ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yekmekci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2014 20:48
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2014 23:33
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasin ekmekci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yasin ekmekci

SON 7 MESAJI

.
Dorsal yüzgeç hep bu şekilde dik mi? Renkleri splere kıyasla normal değil gibi
balıklarım ölüyor
Suyun komple değiştirilmesini mevcut yararlı canlılarında ortadan kaldırılması anlamına geleceği için pek tavsiye etmem. Dip çekimini ne sıklıkla yapıyorsunuz? Hangi yemi kullanıyorsunuz?
Erkek Yunuslarım rahatsızlıkları hakkında bilgi
Parazite benziyor, yalnız parazitin bu şekilde ortaya çıkmasını tetikleyecek stresi de gözardı etmek nacizane yanlış olur diye düşünüyorum. Methylen Blue kullanabilirsiniz aynı zamanda karantina olarak başka bir tanka alabilirsiniz. Bu süre zarfında diğer balıkların gözlenmesi kayıpların minimize edilmesi için önemlidir. 
.
bana da stres gibi geldi. Hangi balıklarla beraber yaşıyor ve akvaryum kapasitesi nedir?
Vatoz Ölümleri
filtre oluşturmaya müsade etmeyecek bir sisteme sahibiz. suyumuz girişte filtre edilip sistem boyunca devamlı yenilenmekte buna rağmen mevcut kirlilik devamlı gözlem altında tutuluyor.  Fakat, tüm müdahalelere rağmen vatozlarımızı kaybettik. Sarı prenses ve yunus ölümleri de başladı.
Vatoz Ölümleri
akvaryumlar arası bağlantı ne yazıkkı var. Geçtiğimiz günlerde suda yaşadığımız ani bir nitrat dalgalanması nedeniyle oldukça fazla kaybımız oldu. Fakat bu durum anlıktı bildiğimiz kadarıyla şu an için suyun nitrat durumu sabit görünüyor. Aynı suda aynı değerlerde yaşayan pek çok balık türü bulunmakta, bu balık türlerinin nitrata karşı durumunu bilmemekle birlikte vatozlarda yaşanan böylesine bir patlamayı bu duruma bağlamakta güçlük çekiyoruz. Mantarlaşma ilk ortaya çıktığı zaman suyun sıcak olmasına bağladık. Belki o zaman alternatifler arasaydık şimdi böylesine kayıplar yaşanmayacaktı.
Vatoz Ölümleri
Merhaba arkadaşlar; 100 litrelik 6 adet akvaryumumuzda yer alan yaklaşık 40-50 adet vatozumuzu aynı belirtiler ile kaybetmekteyiz. Ölümler öncesi vatozlarda mantarlaşma başladı. Önce göz çevresinde daha sonra vücudun geneline yayılan mantarlaşmalar...

Ölen vatozların bazılarının altının tamamen beyaz olduğunu görüyoruz. içini açtığımızda ise yumurtaları sapasağlam duruyor. Bazılarının ise alt kısmı o kadar ince ki hayvanın altından yumurtalarını rahatlıkla seçebiliyoruz.

Formaldehit banyosu denedik. Sonrasında ise otc banyosu uyguladık. Yurt dışından gelen özel yemlerini kullanıyoruz yemi kestik fakat ölümleri durduramadık. Bütün aileler birer ikişer gittii.

Öncelikle dişi ölümleri göze çarpıyordu fakat şu an erkekleri de kaybediyoruz. Bu sorunla daha önce karşılaşan veya ne yapılması gerektiği kkonusunda bilgi sahibi olan beni aydınlatırsa memnun olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.