ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
luffynewgate
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
95
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2017 15:08
Son Ziyaret:
13 Aralık 2019 13:30
Toplam Mesaj:
113 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
adil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adil 180 lt Oscar 120 lt low tech bitkili

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dekorları Neden Pahalı?
Hobideki amacımız balıklara doğal bir ortam sunmaktır doğal olmayan herşeyden kaçınırız kaldıki yapay dekorlar zamanla salınım yapar su değerlerini bozar.Chidlid türleri besliyorsanız doğal taşlardan kayalardan güzel bir tasarım yapabilirsiniz canlı doğuran besliyorsanız basit bitkilerden oluşan güzel bir bitkili tank yapabilirsiniz ama gidip batık gemiymiş su altında kafatasıymış falan böyle yapar dekorlara cok para vermeyin.
Tepe Filtre Önerileriniz
240 litre için tepe filtreden verim almanız mümkün değil kaliteli bir dış filtre şart.Çok pahalı gelirse orta yollu bir dış filtre alıp iç filtre ile destekleyebilirsiniz.
200 Litre Arowana
Tankın içinde canlı doğuranlarınız varken arowana atarsanız arowana nız çabucak büyüyecektir çünkü çok iyi beslenecektir etrafında bolca canlı yem olacak :D
1,3 Ton Kare Akvaryum
Güncel foto bekliyoruz son durum nedir kare tankımızda :)
Tohumdan Zemin Bitkili Low Tech Denemem :)
[QUOTE=Omt]Paylaşım için tşk. Soru işaretlerime yanıt verdi. Şuan gittigidiyordan aldığım tohumu kullanmasammı diye düşünmeye başladım. Genel olarak tüm tohumlar bu şekilde kısa süreli mi oluyor? Yanı bunu ektim 2 yıldırda kullanıyorum diyen kimse yok mu 1 ay çok kısa bir süre. Ve hepsi dökülünce toprak sağlıklı kalmaya devam edıyormu. Saglıklı bı sekılde yenı bıtkı ekmeye devam edebılırmıyız. Tşk.

Geçen sene aydınlatmA konusunda bana yardımcı olan abiyle tanışmanızı tavsiye ederım. Cokmemnunum. Darkaura[/QUOTE]
Tecrübe etmek isterseniz illa ekin ama sonucun hüsran olması kesin.Hepsi zamanla çürüyecek kopacak siz her gün su yüzeyinden kopmuş parçaları toplayacaksınız bu da zahmetli oluyor ve toplamazsanız çürüyüp su dengesini bozuyor.En son kalan çürümüş kökleri sökeceksiniz mecbur ve toprak dalılacak sökerken biraz sonra yeni bitki ekebilirsiniz ama bunları yaşamaya hiç gerek yok low tech bitkilerden başlayıp güzel bir tank oluşturulabilir ben şuan limon,tütün,bacoba monieri bakıyorum ışık mercekli modül led hepsi beyaz,mayalı sistem co2 kullanıyorum ve misket gübre ektim kök diplerine şuan tankı kaplamış durumdalar buduyorum.
Tohumdan Zemin Bitkili Low Tech Denemem :)
Kurulum low tech olduğu için çok karışık bir aydınlatmam yok her elektrikçide olan modül ledden alıp kendim yaptım bitkilerim de basit bitki olduğundan yeterli geldi modül led.
Tohumdan Zemin Bitkili Low Tech Denemem :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200679/261220181120341.jpg[/IMG]
Son görüntü bu arka plandaki bitkilerin çok iyi gelişin gösterdi bir ayda tankı doldurdular ama zemindeki yeşillik yalan oldu böyle devam artık
Tohumdan Zemin Bitkili Low Tech Denemem :)
2 ayı göremedim maalesef hergün su yüzünden kopmuş bitkileri topladım,filtreden topladım kalan tek tük çürümüşleri de ben söktüm şuan kalmadı hiç tohum işi zaman kaybı maalesef.
Artık Geç Bundan Sonra Ne Yapılır
Sorunun kaynağını siz kendiniz belirtmişsiniz aslında o kadar canlı aynı anda tanka eklenince sonuç kaçınılmaz yeni kurulan tanka tank ne kadar büyük olursa olsun kısım kısım canlı eklemek en iyi yoldur.
Yeni Aldığım Astronot Durgun Ve Yatay Duruyor
En zeki akvaryum balıklarından birisidir sahibini tanır zamanla size alışınca siz akvaryuma yaklaşınca cama doğru yaklaşır merhaba der gibi gözlerinizin içine bakar.Adaptasyon sürecinde şu an suyu havalandırmaya devam edin ışık açmayın yeni evine alışınca düzelir herşey.Daha sizinle dost olmadı niyetinizi bilmediğinden sizi birkaç gün belkide hafta tanımadan hareketlenmez sizi tanıyıp kendini güvende hissedince canlanır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.