ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bynn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2017 14:21
Son Ziyaret:
15 Aralık 2017 13:21
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Elif Bayın
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1996
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

https://hizliresim.org/r/zB6LV Elif Bayın

SON 10 MESAJI

Beyaz Benek Ve Japon Balığı
[QUOTE=Emre Zaim]Elif Hanım, merhaba,
Balıklarınızdaki hastalık geçmediği için tedaviye devam etmek gereklidir.
Her gün iki derece arttırarak, sıcaklığı 30°C'ye çıkarmanızı öneririm. Böylece balığın üzerindeki parazit, daha hızlı olarak üremek için kist oluşturacak ve balıktan ayrılan kistler, tabana yerleşecektir. Sıcaklığı arttırmak, bu süreci hızlandırır. Günlük %50 su değişimi, en az bir gün dinlendirilmiş su ile yapıldığında iyi bir uygulama. Ancak zemine çöken beyazbenek kistlerini akvaryumdan uzaklaştırmak için dip çekimi yapılarak %50 su değişimi yapılması, çok önemlidir. Bir dip çekimi hortumu ile (Elinizde yoksa, akvaryumcudan alabilirsiniz) kumun içine girilerek dip çekimi ile tüm tabandan su çekmek suretiyle günlük %50 su değişimi yapılmalıdır. Su değişimini müteakip kullanım talimatında belirtildiği miktarda Contra Ichthyo suya katılmalıdır. Bu tedavi, üç gün sürdürülmeli, hastalık geçmediği takdirde, bir gün dip çekimi ile birlikte su değişimi yapılarak ilaç katılmadan balıklar dinlendirilmeli, sonra üç gün daha tedavi yapılarak bu döngü, balıklar iyileşene kadar sürdürülmelidir.
Balıklar iyileşince, her gün 1°C su sıcaklığı düşürülerek 24°C'de sabitlemenizi, bu hacimde sorun yaşamaya devam etmemeniz için en az 60L. hacimde bir akvaryuma geçilmesini, gece ışıklar söndükten sonra vatozunuzun davranışlarını gözlemleyerek Japon balıklarınızı rahatsız etmediğinden emin olmanızı öneririm.
Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için öncelikle. Dün akşam aldım ısıtıcı ve çalıştırmaya başladım. Ne kadar zamana iyileşirler bilmiyorum göreceğiz. Dip çekim hortumum var düzenli olarak yapıyorum. İlaç kullanmaya başladığımdan beri zaten her gün su değişimi yapıp dip çekimi de yapıyorum. Bugün ilaç dökmeyip dinlenmeye bırakacağım. Şuan yavru oldukları için akvaryumu değiştirmeyeceğim. Yakında 100lt bir akvaryum siparişi verdim o gelince geçişlerini sağlayacağım. Vatozu aldığımdan beri akşamları inceliyorum hiç rahatsız ettiklerini birbirilerini görmedim. Umarım böyle devam eder.
Beyaz Benek Ve Japon Balığı
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 30lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 japon 1 yavru leaopar desenli vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25-26 derece
Filitrasyon: iç filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra lchthyo
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/071220172203311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/071220172203491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/071220172204121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/071220172204331.jpg[/IMG]

Merhaba arkadaşlar 4 gün önce japon balıklarımın birinin kuyruğunda bir iki tane beyaz leke gördüm ve ikisi de suyun dibinde öylece duruyorlardı sonrasında forumlarda okuduklarımdan yararlanıp petshopta ki sorumluya da danışıp beyaz benek için contra lchthyo ilacını aldım bugün üçüncü günü her gün 20 damla damlatıyorum( İlacı kullanmaya başladığımdan beri her gün su değişimi yapıyorum) gün geçtikçe beneklerin sayısı arttı ve irileşti bu normal bir durum mu? İlacı aldığımda 3 gün kullanın demişlerdi 3 gün yeterli mi sizce kaç gün kullanmam gerek?
Japon Balığı
[QUOTE=Emyy]

Yazdığınız ölçülere göre 11 litre yapıyor. İçindeki malzemelerle bu oran 10 litrenin de altına düşer. Su değerlerinize dikkat edin. İlk aşamada amonyak yanıkları olası.[/QUOTE]

Ölçüleri yanlış yazmış olabilirim haklısınız. 30ltye yakın alıyor tank. Şuanda içerisinde 25lt su bulunuyor.

