ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dusdunyasi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ağustos 2014 21:27
Son Ziyaret:
29 Ekim 2014 20:26
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Çevik
Doğum Tarihi:
12 Nisan 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Çevik

SON 10 MESAJI

cüce vatozlar
Ben hep salata ile besliyorum, gün aşırı salata koyuyorum, gece koyup sabah alıyorum. Ortası genelde oyulmuş oluyor. Şu ana kadar bir zararı olmadı hatta birkaç tane daha vatoz alıp üretmeyi planlıyorum. Bir arkadaşın akvaryumunda hiçbirşey yapmadan kendileri üremişti. 
Tatile gittiğimde akvaryumum ne olacak?
[QUOTE=patrickstar]Akvaryumunuzda hangi bitkiler var bilemiyorum ama örneğin elodea varsa bu süreçte japonlar onunla açlık sıkıntısı çekmeyecek kadar yetinebilirler. Tatile çıkmadan önce elodealarını budayıp dağıtan bir hobiciden temin edip su üzerine bırakabilirsiniz. Vatozunuz ise bu kadar sürede bir sıkıntı çekmez; o da çürüyen bitkilerden, yosunlardan yeterince beslenebilir.[/QUOTE]

Akvaryumumda sadece Anubias türü bitki var. Acaba gitmeden önce içine salata atsam gelene kadar suya bir zararı olur mu?
Tatile gittiğimde akvaryumum ne olacak?
Yanlış yere mi konuyu açtım bilmiyorum ancak 3 - 4 günlük bir şehirdışı yolculuğum olacak. 100 litrelik akvaryumum 4 japon birde vatoz balığım var. Bu süre içerisinde balıklara birşey olur mu? Özellikle vatozlar acıkınca japonlara saldırır mı? Akvaryumumda bitki de var, Japon Balığı Akvaryumları bölümünde konumda var. 

Lütfen yardım eder misiniz?  
Canlandırdığım yeni akvaryumum..
Merhaba, 3 - 4 günlük bir şehirdışı yolculuğum olacak ama aklım balıklarda.. Ama akvaryumda balıklar için ne olacak, açlıktan ölürler mi? Özellikle Vatoz acıkıp japonlara saldırır mı?
Canlandırdığım yeni akvaryumum..



Bunlarda akvayumumdan yeni resimler.. 

Akvaryumumda gördüğüm kadarı ile bir yosun olmadığı için dip yemi aldım. Bende şaşırdım, vatoz bitki yiyorsa bunların yaprakları tamamen yok olur diye... Ama gördüğüm kadarıyla genelde geminin içinde saklanıyor akşam akvaryumun ışığını kapattığım zaman da bitkiler üzerinde ve yerlerde dolaşıyor. 
Canlandırdığım yeni akvaryumum..
Arkadaşlar akvaryumuma iki yeni Anubias türü bitki aldım ve vatoz aldım. Satıcı vatoza yem vermeye gerek yok o bitkilerle beslenir dedi ama ben yine de dip yemi aldım gece vericem. 

Ancak anubiasların gövdesi dışarda kalsın diye uğraşırken bazı kökler de dışarda kaldı. Böyle büyümeye devam eder mi? Yoksa başka bir yöntem mi deneyeyim? Bu arada akşam yeni resim ekleyeceğim, isterseniz video'da eklerim. 
Özel Tür Japon Günlüğü - Yeni Video 31/7/2015
Ben başka bişey sorucam lakin nereye yazacağımı bilemedim. Akvaryumcudan aldığım orta boy balıklar hiç büyümüyor (2 yıl oldu) acaba akvaryumcudan yavru balık alsam büyür mü? 
Canlandırdığım yeni akvaryumum..
[QUOTE=kralexxx] Sarı prenses lepisteside japonuda öldürür, japon ilede başka tür beslenmez..
 
bence siz yavru falanda istiyorsunuz, 100 litreye güzelce bol bitkili bir canlı doğuran tankı yapın derim.
[/QUOTE]

Bunlardan sonra ya da daha eski 50 litreliğe yapmayı düşünüyorum. Zaten akvaryumu yenilediğim için mi oldu bilmiyorum, birçok sorunla karşılaştım. İlk bir iki gün 2 balığım halsizdi ama hiçbirşey yapmadan kendileri toparlandı. Şimdi de beyaz benek hastalığına yakalanmış bir balık, diğerine de yavaş yavaş geliyorken hemen mavi mürekkebi damlattım bugün ısıtıcım yok ama daha önce de olmuştu daha erken yakalamıştım 3 günde düzelmişti. 

dusdunyasi2014-08-07 18:51:35
Canlandırdığım yeni akvaryumum..
[QUOTE=batu.gulsah]Japonlari uretmek malesef sanıldığı kadar kolay degil ve sabir işi. Bence kaliteli guzel balıklar bulup besleyin.
Saz dikseniz arkaya hem cogalir kendiliginden hemde size arka fon olusturur ayrica japonlar sazi yiyemiyorlar yalniz cuce saz almayin ki yuzeye kadar uzasinlar. [/QUOTE]

Bu japonlar ilk göz ağrılarım ilk aldığımda 50 litrelik akvaryum ve 11 balığım vardı, son 4 tane kaldılar. Japonlarla da başka balıklar pek yaşayamıyor o yüzden yanlarına yeni japonlar da almayı düşünüyorum. Aklımda lepistesler ve sarı prensesler de var. 50 litrelik  akvaryuma da onlardan almayı düşünüyorum. 

Bitki tavsiyesi için teşekkür ederim. :)
Canlandırdığım yeni akvaryumum..
O fıçıyı çıkardım sadece gemi duruyor. İlerleyen günlerde yeni bitkiler ve 3 balık daha alacağım. 4 tane canları sıkılmasın diye, Lepistes olsa şimdiye bir sürü doğururdu ama bunların üremesi zor ve bende yeni başladığımdan bulaşmak istemiyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.