ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kayhangayiranal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2014 19:41
Son Ziyaret:
25 Ocak 2015 13:26
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kayhan gayiranal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

bir gün yaşa her gün öl

SON 10 MESAJI

eksikler ve fazlalıklar
Merhaba arkadaşlar. Daha önce pengasus beslediğim akvaryumuma bu sefer tetraları (10adet) aldım onerilerinizi bekliyorum. Yem olarak granül ve çok nadir bitkili yem kullanıyorum. ışık ve diğer oğeler içinde yorumlarını bekliyorum. [IMG][/IMG]

Kum mercan kırığıdır. Ve sakal yosunu var oda suyu yumuşatmak için hernekadar mercan kırığı serleştiriyorsa yosun bi miktar yuşatsın diye koydum :)
Bu akvaryuma ne tavsiye edersiniz ?
[QUOTE=xOsMaNmErTx] Bence en güzel canlı doğuran akvaryumu olur hele özel tür lepistes tadına doyum olmaz

sağlıklı balıklar
[/QUOTE]

Canlı doğuranda olabilir ama lapistese ısınmadım bi türlü kambur haline. Yinede fikrin için sağol kardeş
Bu akvaryuma ne tavsiye edersiniz ?
Hımmm o kısmını hiç düşünmemiştim. Bu dedikleriniz kulağıma kesinlikle küpe ;)
pengasius sırt üstü iki gün oldu !
[QUOTE=İstanBulls] 80 Litre de Pengasius beslemeye çalışarak zaten balıkları baştan öldürmüşsünüz , bu tür için minumum 2000 Litre öneriyorlar ,  hadi 400 litre olsa bir nebze diyecem de 80 Litre de ciklet türü bile beslenmez  , balık almadan önce araştırıp bilinçli bir şekilde alırsanız daha az üzülürsünüz , geçmiş olsun tekrar ..
[/QUOTE]

Sağ olasın kardeş. Napak işte düşe kalka öğreneceğiz
Bu akvaryuma ne tavsiye edersiniz ?
[QUOTE=Serg3n] [QUOTE=kayhangayiranal] [QUOTE=Serg3n] Melek bakabilirsin bitki koyup canlı doğuran da olabilir çok güzel görüntüsü olur[/QUOTE]

Vala kardeş ne yalan Söyleyeyim benimde aklıma ilk melek geldi. İyisimi, yarın pengasusu geri verip melekleri alayım :) atacam resim bak yarın :)[/QUOTE]

Takipteyim sağlıcakla.. :))
[/QUOTE]

[IMG][/IMG]

Ve pengasusuda geri verdim. Hazır akvaryum boşkende bi güzel boşalttım kaya tuzuyla içini dışını kumunu süsünü yıkadım. Suyuda komple değiştim. üç gün bekleyecem sonra Allah büyüktür:)
sarı prensesim ve yunusum aniden öldü
[QUOTE=sevdamelek]Birden bire sarı prenses ve dişi yunusum öldü şoktayım. Neden öldü bilemiyorum acil yardım.[/QUOTE] 
Komple su değİştirmenden olmuştur. Hiç bir zaman komple su değiştirme. Hiç iyi değil yaptığın. O suyun içindeki yararlı bütün bakterileri attın çöpe. O bakteriler sudaki zararlı bakterileri yok ediyordu. Şimdi yararlı bakteri olmayınca zararsızlarda nüfus patlaması oldu ve hepside ölücek kusura bakma dost acı söyler. Ayrıca balıkların bu ani su değişimlerine ayak uyduramaz ölürler. Haftada bir 4de birini değiş suyun. Onada ya içme suyu koy, musluk suyu koycaksanda en az iki gün dinlendir :)
Onur Nergiz2014-12-06 11:19:07
YARDIMM dogal taşşş
[QUOTE=FatihYildiz] Taş görünüş itibari ile harika duruyor. Salınım testi yaptınız mı peki? 
Ayrıca akvaryum değilde biblo gibi de kullanılabilirmiş :)
[/QUOTE] Bende biblo düşündüm. Adı mecnun taşıda geçiyormuş
sarı prensesim ve yunusum aniden öldü
Komple su değİştirmenden olmuştur. Hiç bir zaman komple su değiştirme. Hiç iyi değil yaptığın. O suyun içindeki yararlı bütün bakterileri attın çöpe. O bakteriler sudaki zararlı bakterileri yok ediyordu. Şimdi yararlı bakteri olmayınca zararsızlarda nüfus patlaması oldu ve hepside ölücek kusura bakma dost acı söyler. Ayrıca balıkların bu ani su değişimlerine ayak uyduramaz ölürler. Haftada bir 4de birini değiş suyun. Onada ya içme suyu koy, musluk suyu koycaksanda en az iki gün dinlendir :)
İstanbul'da güvenilir ve kaliteli akvaryumcular
[QUOTE=theolympos] Merhaba arkadaşlar Japoncu biri olarak hem gezi hemde akvaryumcuları tanımak adına istanbuldaki akvaryumcuları gezmeye çalışıyorum. Gezmiş olduğum akvaryumcu ve balık satanlar arasında ayrılan 3 4 fırmayı burdan sizlere paylaşmak istedim eğer sizlerde bildiğiniz biyer var ise burdan bu konudan paylaşırsak en azından herkez güvenilir yerleri burdan takip ederler. Benim tecrübe ettiğim yerler ve kişiler şu şekilde.

