ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
WinstonSoft
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2014 13:49
Son Ziyaret:
11 Temmuz 2015 19:18
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Türkoğlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-----------------------------
Murat Ünlü

SON 10 MESAJI

Demasoni Dişi Erkek Kavgası ?
Arkadaşlar videodaki balık 3 gündür yem yemiyor bazen yeme yaklaşıp geri dönüyor bazen bir tane ağzına alıp sonra hemen geri atıyor, bu kavgadan dolayı strese girip yem yememesi olabilir mi ? Ayrıca balığın ağzında aldığımdan beri yumurta varmış gibi hareketleri var arada ağzını döndürüyor ama yumurta asla gözükmüyor, çok net kendini göstermese de ağzında değilde baya geride yumurtaya benzer şeyler görünüyor, her balık çenesinde mi tutar yumurtaları yani kimilerinin korumak için yutacak kadar geriye çektiği olabilir mi yumurtalarını ? Ben bir keresinde mavi prensesimde kusturana kadar yumurtaları görememiştim 17.gün kusturduğumda 20 kadar canlı olgun yavru almıştım bunda da böyle bir durum olabilir mi acaba ? Ağzında yumurta olabilir diye çıkarıp anüs vent kontrolü yapmaya çekiniyorum bilemedim ne yapsam acaba ? :( WinstonSoft2014-08-18 22:54:48
Demasoni Dişi Erkek Kavgası ?
Arkadaşlar emin miyiz ? Büyük olan bariz dişi olarak gözüküyor (renkleri kuyruk yapılarındaki sivrilik ve uzunluk kafa yapıları).
Dişi erkek kavga etmez mi diyorsunuz yani? :)Ebubekir ATAR2014-08-17 14:34:46
Demasoni Dişi Erkek Kavgası ?
Arkadaşlar geçen gün aldığım demasoniler kavga ediyor, anlamadığım nokta ise, sevgili petshop sahibinin kesinlikle dişi  olarak verdiği 1 demasoni ile farklı bir akvaryumcudan kesinlike erkek olarak aldığım balıklar kavga ediyor, normal erkek-erkeğe baskınlık kavgalarını anlarım ve bu kavgada ona benziyor ama bu türü çok beslemediğimden durumu pek çözemedim, dişi olarak aldığım en büyük balık erkeğe titriyor, yeri geliyor kavga başlatıyor, dudak dudağa kitleniyorlar, şimdi dişi olarak aldığım balık kendi genel tecrübemle kuyruk-kafa yapısı benek sayısı olarak baktığımızda dişi aynı özelliklere göre de erkek olarak aldığım da erkek,
biraz kafa karıştırıcı oldu ama, bilgisi olan arkadaşlara sorularım şöyle ;

1-) dişi olan balık erkek balığa gel çiftleşelim diye titrer mi ? 
2-) dişi balık kendisinden nispeten küçük olan erkek balığı kovalayıp hırpalamak ister mi ?
3-) kısa bir video çektim balıkların ikisinde dişi ya da erkek olma ihtimali olabilir mi ?

(balıkları alırken ısrarla anüs vent kontrolü yapıp vermesini istedim ve yaparak verdi satan arkadaş ben ellemedim sonradan da çıkarıp bakmadım)

video linki aşağıdadır,
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AscQusGnLeM[/VID]
Türkiye'nin İlk L046 Zebra yavruları Foto Eklendi
Maşallah, nazar değmeden sağlıklı büyümelerini görürüz inşallah. Ben bişeyi merak ediyorum bu tür vatozlar tam damızlık halinde kaç yumurta döküyorlar acaba ? 
Teşekkürler..
TROPHEUS hangi yavruyu almalıyım öneri
Tropheus'u boşver Blue Zaire Moba al 1,5-2 sene sonra iyi kazanırsın yani  o zamana kadar harcadıklarını satıp toplu geri alırsın, (2 sene kumbaraya atıyormuşsun gibi düşün) yani para yine senin para.. :)
130*40*60 Şimdilik Malawi :) yeni akvaryumum
Maşallah güzel bir akvaryum kurmuşsunuz Tolga bey,
suyun berraklığı ve arka fonunuz gayet güzel birde renk seçeneği olsa tadından yenmezdi hani, yalnız bişey sormak isterim ilk resimlere göre son resimlerinizde sanki arka fonda yosunlaşma başlamış yanlış mı gördüm bilmiyorum beni tek o rahatsız etti, son olarak o akvaryuma blue zaire moba pek bi yakışır diye düşünüyorum keyifli hobiler... 

Karışık Cichlid deneme son durum
Merhaba,
akvaryumunuz güzel ve temiz gözüküyor ben 3 farklı gölün balığını saydım (belki daha fazlası vardır)
ileride sorun yaşamayasınız ? 
keyifli hobiler dilerim...
Manisa merkezin en iyi akvaryumcusu kim ?
Arkadaşlar bu Emre akvaryuma Manisa otogardan yürüyerek gidilebilir mi ? yada herhangi bir otobüs dolmuş ile gideceksek hangisine binmeliyiz ? 
Yeni başladım Tavsiyeleriniz Yoruma açık :)
Merhaba,
akvaryumunuz küçük ve farklı göllerin balıklarını beraber besliyorsunuz aynı gölden tür ve adet sayısını düşürerek beslemek balıkların rahatı için iyi olacaktır diye düşünüyorum.
500 litre yunus sarı prenses güncel sf:6
Merhaba,
akvaryum ve balıklarınız çok güzel gözüküyor, yalnız bir şey gözüme takıldı, dış filtrenizin çekiş ucuna yakın hava taşı bulunuyor eğer buradan hava çekilip filtrenize giriyorsa zamanla debinin azalmasına ve filtrenize zarar verebilir bilginiz olsun,
keyifli hobiler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.