ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kktakvaryum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2016 16:55
Son Ziyaret:
13 Haziran 2017 17:26
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryumların MERKEZİ (Nevruz Akvaryum-aquainturkey)

SON 6 MESAJI

Aquainturkey
[QUOTE=fatihsahin]

Arig bey'in icten mesaji uzerine balik almak icin, gayet iyi niyetle sans vermek icin dun mesaj attim yerlerini sordum. Mesajima cevap gelecek yerde buradan karaladigim soyleniyor. İlginç bir durum. [/
Mesajı nereden attınız da cevap alamadınız.
Balıklara Bir Dünya Para Vermeyin
Burada yorum yapan arkadaşların yaş ortalamaları kaç. Zira bir çoğunun çoçuk olduğunu düşünmeye başladım. Kapak olsun ne demek tartışıp doğruyu mu arayacaz birbirimizi mi gömmeye laf sokmaya mı çalışacaz. Burası benim bildiğim bilgi alış verişi olduğu doğruyu bulmak için uslubunca edebiyle tartışma yeri diye biliyorum ben. Yanlışsam düzeltin de ben de öyle davranayım.
Arkadaşların esnaflık yapmadığını vergi nasıl ödenir kdv nedir stobaj vergisi gelir vergisi nedir bilmedikleri belli. Oturdukları yerden ahkam kesiyorlar. Siz benim soruma cevap verin madem hobicisiniz neden parayla balık satıyorsunuz. Neden benim fiyatımdan bazen daha pahalıya satıyorsunuz. Kaç kişiye balık hediye ettiniz.
Balıklara Bir Dünya Para Vermeyin
Bendeniz Antalya Nevruz Akvaryum ARİF
Arkadaşın ticaretden anlamadığı maliyet giderin ne demek olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Akvaryum dükkanı işleten biri olarak soruyorum arkadaşa buranın sabit kira eletrik su telefon internet muhasebe veteriner gideri var. Farkındaysanız kendi masrafımı arabanın mazotunu işçinin maaliyetini yazmadım bile. 2500 TL sadece dükkan gideri var. İş yap yapma bu her ay cebinden çıkan para. Gel gelelim 1 tl balığın 20 tl satışına. Ben 5 aydır bu işi yapıyorum valla böyle kar görmedim de duymadım da. Kim 1 e alıp 20 satıyor çok merak ediyorum. Sizin dediğiniz gibi olsa benim 4 ay da mercedese biniyor olmam lazımdı. Bilenler bilir Türkiyenin her iline canlı balık gönderiyorum.
Merak edenler için söyleyim 1 tl lepistes almışsak en fazla bunu 3 tl ye satarız. Bunun fiyatını ben değil müşteri yani piyasa belirler. Ben 20 tl satmak istesem bile müşteri gelip almaz doğal olarak. 1 tl den 100 adet lepistes aldık diyelim. Yüzde onu maalesef firedir yani burada ölür. Bizim lepistes 1,10 tl oldu kafadan. Bunu kargo ile aldığınızı düşünün buna strafor koli parası poşet parası havasını lastiğini ekleyin. Balığın biz de kaldığı süre zarfın da yediği yemi değiştirdiği suyu yaktığı elektiriği ekleyin. Siz olsanız kaça satarsınız 1,25 tl ye mi.
Petshopdan alış veriş yapmayın çok yanlış bir başlık ve düşünce olmuş. Netice de ben ve benim gibi esnaf arkadaşlar yanın da eleman çalıştırıyor devlete vergi veriyor. Sizin beğenmediğiniz petshoplar birer muhasebeci ve veteriner maaş veriyor. Kendi evlerini geçindirip bir çok kişiye ekmek kapısı oluyor.
Bir de işin öbür yüzünden bakalım. Hobici evde bir akvaryum da o veya bu canlının yavrusunu almış ama benimle aynı paraya satıyor çoğu zaman daha çok istiyor. Sen hobici olarak bu güne kadar kaç kişiye bedava balık verdin ve ya hediye ettin. Maden bu hobi bunu zevk için yapıyorsun neden balıkları satıyorsun dağıt SEVABINA. Şimdi sen diyeceksin ki yemi var elektriği var anaçlarına para verdim zaman harcadım yeri geldi uykusuz kaldım. Biz bu saydıklarını 80 akvaryum da her gün yapıyoruz ve bir de üstüne laf yiyoruz. Kusura bakma burada sen derken genel olarak konuşuyorum. Bir eleştiri yaparken mantıklı olalım açın buranın ilan sayfasını ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Umarım kimseyi üzmemiş kırmamışımdır. Sadece işin iç yüzünü bir de akvaryumcudan dinleyin istedim. Burada yazdıklarım daha işin on da biri bile değil. Her yerde olduğu gibi bizim meslekte de maalesef çürük elmalar var. Yalan söyleyip mal satan sattığının arkasın da durmayan uyumsuz balık satan çok. Ama bu kişiler var diye bütün camiayı karalamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
