ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KAAN1071
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2016 10:37
Son Ziyaret:
02 Aralık 2021 18:58
Toplam Mesaj:
127 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan İncikuşu
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

NE MUTLU TÜRK DOĞANA

SON 10 MESAJI

Apistogramma Kurulumu Hakkında Tavsiye.
[QUOTE=kursatufukcoskun]Ben Apisto akvaryumlarımda 0 numara silis harici kum kullanmıyorum. Bitki yetiştirmeye gelirsek, 0 numara siliste köklenme konusu sıkıntı olsa da, saz gibi bitkilerde sıkıntı yaşamadım. Daha zor bitkiler yetiştirilmek isteniyorsa da, plastik saksılar kullanılabilir. Ben ilk saz kökünü saksıya yerleştirmiştim, şu anda yanlış saymıyorsam 4 tane sürgünü var. Silis kumda büyümeye devam ediyorlar sürgünler. Silis kuma gömdüğüm Cabomba'lar da var. Onlardan da ölen olmadı. Böyle bir kaç bitki daha var.

Eğer çok geniş kapsamlı bir bitkili tank düşünmüyorsanız, katmanlı tabana gerek olmadığını söyleyebilirim.[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Plastik saksı çok mantıklı kök sorunu olan bitki düşünürsem öyle yapabilirim. Daha önce bende kuvars kumda saz bakmıştım sürgün verecek kadar kalmadı akvaryum ama bitkide sağlıklı kalmıştı. Bu arada JBL Sansibar Grey kumda hoşuma gitti 02-06mm arasında rengi istediğim gibi.
Apistogramma Kurulumu Hakkında Tavsiye.
[QUOTE=alonesmaug]Alt kısma lav kırığı koyulabilir, hemen üstüne jbl aquabasis en üste de silis kum olabilir. Tamamen silis kum ince taneli olduğu için bitki köklerini boğabilir. Açık renkli silis kum, kuru yapraklar,bir kaç ağaç kökü ve hindistan cevizinden bir mağara yaparak çok hoş bir akvaryum oluşturabilirsiniz.Akvaryumda gölgelik bölgeler oluşması için de yüzey bitkisi kullanabilirsiniz. İlerde benim de düşündüğüm bir konsept. [/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Jbl aquabasis ve silis yapabilirim. Yüzey bitikisi çok istiyorum ama kedim olduğu için buhar camı olacak.

Aquaclay'da kullanabilirdim fakat sanırım Apistolara uygun değil oda.
Apistogramma Kurulumu Hakkında Tavsiye.
[QUOTE=ryzend]Ben olsam bitkiye bulaşmam. Blackwater akvaryumumu yapar kök ve yapraklarla beraber krem silis kumu koyarım keyfim bakarım [:D][/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğim gibi uğraştıran bitkiler yapmayı düşünmüyorum aynı zamanda BlackWater'da düşünmüyorum.

[QUOTE=Serdariekrem]Tercihlere saygı duyarım, ama Blackwater başta çok güzel oluyor, hep bir noktadan sonra beni sıkıyor. O yüzden güzel basit bir bitki akvaryumu yapabilirsiniz. Kum olarak manado uygun ve güzel olur, co2`ye ve gübreye gerek yok yeter ki ışığı abartmayın. Kakadunun Orange flash türü çok hoşuma gidiyor benim.
Şahsi düşüncelerim bunlar, kolaylıklar dilerim. [/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende BlackWater düşünmüyorum. Manado iri taneli diye biliyorum biraz daha ufak taneli bir şey alıcam.

[QUOTE=ShotokaN]Taban için silis kum diğer kumlara nazaran daha doğal durmakta, önerim silis olurdu. Apisto türleri hakkında çok fazla tecrübe ve deneyim sahibi değilim, başlangıç için biraz zor olabileceğini belirtmek isterim. Ramirezi ile başlangıç sonrası tecrübe kazanıp, tank şekillendikten sonra apisto mutlaka denemelisiniz; şirin, kıpır kıpır kendini seyrettiren canlılar gerekten. Çok detay bitki de eklemeyin, saz subulata ve demersum gibi basit bitkileri silis kumda co2 olmadan sorunsuz yaşatabilirsiniz. Kolay gelsin, hayırlı olsun.[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım silis alacağım. Söylediğiniz bitkilere ek olarak anubias düşünüyorum. Daha önce beslediğim kakadular ben gelince ön amca belirirlerdi :)


Silis kum kaç mm olmalı ? Bunlar uygun mudur ? Ya da başka marka ürün öneriniz var mı ? Link atabilirseniz memnun olurum.
https://www.bettamarketim.com.tr/silis-kum-1-2-mm-1-kg
https://www.bettamarketim.com.tr/silis-kum-2-3-mm-10-kg
https://www.bettamarketim.com.tr/silis-kum-0-mm-10-kg
Apistogramma Kurulumu Hakkında Tavsiye.
Esenlikler arkadaşlar.

