ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
camus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2007 19:17
Son Ziyaret:
10 Nisan 2007 00:41
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Selçuk

SON 3 MESAJI

lepisteslerimdeki sorun

[QUOTE=fkarakaser]

Merhaba,

Akvaryumu yeni kurdunuz anladýðým kadarýyla, balýklarýnýz bu deðiþimden olumsuz etkilenmiþ benim anladýðým mantar hastalýðý var.  ýsýyý 30 derece civarýna yükseltin,  bol havaladýrma kullanýn, tedavi süresinde ýþýk ve filtre çalýþtýrmayýn, 10 lt. 1,5 çay kaþýðý oranýnda kalýn tuz(turþuluk tabr ettiðimiz tuz)  ve metilen mavisi 5 lt suya 3 damla oranýnda kullanabilirsiniz..


[/QUOTE]

 

Fuat bey merhaba

benimde yazdıklarınızla ilgili bir sorum olacaktı. kaya tuzu ve metilen mavisini hergün mü suya atmamız gerekir yoksa bu işlem bir kere mi yapılmalı?

şimdiden teşekkürler...

yavrularım gittii :(

Süleyman açıklamaların çok makbule geçti sağolasın. Yavruluklarımız aynı dolasısıyla soruma cevap almış oldum. Anne ise şuan huzurlu gözüyor biraz rahatsız edilsede genelde sakinlik hakim akvaryumda. Yumurta sarısını ise bir köşeye yazmış bulunmaktayım. Tekrar teşekkürler...

yavrularım gittii :(

Herkese merhaba

Öncelikle derdimi anlatayım, konuyla ilintili olduğu için yeni bir başlık açmadım. Bugün iki erkek, altı dişi lepistes aldım. İçlerinden biri hamileydi ve sağolsun akvaryumuma koyduğum anda doğurmaya başladı gözümün önünde. Tabii müdahale edemeden ilki diğer lepistesler tarafından yendi. Apar topar yavruluğu suya koyup, balığı içine aldım. Şuan sayabildiğim kadarıyla otuzun üstünde yavru var. Forumda okuduğum kadarıyla annenin 2-3 gün dinlendirilmesi tavsiye edilmiş. Ancak yavruları rahat bırakmadığı için tekrar akvaryuma salmak zorunda kaldım. İzlediğim kadarıyla filtrenin üstünde sabit şekilde duruyor. Doğurmaya da orada başlamıştı acaba tekrar devam edeceği için mi orada duruyor ama; baktığım kadarıyla sadece dinleniyor. Çünkü durduğu yerde yeni yavrular çıkarmadı. Annenin akvaryuma salınmış olması onu tehlikeye sokar mı? Bu ilk sorum arkadaşlar.

İkinci sorum ise şu; yavruları normal yem ile mi beslemeliyim yoksa başka birşey tavsiye eder misiniz? Normal yem ile beslemeye çalıştım ama; çok küçük oldukları için ben ne kadar yemi küçültürsem küçülteyim yemiyor gibiler.

Son sorum ise; yavruluğun içindeki suyu yenilemem gerekir mi? Gerekirse, bunun yöntemi hakkında açıklama yazarsanız memnun olurum. Yavrular kepçeyle başka yere taşınamayacak kadar küçükler, öneri getirirseniz memnun olurum...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.