ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eyatek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2014 14:50
Son Ziyaret:
29 Haziran 2014 10:58
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ensar ALABOZ
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Antalya
Meslek:
bilgisayar & bilişim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ensar ALABOZ

SON 5 MESAJI

challanger ortamı
gargamel kardeş biliyorum çok saçma geliyor ama benim akvaryumdaki hiçbir balık birbirine zarar vermiyor. Bu yüzden akvaryum içine her tür balık deneyeceğim. Özellikle yırtıcı balıkları. Bulabildiğim tüm garip balık türlerini. Mesela bulabilsem boğa köpekbalığı bile beslemeyi düşünüyorum. Küçük yaşımdan beridir büyük beyaz köpekbalığına karşı aşırı bir sempati var içimde aslında öyle bir şansım olsa o balıktan besleyeceğim.:))))
akvaryum ışıklandırması
teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için.
akvaryum ışıklandırması
Arkadaşlar herkese merhaba

180Litrelik bir akvaryumum mevcut. İçersinde 12 Chicled, 2 kristal köpekbalığı, 3 çöpçü, 1 kedi balığı ve 2 adet challanger köpekbalığı besliyorum. Akvaryumum da 3 adet ışık mevcut. Beyaz-sarı-mor. Bu ışıkları aynı anda da kullanabiliyorum tek tekte kullanabiliyorum. Fakat gözlemlerim doğrultusunda beyaz ışıktan aşırı rahatsız oluyorlar. Sarı ışık olunca fazla tepki vermiyorlar ama rahatsız oldukları belli sadece mor ışığı kullandığım zaman da göz gözü görmüyor akvaryumda. Şu anda sarı ve mor ışığı aynı anda kullanıyorum pek fazla tepkileri yok fakat bir arkadaşım balıkları rahatlatan bir ışık olduğunu söyledi. Renk olarakta kırmızı ile pembe arasında hafif bir ışıkmış. 
Konu ile ilgili bilgisi olan veya bana fikir verebilecek arkadaşlarımdan yardım istiyorum.

Teşekkürler...

challanger ortamı
Hocam piranaya ne kadar istiyorsun bende de 12 chicled, 1 kedi balığı, 2 kristal köpekbalığı ve 2 chalanger var şimdi bir tane de pirana düşünüyorum ama benim balıkların boyları yaklaşık 5-7 cm arasında.sizdeki pirana boyu nedir
eyatek2014-06-13 20:49:07
merhaba
Merhaba  arkadaşlar

bu sitede yeniyim aslında akvaryum konusunda da yeni sayılırım gerçi bir kaç defa ufak çapta akvaryumlarım oldu balık besledim lepistes vs... gibi. 

Fakat şimdi challanger isminde tatlı su köpekbalığı besleme düşüncesindeyim. Akvaryumum biraz büyük yani 1,5 m. uzunluk 60-CM kadar genişliği var belki de daha büyüktür tam ölçmedim ama büyük:) İçersinde şu anda 1 kristal 1 normal köpekbalığı 8 adette ciklet mevcut. Akvaryumcu arkadaşımın dediğine göre tek tür olarak beslemen lazım yoksa diğerlerini yiyebilir dedi. Fakat küçüklüğünden beridir köpekbalıklarına özellikle büyük beyaz köpekbalığına hayranlığım neticesinde bu balığı besleme kararı aldım kendimce. Besleyen arkadaşlarım mutlaka vardır. Tavsiyeleriniz nelerdir? Diğer balıkları açıkçası yemesi pek umrumda değil gibi gerçi canilik oluyor bu ama satamıyorum 
bilgi paylaşımında bulunur ve beni aydınlatırsanız minnettar olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.