ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YUSUF1680
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2015 15:40
Son Ziyaret:
17 Nisan 2023 14:22
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
YUSUF1680
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

YUSUF1680

SON 10 MESAJI

Yüksek Nitrat Sorunu Akvaryum Üstü Kapalı Olması
Aynen balıklarım büyümüyor 1 senedir aynı boydalar bütün su değerlerine baktım ğroblem yok ama nitrat hep 200 ün üzerinde çıkıyor sera ve Jbl in farklı testleri ile yaptım sonuç aynı bir kaç gün su değişimini ihmal edeyim hemen ölüm oluyor.
Yüksek Nitrat Sorunu Akvaryum Üstü Kapalı Olması
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Nitrateksi denedim hiç faydası olması maalesef sadece suyu beraklaştırdı. 2. Yolu denemek için hemen bir yavruluk siparişi vereceğim umarım başarılı olurum.
Yüksek Nitrat Sorunu Akvaryum Üstü Kapalı Olması
Su mercimeğide kullandım. Akvaryumdaki maceraları 3 dk sürdü chiclidlere göre olmadığı kanısına vardım. Ben daha çok bu işin kimyasal yollarla çözüleceği kanısındayım. Nitratın akvaryumdan azot gazına çevrilip çıktığını okumuştum acaba akvaryumun üstü kapalı olması buna engel teşkil edermi?Bu arada akvaryumda kaya, mercan ve mercan kumu hepsini çıkartıp doğal salınım yapmayan kuvars kumu koydum sonuç aynı[x(]
Yüksek Nitrat Sorunu Akvaryum Üstü Kapalı Olması
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177501/IMG_2946.JPG[/IMG]
Merhabalar,

150lt Karışık malawi chiclid akvaryumum da su değerleri (ph, gh, amonyak, nitrit, kh) olması gerektiği gibi. Haftalık 1/3 su değişimi sürekli çalışan hava motoru var. Sorun şu aylardır çare bulamadığım yüksek nitrat değeri pistia dahil olmak üzere hızlı yetişen bitkilerden de baktım fakat çare olmadı balıklarım gelişmiyor, aklıma en son gelen akvaryumun üstü tamamen kapalı acaba üstü açık olursa nitratın gaza dönüşmesi gibi bir durum söz konusu olabilirmi?
Tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ederim.
Jbl Nitratex
Nitratın Bakteriler ile azota çevrildiğini bilmiyordum işin doğrusu, dediklerinizin hepsini harfiyen uyguluyorum hali hazırda amonyağım ve nitritim sıfır. Bunun dışında bir arkadaş sağ olsun su marulu tavsiye etti ondan da eklemeyi düşünüyorum ama bu ürünü merak ettim tecrübesi olan kimse varmı diye.
Jbl Nitratex
Merhaba,

Akvaryumum da yaşadığım yüksek nitrat problemi ile tecrübeli arkadaşların bilgisini rica ediyorum. Şu an150 mg/l olan nitrat oranımı 50mg/L düşürmeyi başardım bunun dışında araştırmalarımda JBL nitratrex isimli bir ürüne rastladım, ürünün 9000 Mg nitratı absorte ettiği söyleniyor. Ürünü kullanan arkadaşlar var mı? Ne şekilde kullanıldığı, faydaları ve özellikle öğrenmek istediğim uzun sürede mi yoksa hemen mi etki ettiği. Forumda ürün ile ilgili bilgiye rastlayamadım.

Saygılarımla,[EDIT]YUSUF1680,2016-02-25 10:51:20[/EDIT]
Suyum Gırımsi Sebebi Ne Ola Bilir
Dostum suyuna nitrat testi yap 50 mg/l üstünde ise acilen su hazırlayıcı ile yüzde elli su değişimi yap yok 25 mg civarında ise su değişimini 3 günde 1 e yükselt, nitrat sorunu yok diyorsan seachem prugen kesin sonuç. Ayrıca yemlerindende şüphelen, yemlerini pet şişenin içinde suya koyup çalkala 5 dk bekle bak bakalım suyun rengini bozuyormu.
Geçmeyen Kahverengi Su Sorunu
Merhaba arkdadaşlar,
Sorun çözüldü aynen yemden dolayıymış seranın granured yemini kullanıyordum bir petşişenin içine koyup çalkaladım su kıpkırmızı oldu petburada sitesinden almıştım sahte olabilirmi acaba yoksa bukadar kalite konusunda titiz olmama rağmen böyle bir markanın suyu nasıl olurda bukadar kirletebileceğine inanamadım dış filtrenin en üstüne mucize toplar seachem purigen ile suyu cam gibi yaptım çok şükür Allah nazardan saklasın suyumda balıklarımda gayet iyi durumda şu an. Turuncu siyah balığımda makrakanta dibe düşen yemleri yeme konusunda çok iyi tavsiye ederim.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177501/1_image.jpeg[/IMG] Aydınlatmayıda değiştirdim daha güçlü bir aydınlatma ile son hali bu şekilde. Yorumda ve tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.
Geçmeyen Kahverengi Su Sorunu
Evet midyeleri denemek iyi fikir güvenilir bir yerden bulmam lazım varmı bu konuda öneriniz.
Geçmeyen Kahverengi Su Sorunu
Akvaryum Boyutları 100*50*40
Uzun zamandır aynı akvaryuma bakıyorum daha önce hiç böyle birşey ile karşılaşmadım suyu 2 defa komple değiştirdim kumu yıkadım,iç filtre malzemeleri eheim substart proyu vardı seachem matrix ile değiştirdim, seramikleri değiştirdim yinete 4-5 gün içinde eski halini alıyor.

Yemdenmidir diye onuda değiştirdim. Balıklarım gayet sağlıklı, yem yemelerinde problem yok, ölen olmadı uzun zamandır ama ağızlarındaki yumurtayı 1 hafta içinde yutuyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.