ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Blotah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
77
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2015 15:58
Son Ziyaret:
28 Mart 2021 14:05
Toplam Mesaj:
255 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali TAŞIGÜZEL
Doğum Tarihi:
27 Nisan 2000
Yaş:
23
İl:
Ankara
Meslek:
Kimya Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali TAŞIGÜZEL

SON 10 MESAJI

Flame Moss Hk.
[QUOTE=Redmi]Co2 yoksa gelişim çok yavaş olacaktır. Bir de budamanız gerekiyor.[/QUOTE]
hocam gelişim hiç yavaş değil resmen tüm tabana yayıldı arada budayıp duruyorum yine tabana yayılıyo dikine uzatmak istiyorum
Flame Moss Hk.
Merhabalar, uzun süredir akvaryumumda bulunan flame moss dikine yüzeye doğru uzamak yerine tabana yayıldı. Bunun sebebi ne olabilir ve dikine uzatmak için ne yapabilirim ? Işıklandırmadan olduğunu düşünüyorum ama size de sormak istedim. Tekfen 6500K ampul kullanıyorum.
Gümüş Renkli Balık
Sağ altta iki tane olanı diyorsanız onlar pacu ve cichlidlerle kesinlikle bakılmaması gereken bir tür hatta akvaryumda bakmanızı bile tavsiye etmem aşırı büyüyorlar.
Lepistes Kılcal Dışkı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176056/240520202059231.jpg[/IMG]
Merhabalar. Fotoğraftaki gibi bir durum var ise balığınızda iç parazit var. tedavisini forumdan araştırabilirsiniz.
Zebra Danioda Kamburlaşma
Hocam balıkta neon tetra hastalığı var gibi geldi bana. Tedavisi olmayan bir hastalık forumdan iyice araştırın. Eğer neon tetra hastalığıysa yapabileceğiniz tek şey balığı diğerlerine bulaştırmaması için ayırmak olur.
100-120 Litre Betta Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Betül Özyol]Almış bulundum 2 tane betayı. Ondan dolayı bana gore büyük bir akvaryum seçmek istiyorum. İkisi de erkek fotograflarını ekleyebilirsem paylaşayim.
Bu saydıklarınız.27 litrelik için mi gecerli yoksa 100 litreye de uygun olur mu? Akvaryum denilince büyürden kastım. Bakimi kolay olan bitki olabilmesi. Yoksa ben saksi çiçeklerime de ozen göstermeye çalışıyorum. Ama yerivni mi sevmiyorlar, fazla mi suluyorum nedendir bilinmez kaybediyorum. O yuzden endiseliyim kaybederim diye. Temizlik yapmazsak kötü kokusunu ve yağlı gibi olmasını nasıl engelliyeceğiz.[/QUOTE] sağlıklı bir akvaryum kötü kokmaz hocam. 100 litre sizi zorlayacaktır emin olun. bettaların birini ücretsiz sahiplendirin ve tek bettayla yolunuza devam edin bnce.
100-120 Litre Betta Akvaryum Kurulumu
Hocam nolur balığın yaşadığı yerleri deterjanla yıkamak gibi bir şey yapmayın bir daha lütfen. Balıkların hayatlarıyla oynuyorsunuz haberiniz yok. Bettaları kavanozdan kurtarmak iyi bir seçim olmuş fakat araştırmadan akvaryum işine girmenizi tavsiye etmem hiçbir canlı at suya yaşasın kafasıyla bakılmamalı. Benim size tavsiyem bir bettayı elden çıkarıp 30*30*30 küp bir akvaryumda tek bir erkek betta beslemeniz. 100 120 litre akvaryum içinde bettayı göremezsiniz bile. Akvaryumu iyi bir camcıda yaptırabilirsiniz forumda sorarsanız size önereceklerdir mutlaka. Malzemelere gelirsek 50 watt bir ısıtıcı, bir pipo filtre, pipo filtreyi bağlamak için bir hava motoru (sessiz istiyorsanız özel olarak araştırın hangi markalar sessiz bilmiyorum), ışıklandırma sistemi, tabanı 5 cm kaplayacak şekilde dere kumu, siyah hagen kum veya bütçe ayırabilirseniz jbl manado tavsiye edebilirim. Bitkilere gelecek olursak CO2 istemeyen başlangıç bitkilerinden besleyebilirsiniz (elodea, tilki kuyruğu, moss çeşitleri, anubias, java fern vs.). Bir de bitkilerin gelişimi için ışık almanız gerekecek tabii ki. Işıklandırma konusunda pek bilgili değilim kendi akvaryumumda tasarruflu ampul kullanıyorum ve gayet gelişiyor bitkilerim. Yosun sorunu fazla ışıklamdırmadan ve kötü su şartlarından oluyor. Haftalık %20 su değişimi yaparsanız ve ışıklandırmanız günde 8 saat açık kalırsa yosun sorununu engellemiş olursunuz. Temizlik yapacağım diye nolur hiçbir şeyi deterjanla yıkamayın hatta hiçbir şeyi yıkamayın. Akvaryumda oturması gereken bir bakteri döngüsü var ve balıklarımız o bakteriler olmadan yaşayamaz. Kumu hiçbir şekilde temizlemenizi tavsiye etmem bakterilerin en yoğun yaşadığı yerlerden biri tabandır. Temizlik olarak sadece ama sadece %20 su değişimi yapın. Bakterilerin öenmli bir kısmı da filtrenin içinde yaşar filtreyi temizleyeceğim diye alıp süngerini çitilemeyin akvaryumdan aldığınız suyun içinde süngeri hafifçe yıkayın yeterlidir. Sizden daha çok araştırma bekliyorum çünkü bu şekilde bu hobiye başlarsanız kayıplar kaçınılmaz. Umarım dediklerin açıklayıcı ve yardımcı olmuştur . Keyifli hobiler... Bu arada hiçbir canlı akvaryum lafını duyunca kendiliğinden büyümez, bu bir emek ve sevgi işidir. Lütfen emeğinizi ve seviginizi akvaryumlarla paylaşmayı unutmayın [:3][EDIT]Blotah,2020-05-17 16:03:32[/EDIT]
Low Tech Șekerleme Kavanozu
Merhabalar. Geçen gün youtubeda benzer bir şey gördüm aşağıya bırakıyorum işinize yarayacaktır. Sonucu merak ediyorum bakalım nasıl olacak [:D] [:D]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=zvNzhV9pfZs&list=WL&index=21&t=0s[/URL]
Kiraz Karides Ekleme
[QUOTE=Atakan26]Evet aşılama yapmanız gerek ama süreyi olabildiğince uzun tutun karidesler hassastır. Gördüğünüz şey strese giren karideslerin dışkısı olabilir herhangi bir sıkıntı yaratmaz.[/QUOTE] Hareket ediyorlardı hocam
Kiraz Karides Ekleme
Merhabalar. 30 litre bitkili tankıma 5 adet kiraz karides hediye geldi. şimdilik 5 litrelik bir kovada duruyorlar hala akvaryuma eklemedim. Size sorum şu, karidesleri eklerken de balık ekler gibi aşılama yapmamız lazım mı ? Ve bir de karideslerin geldiği suda 2 adet çok çok küçük siyah solucanımsı şey vardı planarya olduğunu düşünerek parçalamadan tek parça halinde ikisini de uzaklaştırdım. Eğer planarya ise akvaryuma bulaşma ihtimali var mıdır ikisini de uzaklaştırdım ama yumurtası falan varsa ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.