[QUOTE=MertHusmenler]Sanırım yine bir petshop faciası, 11 litre akvaryum için 550l/h debili iç filtre çok fazla akıntı yaratır iç filtreyi aldığınız yere iade edin, balıklarınızı rahatsız eder, benim önerim bu akvaryuma bir pipo filtre almanız yönünde olacaktır.[/QUOTE]

Ölçüleri yanlış yazmışım. Tank 30lt yakın alıyor şuan içerisinde 25lt su bulunuyor.
Japon Balığı
[QUOTE=solaytekin]İç filtrelerin motorları su soğutmalıdır, kullanım kılavuzunda da tamamı suyun altında olacak şekilde çalıştırınız diye yazar. Kabloları da ona göre üretilmiştir. [/QUOTE]

aldığım yerde ki beyefendinin gösterdiği şekilde takmıştım aslında ama eve gidince düzeltirim. Bilgilendirme için teşekkürler
Japon Balığı
[QUOTE=denizim20]Çok küçük olmadıkları sürece çöpçü balığı takviyesi de yapabilirsiniz. [:)][/QUOTE]
Bir hafta içerisinde eklemeyi düşünüyorum tavsiyeniz için teşekkür ederim.[:)]

[QUOTE=Emyy]Kurulumunuz hayırı olsun. Yararlı bakteri oluşumu için bir şey yaptınız mı? İlk kurulum safhası biraz itina ister, haftada iki kez az miktarda su değişimi yapmalısınız ki amonyağı işleyecek bakteriler oluşana kadar balıklar zarar görmesin. Suyunuz çeşme suyu ise ağzı açık kapta 2-3 gün bekletip aynı sıcaklığa getirdikten sonra ekleyin. Isıtıcı göremedim akvaryumda. Her ne kadar soğuk su canlısı bile olsalar, kış ayında stabil sıcaklık koşullarında değillerse hastalığa açık hale gelirler.
Sağlıkla besleyin.

Hacim nedir bu arada?[/QUOTE]

İçme suyu ekledim. Bakteri oluşumu için bir şey yapmadım ama söylediklerinizi göz önüne alacağım teşekkür ederim. Isıtıcı eklemedim bir derece koydum 23 dereceden aşağıya hiç düşmediği için ısıtıcı düşünmüyorum. Ama ileride alabilirim belki.
25lt su var içerisinde

[QUOTE=solaytekin]Hayırlı olsun, öncelikle suyu beyaz çerçevenin bir iki parmak altında kalacak şekilde arttırınız ve filtrede en az bir parmak suya gömülü olsun. Arkaya zevkinize göre bir fon koyarsanız ve midyelerin kenarları keskin olabiliyor, balıklara zarar verebilir çıkarırsanız daha güzel olur.
Midye yerine taşa veya ufak bir köke bağlı anubias ortaya konursa sade ama şık bir akvaryum olur... [/QUOTE]

Teşekkürler. Suya ilave yapacağım. Filtreyi tam gömmedim kablo suyun içerisinde olursa sorun yaratır mı diye endişelenmiştim aslında. Midyelerin kenarları keskin değil hepsi oval o yüzden sorun yaratacağını düşünmediğim için koydum. Ama tekrar kontrol ederim.
Japon Balığı
[QUOTE=icemanfan]Melek balığı için hacim çok küçük malesef
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler. Ufak bir araştırmadan sonra zaten birbirleri ile yaşamanın onlar için eziyet olacağını anladım. Pek uyumlu değiller.
Japon Balığı
Geçenlerde forumda bir konu açmıştım hediye edilen japonlarımla ilgili onları sonunda fanustan kurtarıp akvaryuma koydum. Görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Varsa tavsiyelerinizi. Birde yanına cüce vatoz haricinde başka bir balık ekleyebilir miyim? ( Melek balıkları ilgimi çekiyor yaşarlar mı beraber acaba?)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/131120171554191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/161120171137221.jpg[/IMG]

2 Japon
30x15x25 Akvaryum
Kum-Taş-Deniz Kabukları
İç Filtre Ege 550 l/h 10w
Japon Balığının Yanına Başka Balık Türü
[QUOTE=solaytekin]O konuda bilgim yok ama alacağınız akvaryumun büyüklüğü ile içine koyabileceğiniz balık sayısı doğru orantılıdır.

Tavsiyem en az 100 litre akvaryum, içine silis kum ve litreye uygun dış filtre..
[/QUOTE]

tavsiyeniz için teşekkür ederim. bu akşam iş çıkışında akvaryumu almaya gideceğim zaten.
Japon Balığının Yanına Başka Balık Türü
[QUOTE=solaytekin]Çöpçü ve cüce vatoz, başka tür olmaz... [/QUOTE]

balon yanaklı japondan alıp eklesem birbirlerine zararları olur mu? Anladığım kadarı ile çok dikkat edilmesi gerekilen bir tür balon yanaklı japonlar. Yanakları patlamaması için.
Japon Balığının Yanına Başka Balık Türü
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201355/131120171554191.jpg[/IMG]

İki adet japon balığım var bir iki güne de ekipmanları toplayıp akvaryumu kuracağım onun hakkında bilgiler edindim. Peki yanına başka hangi balık türü ekleyebilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.