ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lufthansa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2014 00:42
Son Ziyaret:
14 Aralık 2015 18:38
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Orak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre

SON 10 MESAJI

Bitki Akvaryumu İçin Bilgilerinizi Bekliyorum
Yapay bitkilerle ona yakın bir görüntü yakalayamam mı ?
Bitki Akvaryumu İçin Bilgilerinizi Bekliyorum
[B]Herkese merhabalar.
Daha önce de konular açmıştım tropheus ikola besliyordum.

Şimdi ise bambaşka bir dünyaya geçmek istiyorum. Yaklaşık 2 aydır balık beslemiyorum. Ama şuanda bir [K]Bitki Akvaryumu [/K] düşünüyorum. O çok nacizane görünümlere sahip olan bitki akvaryum tasarımları için sizden önerilerinizi bekliyorum.

Böyle bir akvaryum kurmak için pek bir bilgim yok. Hava sektöründe çalıştığım için evde pek bulunamıyorum. Bitkiler için özel birşey yapmam gerekiyorsa onu da yapamayacağım. Eğer varsa yapmam gereken birşey, yapay bitkilerle yakalayabilir miyiz aynı görüntüyü ? Öncelikle bunun için vereceğiniz cevaplar adına şimdiden teşekkürler.

Gelelim ikinci konuya; balık türü. İnanın hiç fark etmez. Bu sefer karışık bir akvaryum istiyorum. Bitki görüntüsü olsun da, önereceğiniz/birlikte yaşamasında sakınca olmayan hemen her balığı büyüteceğim. Daha önceden ikola ve yunuslardan yavru almıştım. Şimdi yavru için kurmuyorum. Görsellik adına.

Son olarak akvaryum bilgimi tekrardan paylaşayım;
Uzunluk: 1.30
Yukarıdan aşağı uzunluğu: 52 cm
Eni: 40 cm
Işık: Philips florosan gün ışığı rengi

Suyum 1 haftadır dinlendi. O sebeple önerilerinizi sonuçlandırıp hemen kuracağım. Teşekkür ederim[/B]
Tropheus İkola için BİLGİ
Evet sevgili arkadaşlarım, abilerim ve kardeşlerim ..

Yunuslarımı ilk akvaryumum da görmüştünüz. Onları değiştirme kararı aldım ve 18 adet Tropheus İkola almış bulundum. Amma velakin bu tür hakkında çok bir bilgim yok. Şimdi size danışmak istediğim, bu tür hakkında bilmem gerekenler nelerdir ? Akvaryumumu henüz dekore etmedim. Nasıl etmeliyim ve nereden temin edebilirim ihtiyacım olanları ? Ezbere iş yapmak istemiyorum çünkü çok şık ikola akvaryumları görüyorum. Bende bu şekilde yapmak istiyorum.  Ayrıca iki tür yem kullanıyorum. Biri ufak yuvarlak yuvarlak. Biri de bildiğimiz bitkisel yemleri yaprak parçası şeklinde.
Akvaryumum da çok fazla gözüküyor bu beyaz kumda pislikleri. Bunun için ne yapabilirim ? Ayrıca tek bir yerde beraber yüzüyorlar. Normalde gezmeleri gerek. Bir problem var mı diye düşünmüyor değilim akvaryumda.
Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için 
Bu da videosu. İlk video da aldığım kişinin akvaryumunda. Sonraki video kendi akvaryumum. Ölçüleri 120x50x60 olmalı. 300 Lt civarı

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=3Lxg4AI0Buc&feature=youtu.be[/VID]
 
