ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ZAGGEN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2007 17:30
Son Ziyaret:
23 Haziran 2007 11:55
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tolga tan demirsar
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tolga demirsar 120 lt canlı doğuran.120 lt gurami.

SON 10 MESAJI

hangi vatozu önerirsiniz?
Elma salyangozu kesinlikle vatozlardan çok çalışıyor
canlı doğuranların yanına BETA...

2 beta dişi erkek dahi olsa o kadar küçük akvaryumda sorun olacaktır.Benim tankımda kılıç kuyruk gurami lepistes black moli ve 1 betta gayet güzel anlaşıyor.Yanlız betta şimdiye kadar beslediğim en hareketli betta kılıçkuyruklar kuyruğuna ilgi gösterdiği anda kaçıyor.

Saygılar

Tül zebramı ne ile besleyebilirim?

Arkadaşlar tül zebralarda cinsiyet nasıl ayrılıyor bende 2 tane çok güzel kuyruklu var karınlarıda oldukça şiş ama yumurta falan dökmediler.

saygılar.

Beyaz Benekten Kurtulmanın Yolları

plati dayanıklı bir tür aslında ama tankın hacmi küçük olduğu için dikkatli olun su değerlerini çok ani değiştirmeyin.su 2 günde 28-30 C olsun az miktarda tuz ve ilaç  durumu çözecektir kanaatim.

Yanlız balık tedaviden sonra çok bitkin oluyor eğer ana tankta büyük türler falan varsa ilginizi eksik etmeyin platinizden.

Başlarda benimde başıma bela olan bir hastalıktı sanırım70-80 ytl lik ilaç kullanmama rağmen balıkların %25 i ölmüştü.

Suyu dipten değil üstten almaya diikat edin su yüzeyini süpürerek.

Geçmiş olsun

Beyaz Benekten Kurtulmanın Yolları

Balığınızın cinsi,boyu ne?

Birde karantina tankınızın hacmi ne kadar

Beyaz Benekten Kurtulmanın Yolları

Balık çok sağlıklı ise sorun yok tedaviye cevap veriyorlar genelde ama,Ufak türler neon vs. tank değişimi ilaç ısı değişimi tuz derken birde strese giriyolar.Ama kurtulmayacak birşey değil su değişimi öneririm her gün %10-15 ve suyun üstünden süpürür gibi.Sera baktopur direk olabilir tabletiçok kuvvetlidir yanlız küçük balıklarda doz aşımı olabilir. Geçmiş olsun

 

Kırmızı kerevit

Kemal bey 2 ayönce renklerine vurulup bende karma canlı doğuran bitkili akvaryumuma 7-8 cmboylarında,1 adet kırmızı kerevit koydum. 18 ytl para ödedim oldukça sağlıklı bir hayvandı.

Yem olarak özellikle açık satılan küçük toplar halinde kahverengi kalitesiz yemlerden önerdi akvaryumcum ve gerçektende hayvan bunlardan 4-5 tane bile atınca kokularına delirip tek tek onları kumun içinde bulup yiyordu.Fakat 2,3 gün sonra hayvan akvaryumdaki büyük bir deniz kabuğunu kendine yuva edinip rahata kavuşunca olaylar başladı.

İlk seferinde sabah ışıklarını açtığımda ağzında yarısı yenmiş bir neonla beni karşıladı,hemen akvaryumcumu aradım cevaben; sağlıksız kaçamayacak durumdaki balıkları yakalarsa yiyebilir doğal seleksiyon faydalı olmuş hasta balığınızı elemiş.Gibi bir cevap aldım.

2 gün sonra artık yemlere  daha az hevesli görünmeye başladı ve neticede 2 haftada 2 neon 2 erkek 1 dişi lepistesimi yedi.Sonunda olayın nasıl olduğunu incelemeye başladım en sağlıklı balıklarımı bu yavaş hayvan nasıl yakalıyo diye düşünürken farkettimki sabah alaca karanlıkta uyuyan balıklar dipteyken kerevit kabuktan çıkıp beğendiği birini yakalıyıp yiyor.

Kereviti iade etmek için yakalamaya çalışırken son saniyede önünden geçen kocaman kılıcıma tek bir kıskaç vuruşu yaptı hayvan 3 gün kendi etrafında döne döne öldü içim acıdı o sahneye.

Akvaryumuna koyup koymamak sana kalmış.

Ama sadece hasta yavaş balıkları yer yalanına sakın inanma saygılar.

moli dğrma şartları nelrdir+ymrtlk şartmı

20 lt akvaryum sadece yavruluk  veya karantina akvaryumu olarak kullanılır. Yeniakvaryum almadan balıklarınız doğum yaparsa bitkiyle falan koruyamazsınız o kadar küçük akvaryumda yavruları.Kılıçlar 2-3 günde hepsini yerler.

Hamile moliler yavrulukta 1-2 gün kalırlarsa ölürler yada çok strese girerler elinizdeki imkanlarla yapılacak tek şey doğum yaptığı anda moliyi yavruluğa almak,zamanını yakalayabilirseniz tabi.Kötünün iyisi bu olur sanırım.

Saygılar

lepistesler hastalıkkaptı yardım

Balık ayrılmalı kesinlikle ,karantina akvaryumun yoksa bile4-5 lt lik bi kaba akvaryumundan su çek hemen balığı al içine motorla hava vererek 1 gün tedaviyi sürdüre bilirsin.Karantina akvaryumu edinene kadar. Yeni akvaryum almayı bekleyene kadar mantarın diğer balıklara bulaşma riskini göze almamalısın.

Kolay gelsin.Geçmiş olsun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.