ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jahabel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2014 21:52
Son Ziyaret:
25 Kasım 2014 00:13
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Veli Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

www.jahabel.com

SON 2 MESAJI

Örümcek besleyen var mı?
Yardımcı olabilcek  yokmu?
Örümcek besleyen var mı?
Biraz konuyu hortlatmak gibi olacak ama bende 3 günlüğüne okulda ezilmekten kurtardığım bir örümceğe baktım. Daha sonra okulun yeşillik alanlarına geri saldım. Okulda biyoloji labaratuarında bulduğum eni:15cm boyu:35cm yüksekliği:25cm olan bi akvaryuma 4-5 cm kadar toprak koydum. Bildigim kadarıyla vucut ısılarını kendileri ayarlayamadıkları için istediğinde gölgeye istediginde güneşe çıkabilsin diye içine biraz kurumus yaprak attım. Ve resimde görülen tasın altındaki toprağı biraz kazdım. Kendini güvende hissetsin diye. Mağara gibi oldu bi nevi. 

Ne yapim nasıl beslerim diye dusunuyordum. Biraz arastırma yaptım. Sinek börtü böcek yiyormuş. Bizim okulun yemekhanesinin orda karasinekler oluyor. Onları yakalamak için bir şeyler düşündüm. ve şöyle birşey yaptım. 



Silah gibi tutup boruyu ağzınıza alıyorsunuz. Borudan havayı çekince şişenin önündeki her şey şişeye çekiliyor. Bir tane güve yakaladım, önüne doğru attım. Atar atmaz atladı üstüne. Dişlerini sapladı sanırım. Bi 10dk boyunca yedi daha sonra çekip gitti. Aynı gün o aletle 4 tane karasinek yakaladım attım. Attıgımda dikkatini çok çekmedi. Taşın altındaki deliginde büzüşmüştü. Ayaklarını kendine çekmiş uyuyodu sanırım. Toplamda 2 gece 3 gündüz geçirdik. Gerçekten güzel bir hayvan. Zehirli olabileceğini ve şu an deneyimsiz olduğum için hayvanın ölebileceğini düşünüp geri saldım. Herhangi bir önerisi olan yada bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar bildiklerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Birde türü nedir bilen varmı? İşte resimleri.
Boyu ayaklarını açınca saat kadardı.

Bu da Akvaryum.

Bunlarda kendi resimleri.













SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.