20 senelik hobici olarak söylemeliyim ki iyiki petshoplar var. Eskiler bilirler akvaryumcuya gittiğimiz de kaç çeşit balık görüyorduk kaç çeşit kuru malzeme kaç çeşit yem bulabiliyorduk. Şimdi çok şükür sınır yok ne istesek buluyoruz bulamadığımızı yurt dışından getiriyoruz. Lütfen bunları da hesaba katıp öyle düşünüp yorum yapalım.
Eleştirmek dünyanın en kolay mesleğidir. Mühim olan yapıcı eleştiride bulunup işin en doğru yola girmesi için çaba harcamaktır doğru olan.
Aquainturkey
Merhaba arkadaşlar ben Nevruz Akvaryumdan Arif Yıldız 05425849282 şirket hattım 05077110106 özel numaram 02422260044 dükkan numaram
Öncelikle uzun bir yazı olacak baştan söyleyim. Dilim döndüğünce sorularınıza cevap vermeye çalışayacam.
38 yaşındayım ve 18 yaşında sizin gibi hobici olarak başladım ve halan da kendimi hobici olarak görüyorum. Sizin yaşadığınız pek çok sorunu bende yaşadım. Burayı yani AQUAINTURKEY internet ismi ve NEVRUZ AKVARYUMU eylül ayında devir aldım. Daha önce bu işin ticaretini yapmadım yani petshop için acemi biriyim. 23 senelik mobilya mesleğini bırakıp hobimi meslek edindim.
İsim olarak sorunlu bir yer olduğunu daha sonra öğrendim. Düzeltmek için çaba harcıyorum inşallah düzelecek. İnternet ortamını ben şahsi olarak samimi bulmam. Makine ile konuşup kişileri isimleri birer nesle olarak göründüğüne inanırım. Bu yüzden gerek bizim sitemizden gerekse diğer alış veriş sitelerinden yapılan alış verişler de mümkün olduğu kadarıyla telefon açıp birebir görüşmeye çalışırım. Buradan bazı arkadaşlar haklı olarak şikayette bulunmuş. İnternet fiyatları sürekli değişiyor sahibinden com. eski ilanları silmiyor. Tek tek sizin silmeniz gerekiyor ve işin doğrusu biz bunu yapmıyoruz. Her ay yeni ilan giriyoruz. Sizin söylediklerinizden anlıyorum ki silmemiz gerekiyormuş.25 senelik mobilyacı 40a yaklaşmış biri olarak sizin kadar internetten ve bilgisayardan anlamıyorum maalesef. Birazda burdan sıkıntı yaşıyorum.
Alınan ürünün 10 tl ve ya 10000 tl olması arasın da fark yoktur. Herkes zor para kazanıyor ve verdiği paranın karşılığını almak istiyor. Bu hepimizin en doğal hakkıdır. Ben de kazandığım paranın helal olması müşteri memnuniyetinin üst seviyede olması için elimden geleni yapıyorum. 5 aylık süre zarfın da bir kişi bile çıkıp sen beni kandırdın uyumsuz balık sattın hasta balık sattın diyemez. Maalesef bitki için aynı kesinlikle konuşamıyorum bitki çok anladığım bir konu değil. Saksı formun da alıp size satıyorum. Arada yanlış gönderdiğim de oldu fakat bunu müşterimle telefon da halledip helalleştik.
Bana göre asıl önemli olan karşılıklı anlayış samimiyet ve güvendir. Beni ve ya başkasını karalamak kötülemek burdan yazmak çok kolay. Beni şahsi olarak tanımadan belki beni görmemiş alış veriş yapmamış biri üzerinden yorum yapmak çok yanlış geliyor bana. Antalya da ikamet eden her arkadaşı yerime bekliyorum. Gelin tanışalım çay içelim muhabbet edelim sonra istediğinizi görerek bilerek tanıyarak yazın. Hem böylece yanlış birşey yazmamış olursunuz ve söylenenler sağlam bir temele oturmuş olur. Karalamak kötülemek yerine dozun da seviyeli eleştirileri her zaman dinledim ve uygulamaya çalıştım. Bu benim açımdan çok önemli sayenizde acemilikten hızlıca kurtulup müşteri memnuniyeti için ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oluyorum. Küçük bir örnek veriyim geçenler de siteden bitki alan müşterimiz paketin için de bitki oynadığı için kırıldığını sabitlersek daha sağlıklı geleceğini söylemiş. Bir sonra ki siparişte saksıyı paşete sabitleyip gönderdim. Allah razı olsun ki uyarmış ve bunla yetinmeyip nasıl yapmam gerektiği hakkında da yol göstermiş.
Yazdıklarımın hepsini tüm samimiyetimle yazdım. Tüm arkadaşları çay içmeye beklerim. Sizlerinde bizi anlayıp biraz enpati kurup öyle yorum yapmanızı istiyorum. Bütün eleştirilerinizi çok dikkatli ve ciddiyetle okuduğumu bilmenizi isterim. Tüm olumsuzluklar inşallah sizin de sayenizde kısa zaman da giderilecektir.



