ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafatemizel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2006 14:40
Son Ziyaret:
05 Nisan 2020 18:04
Toplam Mesaj:
102 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Temizel
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Temizel

80x40x35
160x65x60
1e 3d demasoni 1e 3d afra hara galleria reef 1e 3d afra jalo

SON 10 MESAJI

Evde kertenkele buldum
[QUOTE=Tulga Can]Merhaba,
Bu bir kertankele değil bir keler. Artemia yiyebileceğini sanmıyorum. Eğer yakalabiliyorsanız deneyin derim ama canlı yem konusunda şu siteye bakın derim:
Teraryum olarak yaşadığınız bölgede bulunan doğal birimleri (taş, dal, toprak, kum, bitki, vb.) kullanarak kurmanız daha iyi olacaktır. Ayrıca saklanacağı bir mağara ve sürüngenler için özel üretilen güneşlenme lambaları kullanabilirsiniz.
Ama bu hayırlı Ramazan ayı ve bayram arifesinde sizin yapabileceğiniz en iyi şey onu doğal yaşam ortamına salmanızdır.
 
 
[/QUOTE]
Bende öyle düşünüyorum bırakayım gitsin ama merakta var bi yandan istiyodum da böyle sürüngenler bakmak ama en iyisi salayım gitsin.
Evde kertenkele buldum
Arkadaşlar dün gece eve geldiğimde tavanda kertenkele buldum.Yakaladım ve beslemeye karar verdim.Bugün boşta duran akvaryumlardan birine onu yerleştirdim.Sinek örümcek falan yediğini öğrendim ama nasıl da bulcam düşünüyorum.Acaba içi su dolu sığ bir kabın içine artemialardan koysam yer mi?Birde acaba yaşatabilir miyim akvaryuma yada teraryumuna neler eklemeliyim. 
Arkadaşta bu  
Art Akua Yemleri Hk.
Bende ocak ayında malawi anaç yeminden aldım artakua'nın ve gayette memnun kaldım balıklarım severekte yemekteler tavsiye ederim.Yavrularım içinde en yakın zamanda malawi büyütme yeminden alıcam eminim faydası olucaktır.
Fluval FX5
Ufak akvaryumda kullandığım Fluval 205te dediğiniz gibi kapattıktan sonra çok az bir damla su geliyo ki o da normal sonuçta ama bunda baya su geliyo ve akvaryumun içindeki suyu çekiyo bir keresinde denemiştim oradan biliyorum bence onda bi sıkıntı var.
Motor kısmını düşünmek bile istemiyorum kim bilir ne haldedir.Söküp takarken inşallah bir sıkıntıyla karşılaşmam.
Tabi ki temizlik sırasında resimlerini çekerim.Ayrıca bakterileri korumak için düşüncem normal çeşme suyuyla yıkadıktan sonra filtre malzemelerini,filtrenin içindeki suyu ayrı bir kovaya alıp ya onun içinde bekleticem yada malzemeleri o suyla tekrar yıkarım.
mustafatemizel2013-02-15 23:03:11
Fluval FX5
Yaklaşık 1 seneden beri FX5 dış filtre kullanmaktayım 160x65x60 ölçülerinde ki tankımda ve performansından son derece memnunum.Fakat son zamanlarda debisinde düşüş yaşandı normal olarak çünkü ilk çalıştırdığım günden beri daha hiç temizliğini yapmadım.
Hatta yine ayrı sorundan kaynaklandığını düşündüğüm bir durum daha var filtrem kendini otomatik olarak kapattıktan sonra ara ara devreye girmemeye başladı.Elektrik geliyo çok inceden bir seste geliyo filtreden ama içerisinde ki mil dönmüyor gibime geliyo pislikten.
Bu hafta sonu temizlik yapıcam ama bu motor kısmını açıp onun temizliğini yapıcam fakat çekiniyorum,sonuçta pahalı bi filtre daha önce temizliğini yapanlar dikkat etmem gereken noktalar varsa bana yardımcı olabilir mi.
Diğer sorumda hortumları filtreden çıkartmak istediğimde hortumlardan su geliyo vanaları kapatmama rağmen.Acaba ben mi kullanmayı bilmiyorum bu filtreyi yoksa filtremde mi bir arıza var.
cinsiyet ayrımı yaptım yardım lazım videoda eklendi son sayfa
Aynı sıkıntı bende de var yemi her zaman aynı yerden atıyorum kenara geçip hareketsiz kalmadığım sürece kesinlikle yeme çıkmıyorlar.Dediğiniz gibi azcık bir ses çıkartsam nereye kaçacaklarını şaşırıyolar balıklarımda sürekli bir stres hali mevcut çok üzücü bir durum gerçekten.
Yavru yunuslar yüzme öğrenme çalışmaları :)
Balıklarınızın maşallahı var gerçekten Allah nazarlardan korusun devamını nasib etsin inşallah.Benim de geçen hafta demasonim ilk yavrularını verdi doğal olarak saldı kusturmadım fakat 14.günde saldı bende ertesi gün ayırdım.Acaba ayırmasaydım anneyi yavruları yer miydi?
Afra Jalo hastalık teşhisi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yem yememe sürekli saklanma renginde kararma ve beyaz dışkı

Akvaryum Kapasitesi (litre):600

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3d 1e afra hara 2d 1e demasoni 3d 1e afra jalo

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Normal değerlerde

Filitrasyon:Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 1/4 oranında dip çekimi dinlenmiş su ilavesi ve sonrasında kaya tuzu

Resimlerde rengi normal halinde tankın içinde olduğunda sanırım stresten dolayı kararma oluşuyor.Hastalığını bulduktan sonra karantina akvaryumuna alıcam.Sanırım stresten dolayı iç parazit oluştu kanısındayım.Yardımlarınız için teşekkürler.

MUCİZENİN DE ÖTESİNDE. MUTLAKA 1 KERE OKUYUNUZ.
Zaten ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bi tanıdığımda bana dış filtrenin içine kaçıp orda yetişen büyüyen yavrular çok sağlıklı oluyo demişti.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.