ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gattz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2014 21:32
Son Ziyaret:
13 Nisan 2016 13:46
Toplam Mesaj:
278 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet ERYAVUZ
Doğum Tarihi:
31 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi - Oracle Veritabanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/156079.jpg[/img] Samet ERYAVUZ High-tech Bitkili

SON 10 MESAJI

Fluval Eheim Jbl Hangi Dış Filtre Ve Model
Merhaba ;

100 x 50 x 50 akvaryumumda JBL CristalProfi e1501 kullanıyorum. Yüksek filtrasyon tercih ettiğimden dolayı bunu seçtim. Filtrasyonundan gerçekten çok memnumun. Düşük elektrik sarfiyatıda diğer güzel yanı.
Sepet içerikleride geniş epey alıyor. Tavsiye ederim.

Not : Saatte 1500 Litre çeviriyor. Fazla gelebilir debisi. Ben şelale aparatı ile kullanıyor , cam ve yüzeye veriyorum çıkış tarafını bu sayede akvaryumda akıntı olmuyor ve o2 kazanımı yapıyorum.
Jbl Cristal Profi E1501 Aşırı Sesli Çalışma
Bilal bey dış filtrenizi biraz sağa sola sallayın havayı atmasını daha rahat sağlayabilirsiniz.
Petgarden her türlü maduriyeti giderip üstüne yaptığı jestlerle hobicilerin gönüllerini her zaman almaktadır. İyi günlerde kullanın filtrenizi çok memnun kalacaksınız.
Bitkili Akvaryum Dış Filtre Öneri
JBl e 1501 cyristal profi kullanıyorum ve çok memnumum. 250 litre tanka fazla geldi ama size tam gelir.Kesinlikle tavsiye ederim.
Surface skimmera bagladım debide hiçbir problem yok.
İsta Seramik Difüzör Çalışmıyor.
Diffizöre gerekli basınç sağlanmıyor olabilir , yahut diffizörde problem olabilir.
Diffizörünüzün markası nedir ?
Bitkili Akvaryum Bulanıklık Sorunu
Geçen hafta aynı durumu yaşadım ve sağlam hobici tarafından ve bu sorunları hep yaşayan birisinden reeflowers remalgae ürününü duydum. Elimde vardı nadrde olsa kullanıyordum. Üzerinde yazan gibi kullandım ve ışıkları kapattım. Sabah kalktım akvaryum cam gibiydi. Ne bulanıklık , ne yeşil su sorunu kalmamıştı. Ardından su değişimi yaptım ( %20 oranında ) ve 1 haftadır hala cam gibi suyum.
Bu ürün balıklara ve bitkilere zarar vermiyor ancak karides,kerevit,salyangozlar vs gibi şeyler varsa ya çıkarın öyle kullanın yada hiç kullanmayın çünkü öldürüyor. Çıkarma imkanınız yoksa UV filtre en temiz yol. Başka yollarda denedim sporları tamamen yok edemiyorsunuz ve tekrarlıyor.

Bu arada Ramalgae ürünün kullanırken akvaryum bulunan canlılar ;

30 adet Neon Tetra , 5 adet kiraz karides , 6 adet ramirezi yavru , 3 adet sae , 3 adet yavru cüce vatoz , 5 adet komando çöpçü.
Balıklara hiç bir şey olmadı. Daha oncede cok kullandım. Ancak şüpheniz olursa yarım doz kullanıp deneyin.

Kayıplar : 1 adet kırmızı karides
Tunç Sönmezoğlu'na Ulaşabilen
[QUOTE=SnakeDoc]Kendisinden daha önce sıvı gübre almıştım size benzer bir durumla bende karşılaştım. Yakın zamanda ise BC karbon almak için çekine çekine mail attım çok düşünerek ama sonuç yine aynı.10 günde ürün elime geçti. Samet bey dediklerinize harfiyen katılmaktayım. Satıcı bu işi hobici olarak görebilir fakat bizimde tek işimiz akvaryum değil. Bizde işlerimizi malum durumlara göre ayarlayıp planlar yapıyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu gibi mağduriyetler yaşayan çok. Madem böyle bir durum söz konusu ilanına en geç 3 iş günü ibaresi koymaması gerekir. Parasını geçtim,hadi geç göndermesini de anladım bari en azından bu durumdan dolayı bir mail at ve özür dile. İşim vardı yollayamadımdan daha güzel cevaplar verilebilir![/QUOTE]

Katılıyorum. Neyse yapacak bişey yok artık. Biz madurlar olarak seçme şansımızı verilen hizmetlere göre seçeceğiz artık.
Tunç Sönmezoğlu'na Ulaşabilen
[QUOTE=capo di capi]Samet Bey haklısınız.. Kendisi ne kadar işinin ehli de olsa size karşı biraz duyarsız davranmış. [/QUOTE]

Yapacak bişey , diyecek söz yok artık bu saatten sonra. İşi yapıosan ya tam yapacaksın yada yapmayacaksın. Kendi hayat görüşümdür.

[QUOTE=pelerinlikedi]Klor giderici su düzenleyici almıştım Tunç Bey' den, ürünü bir yıl kullandım. Bir gün merak ettim ve suyu çubukla tahlil ettim, su klorlu çıktı. Kendisine mail de atıp sordum ama dönmedi. Belki de skt vardı ürünün, bilmiyorum belli değil....[/QUOTE]

Hadi ya üzüldüm bu duruma ..
Tunç Sönmezoğlu'na Ulaşabilen
[QUOTE=yas400]Samet Bey bir mağduriyetiniz olduğu ortada peki değerlendirecek olursak değdi mi peki bu kadar başınızı ağrıttığınıza. Gübrelerin performansını değerlendirebilecek kadar zaman olmadı belki ama.[/QUOTE]

Hocam dediğiniz gibi 2 günde bir düzenli kullanıyorum. Fayda gördüm mü gözle görülür evet gördüm. Fotosentez sıkıntım baş göstermişti. Forumda açtığım fotosentez sonucu kalkan kütük isimli başlıktaki fotosentezi Micro element bittikten sonra azalmaya , tabiri caizse fokurdama kayboldu. 1 haftadır fokurdama olmasada ciddi fotosentez görmekteyim. Özellikle micralarda , chrismass mosslarda ve javalarda. Tek eksiğim şuan potasyum bitti ve kendime yapacağımdan almıyorum. Potasyumuda eklersem aynı derece fotosenteze ulaşabileceğim gibi duruyor. Ankara'da ikamet ettiğimden dolayı Göktürk Seyhan'ın gübrelerine açıkçası devam edeceğim. Üst fotosentezi ve gelişimleri onun gübrelerinle gördüm.
Tunç Sönmezoğlu'na Ulaşabilen
Sadece bende iz element aldım kendisinden mecburiyetten.
Reeflowers Natural Aquasand Beyaz Kum Hakkında...
Merhabalar ;

Kaç cm kum için kaç kg kum gerekli olacağını hesaplamak için link.

http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.