Kendi Kendini Temizleyen Akvaryumlar Hakkında
[QUOTE=lojistisyen]Sadece akvaryum için değil bir çok şey için fayda-maliyet karşılaştırmak gerekir. Bu ürünün toplam maliyeti ile toplam faydasını baz almakta ciddi fayda var. Bu ürünü yalnızca sumpta mı kullanabiliyoruz yoksa diğer filtreleme türlerinde de kullanabiliyor muyuz ? Merak ettiğim diğer unsur da fiyatı. Daha detaylı bilgilendirir misiniz ?[/QUOTE]

Ufuk bey Muadilleri ile karşılaştırdığımızda daha görsel olduğunu ve sistemsel olarak çok faydasını gördüğümüz kesinleşti gözümüzde.... Fiyat bazında karşılaştırıldığında haqos veya boyu gibi çin malı ithal akvaryumlara göre daha uygun fiyatlarımız mesela nano tip 85 TL lakin 2017 de % 10 gibi cama gelen zamdan artış olabilir... Örneğin 32*32*32 cm nano tip akvaryumun içinde olan malzemeler filtre malzemesi+motor+aquainturkey marka taban filtresi ... aquainturkey ekibi olarak kum ve aydınlatma opsiyonel olduğu için onları pakete dahil etmiyoruz ... genel diğer fiyatlar www.aquainturkey.com.tr de yayınlandır... tabi birde nakliye ücretleri var onlarda sitede yayınlandı.. zaten bu konuyu açma sebebimiz bu ürünlerde 5000 adet üretip türkiye geneli petshoplara yaymak çünkü böylece hobiciler nano tip için 40 TL otobüs ücreti vermeyeceklerdir.... nakliye otobüsle sağlanmaktadır. [EDIT]kktakvaryum,2016-12-30 18:38:03[/EDIT]
Kendi Kendini Temizleyen Akvaryumlar Hakkında
[VID][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161657031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161655581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656431.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=scISV9hp6lw&t=24s[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=tUbfIi-ci7o&t=2s[/VID][VID]https://www.youtube.com/watch?v=2qWsHlJ-v7U[/VID]



Arkadaşlar öncelikle bu firma ile iş ortaklığım olduğunu ve bu işten geçindiğimi önceden belirtmek isterim. Lakin + ve - olmak üzere bu işi sizinle tartışmak istiyorum ve sizden aldığım ışıkla bu işi belki Türkiye çapına yayacağız sistemi size anlatmaya çalışalım

Siz Değerli Hobicilerin Görüşleri Bizim İçin Çok Önemli.... Biliyoruz ki her biriniz kendi dalınızda petshopları cebinizden çıkartırsınız.
1) Öncelikle bir taban filtesi ürettik. Delikli ve deliksizin olarak bunlar birbirine eklemeli istediğimiz ölçüde olmakta. bunları hali hazırda olan akvaryumlar için önce tasarladık daha sonra görüntü bozulmasın diye toprak altından sump a verdik. böylece ısıtıcıyı difüzörü filtre malzemelerini hepsini sakladığımız için sadece akvaryum canlılarımızı ve akvaryumları görebileceğimiz estetik bir görüntü sağladığımızı düşündük.
2) Dış Filtreye Gerek Kalmadığını düşünüyoruz Dış Filtre Hazneleri Yerine Sump Hazneleri Kullanıyoruz rahat temizleme yapıyoruz. üstelik balık tan çıkan NH3 ve NH4 yani amonyak ve amonyum direk sump haznesinde tutulsun diye biyolojik süngere Teraryum bitkileri ekiyoruz. Bu Bitkiler zaten aquainturkey in yetkilisi binyamin beyin sayesinde rahatça temin ediyorum ve teknik destek alıyorum Draceane, Synogonium gibi yarı su içi yarı su dışı bitkileri sump a eklemek eğlenceli oluyor çünkü evde sarmaşık gibi büyüyor.
3) Taban filtresi ile kumun arasına bir sineklik konuluyoru daha küçük delikle homojen çekim yavaş sağlanıyor.
4) Alttan yavaşça çekim sağlandığı için lepistes gibi canlı doğuran yavruları ölmüyor karidesçilerin vazgeçilmez akvaryumu gibi duruyor.
SONUÇ : Arkadaşlar bu işi ticari olarak yapıyoruz ama yine de siz[VID]null[/VID] değerli hobicilerden fikir almak isteriz ... Kafanıza çok ağrıtmayalım Bitki Kökleri İçin tabanda az bir sirkülasyon gerek die düşünüyoruz ve + gelişmeleri ANTALYA ışıklardaki dükkanımızda gözlemliyoruz. ŞİMDİ SİZ DEĞERLİ HOBİCİLERİMİZİN FİKRİNİ VE SORULARINI ALMAK İSTERİZ[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161657031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161657051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192569/301220161656431.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.