Daha önce apisto beslemiştim ama biraz tecrübesizliğime ve aceleciliğime geldi. Şu an yeni bir tank kuruyorum 60*40*40 96 litre. Filtre olarak Eheim 2213 aldım malzeme olarak sera siporax ve eheim subsrat pro aldım. Kum konusunda kararsız kaldım bitki olursa saz, anubias ve nazlı olmayan bir kaç bitki olabilir. Bitki için co2 tabletlerden alabilirim. Siyah hagen istemiyorum. Şu durumda kum ve Kaya olarak ne kullanabilirim ? Kum kaç mm olmalı ? Öneride bulunursanız sevinirim. Acele etmeyip elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Aklımda net olarak bir tür yok ama Kakadu olur sanırım. [EDIT]KAAN1071,2017-10-10 19:48:46[/EDIT]
Dış Filtre Arızası+iade=yeni Filtre
Hepinize çok teşekkür ederim. Sanırım Sun Sun hw 302 alacağım. Daha önce Sun Sun 603b kullanmıştım ve ufak boyutuna rağmen mükemmel iş görmüştü bu modelinde iyi olacağını düşünüyorum.
Dış Filtre Arızası+iade=yeni Filtre
[QUOTE=ngerekli]Fluval 206 almanızı tavsiye ederim. Fiyatı diğerlerine göre biraz daha yüksek ama sıfır ses sıfır problem. Pişman olmazsınız.[/QUOTE]

Şu an o kadar bütçem yok hocam daha az maliyetli bir şey almak zorundayım.
Dış Filtre Arızası+iade=yeni Filtre
2 ay önce Eheim 2213 Dış filtre aldım fakat çıkan sesi (Aşırı) kesemedim sonuç olarakta iade ettim. 3 gündür basit bir pipo filtre kullanmaktayım (İade kabul edilmemesine karşın yeni ürün almamıştım.) Şu an 200 Litre bitkiliye uygun sessiz bir filtre arıyorum. Lütfen öneride bulunur musunuz bugün sipariş vermem gerek. Çok yüksek fiyatlı olmasın lütfen.
Balık Ölümleri
Hepinize ve bu foruma teşekkür ederim. Her sorun tecrübeler ile çözlüyor burada. İlgilenip cevaplayan, yorumlayan, fikir üreten herkese tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
Balık Ölümleri
100*45*45
Co2 tüp sistem
Zeminde cuba. Rotala macranda japan cüce bonzai bir kaç dal normal bonzai.
10 civarı lepistes
15 civarı neon
5 otocinclus (artık 4)
2 cüce vatoz (artık1)
10-15 karides (emin değilim damızlık o kadardı)
Taban hagen altında lav kırığı standart taban işte.
Dış filtre eheim pro 250
Standartın dışında ekleme çıkarma ilaçlama vs hiç bir şey herşey aynı gitmekteydi.

Hava motoru bağladım biraz kendilerine geldiler. Ama bu boyutta ve sirkülasyon da nasıl oksijen alamazlar ki ?
Balık Ölümleri
4-5 aylık bitkili akvaryumumda son 3-4 gündür böyle bir sorun var (resimleri aşağıda göreceksiniz.) bu zamana kadar herşey güzel ufak tefek yosun sorunları falan ilaçsız halledip gidiyordum. İlaç namına bir şey girmedi akvaryuma ama sonradan böyle bir şey olamaya başladı balıklar soluyamıyor gibi. Neonlar sae çok etkilendi karides ve otocinclus ölümleri oldu Canlı doğuranlar ve yavruları rahat takılıyorlar. Sizce sorun nedir ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185527/170620172236491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185527/170620172236521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185527/170620172236551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185527/170620172236571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185527/170620172236591.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.