Bu da bendeki hali 
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=m-1bsikkyRk&feature=youtu.be[/VID]
Lufthansa2015-03-14 20:17:58
Akvaryumu Komple Değiştiriyorum
İkolalarımı almış bulundum :) tasarım için ve şu kum üstündeki pislikler için tavsiyelerinizi bekliyorum :) 18 adetler bu arada 
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=3Lxg4AI0Buc&feature=youtu.be[/VID]
Akvaryumu Komple Değiştiriyorum
Evet, aslında tamamen ihtiyacım olan şuanda tropheus ikolalar hakkındaki herşey. Akvaryumun iç dizaynı çok önemli çünkü bambaşka bir kültür. Bekleme imkanım malesef yok su için ancak şöyle yapacağım, 14-15 damacana hazır su alıp dinlendireceğim 1 hafta . O 1 haftalık zarf sürecinde ikolalar şuanki akvaryumum da yaşayacaklar. Sonra yeni suya geçebilirler. Yeni suyla beraber dizaynı da ayarlamış olurum. 
Bana sakıncası yoksa numaranızı pm atabilirseniz whatsappdan sizden takıldığım yerde bilgi almak isterim. Tekrar teşekkürler ilginize
Akvaryumu Komple Değiştiriyorum
Sevgili abilerim, ablalarım, genç arkadaşlarım .. Bugün bir karar aldım ve yunuslarla kaplı olan akvaryumumdaki tüm yunusları yarın veriyorum. Yerine ise Tropheus İkola alacağım yarın 30 adet kadar. 
Şimdi size sormak istediğim, akvaryumun içine ne yapmam gerekiyor ? Suyu komple değiştirmek gerekir mi ? İç dizaynı kumu nasıl olacak ? 30 adet ama 4 ile 10 cm arası farklı boyutlarda olacaklar. Yani şuan üreme söz konusu değil sanırsam. Sizlerin nacizane fikirlerini/bilgilerini bekliyorum .. 
300 LT akvaryumum için tür tavsiyesi
Ben bugün bir petshop a gidip Tropheus türünü canlı canlı gördüm. Bu arada aradığım tür buymuş :) Ve kararımı şu yönde verdim, akvaryumumda ki tüm balıkları çıkarıp, sadece tropheus besleyeceğim. Ortası sarı renkli olanlardan. Fiyatlandırma yapmak istiyorum satacağım balıklarım ile ilgili 

Kolonim 1 adet erkek 18 cm kadar ve 2 dişi 13-14 cm arası.
10 adet 9-10 cmlik yunuslarım
4 adet Sarı prensesim
Ve 1 adet çöpçüm var.

Piyasasını bilmiyorum. Nedir toplamında ederi ? Ve elinde Tropheus balığı olanlara sesleniyorum " lütfen satıyorsanız pm atın 
Takas da yaparım hiç problem değil. Daha bugün 40 adet yavru aldım bu arada maşallah hiç kaybım da olmadı. İlgi alakanıza tekrar tekrar teşekkür ederim ..
300 LT akvaryumum için tür tavsiyesi
Öyleyse ben nasıl öldürmüşüm bu balığı ?  Vallahi anlamadım .. Bu siyahlı kırmızılı dediğim balık hakkında bilgisi olan yok mu hala ? Yada tür olarak önerebileceğiniz ..
300 LT akvaryumum için tür tavsiyesi
Vatozum vardı. Tek yaptığım hata, hayvanı sadece yosunlarla besleniyor sanmam ve yem atmamam oldu. Oda 15 gün kadar dayandı sonra öldü. Öldükten sonra öğrendim tabi.
Şuanda çöpçüm var aslında 1 adet köpekbalığına benziyor rengi gri, yüzgeçleri ve kuyruğu kırmızı.
İceman düşünüyorum aslında, ama anlaşıyorlar mı Yunuslar ile ?


Yukarı
300 LT akvaryumum için tür tavsiyesi
Herkese keyifli forumlar sevgili arkadaşlarım. Çoğu kişinin akvaryumunu takip ediyor, hepinize sağlıklı beslemeler diliyorum.

Sizin yegane bilgilerinize dayanarak tür tavsiyesi rica edeceğim. Şuanda ( 1.21 cm boy, 52 cm derinlik, 40 cm en) olan akvaryumum da 13 adet yunus ( 10 u 8-9 cm kadar, 3 ü 1erkek2dişi koloni) şeklinde ve 4 adet de 6-7 cm kadar sarı prenses var. 

Akvaryum da açık renkli balık istemiyorum açıkcası . Geçenlerde petshoptan malzeme alırken dikkat ettiğim balıklar vardı ama meşguldüm, türünü soramadım. Kırmızılı siyahlı bir cikletti ama astronot değil. Frontoza tarzı bir balıktı renkleri dışında. 

Sizden beklediğim bana yunuslarla yaşayabilecek balık türleri önermeniz. Renkleri kapalı renk olursa hoş olur. Ayrıca kesinlikle petshoptan almayacağım, yine buradan ve internetten araştıracağım. O sebepten ötürü ellerinde olanlar da pm ile ulaşabilirler.

Hepinize ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler diliyorum, sağlıcakla kalın .. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.