altına bilgilendirme yaparım.
Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.