1- Amazon Akvaryum (Fatih) : Birçok türü ve çeşidi bulabileceğiniz bir yer ve akvaryum bölümüne girdiğinizde tankları inanılmaz temiz ve sağlıklı balıklar mevcut. Sordugumda tanklardan hergün su değişimi yapıldığı bilgisini verdiler ve sırf bu işe bakan bi elemanları var 2 ay önce aldığım balıkları dırek ana tanka attım ve halen yaşıyorlar.

2- Berat Mariane (Çağlayan) : Mesuokun tavsiyesi ile bugun gittim ve dayanamayıp 3 tane kelebek kuyruk aldım. En dikkat çekici yönü balıklardaki inanılmaz ucuz fiyatlardı. Çok küçük karlar ile çok üst düzey balıkları inanılmaz ucuz fiyatlara vermesi idi. Japonlarda balık boyutları 5 6 cm arası değişiyor lakin balıklar inanılmaz güzel formdalar ve yakında fotolarını eklediğimde kuyrukların muntazamlığı şaşırtıcı. Bununla birlikte bu boyda bır orandada cıddı kafa olduğunu ilk orda gördüm. Tankları pırıl pırıl ve cok kibar ilgili bir sahibi var. Japon dışındaki papağan, terror, Amerikan ve piranalar vardı ki piranalar da bu kadar canlı rengi ilk defa gördüm bir akvaryumcuda, kristal gibi parlıyorlardı ve diğer butun balıkların renkleri inanılmaz canlıydı. Bunların dışında lepistes chiclet yunus ve nadir tur olan kelebek balığıda vardı.Aslen deniz akvaryumu ve deniz türleri üzerinde yoğunlaşmış bir arkadaş. Balık içinde poşete oksijen basan tek yer güvenle gidecekleri yere varsınlar diye. İnternet sitesi olmadıgından bilgilerini paylaşıyorum. Hiç olmazsa arayıp bilgi bile alabiirsiniz.

Serkan Karagöz
GSM= 0532 401 41 42
Sabit = 0212 291 78 51

3- Serkan Atak abimizi herkez forumdan tanır Japoncudur kendisi ve inanılmaz ilgili ve hoş sohbettir balıklarıda kaliteli değilse almadığını başka bir güne kaldığını direk yazıyor zaten:)

4- Bartın Üretimhanesi ahmet bey dürüstlüğü ve ilgisi cok iyidir ve balıkları gerçekten üst düzey. Raunchu ve siyah orandayı piyasadan cok daha uyguna kendisinden temin ettim.

5 Atakan Akvaryum(Avcılar) : Balık konusunda cok başarılı olmasada BİTKİ konusunda tartışılmaz biyerdir. Bütün bitkiler ayrı tanklarda ve sağlıklı sekılde duruyor. Bugüne kadar alışveriş yapıpta adi salyangoz belasıyla uğraşanı hiç duymadım. Bir çok bitkinin en iyisini burda bulabilirsiniz. Malzeme ve yem temin edilebilecek güvenilir bir yerdir.

6- Forumdan hobici arkadaşımız RoyalGoldfish Murat arkadaşımız. Kendisi gerçekten cokiyi niyetli ve güven konusunda tartışılmazdır. Ben bir çokilacımı ve malzememi kendisinden cokuygun fiyatlara temin ettim ve kendisinden aldığım siyah teleskopum tankımın ikinci incisi oldu. Malzeme konusunda kendisine mutlaka ulaşmanızı tavsiye ederim şiddetle.Linki aşağıdadır.

http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumilacyemisitici_ve_daha_nice_malzemeler_k799852.asp

Eğer sizlerde tecrubelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız bence herkeze çok faydalı olur diye düşünüyorum bu sayede para tuzağı olmayan ve gerçekten esnaf olan yerleride bu şekilde desteklemiş oluruz. Herkeze teşekkürler.[/QUOTE]

İstikameti bana biraz ters ama yolum düşerse mutlaka bakarım
Bu akvaryuma ne tavsiye edersiniz ?
[QUOTE=theolympos] Konumda çağlayanda biyer bahsettim muhteşem yavru Japonlar vardı ve farklı türler bence yavru kelebek kuyruk japon akvaryumu yapın hem izlemesi keyifli hemde canlı hareketli hayvanlar. Kuyruklarının yapısı gereği tankta muhteşem gözüküyorlar.[/QUOTE]
Bakayım kardeş. Çağlayanın neresinde tam olarak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.