ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmrecanT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2006 15:45
Son Ziyaret:
11 Kasım 2006 12:02
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrecan TİMURÇİN
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Izmir
Meslek:
Sistem Yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrecan TİMURÇİN
İZMİR

SON 6 MESAJI

YeniTankım ve Sormak İstedikler
[QUOTE=erciyes]Sump , en iyi filtrasyon sistemi ancak akvaryumunuzun büyüklüğüne bakılırsa şu aşamada dış filtreniz yeterli gelecektir.Bir iç filtre ile yterli olacaktır.Tavsiyem küçük akvaryumu yavruluk olarak kullanmanız.Eğer çok kaya kullanırsanız kaya fon daha uygun olur.Bitki olarak anubias öneririm...[/QUOTE]

Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Söylediğinizi ben de düşündüm. Ama Sump sistem çok hoşuma gidiyor ve araştırdığım - sizin de işaret ettiğiniz gibi filtrasyon olarak da en mükemmel sonucu veriyor. Yavrular için ayrıca bir tank daha alabilirim, bu sorun değil. Yapmışken tam olmasını istiyorum, bu yüzden sump fikrini kafama koydum. Ama illa ki gerek yok, 4-4 lük filtrasyonu bir dış ve bir filtre ile sağlarsın diyorsanız tekrar değerlendirebilirim.
YeniTankım ve Sormak İstedikler
Yanlışlıkla erken gönderdim konuyu, yazacaklarım bitmemişti :) Devam ediyorum. Şu anda Tetra Tec 300W ısıtıcım, Dolphin C-500 dış filtrem ve Rambo EP-11000 hava motorum var. Bunları dış filtre hariç yani tankımda kullanabilirim heralde. Hatta Sump'a ilaveten Dolphin'i de kullansam nasıl olur diye sormaktan da kendimi alamayacağım :)

Gelelim kum ve bitkiye. Bir miktar çakıl ve geri kalanı ince beyaz kum yapacağım. Canlı bitki bulundurmak istiyorum, ne önerirsiniz?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sizin de ilave edeceğiniz detaylar / püf noktaları olursa çok memnun olurum.
YeniTankım ve Sormak İstedikler
Merhaba Arkadaşlar,

Aranızda yeni sayılırım. Bir süre önce başladığım akvaryum hobisinde profesyonelleşmeyi kafaya koydum ve İlk etapta 50*35*25 olarak aldığım tankımı Sump'a çevirmeye karar verip, 100*40*60 ebatlarında yeni bir tank aldım. Yeni tankımı henüz kurmadım. Yassı kaya ağırlıklı bir dekor düşünüyorum. Arka plan için kararsızım. Koyu mavi bir fon mu daha uygun  olur, yoksa Kaya desenli bir fon mu?

Bunun dışında, eski tankımı Sump'a çevirirken nelere dikkat etmeliyim? İçine bölmeleri yaptırırken aralıkların ölçüleri nasıl olmalı ve hangi aralıkta hangi malzeme bulunmalı? Yeni tankımın camına delik açtırıp, taşırma sistemi kullanacağım.

Şu anda tankımda 1e 2d Snow prenses, 1e Sarı prenses, 1 adet vatoz, 1 adet salyangoz ve 2 adet Spillium (Bundan emin değilim enine siyah çizgili gri bir balık. Zebraya da benziyor.) bulunuyor. Yeni tankta öncelikli amacım snow prenseslerimden yavru almak. Bunun için dişi sayısını arttırmalıyım sanırım okuduklarımdan anladığım kadarıyla.


Snow Prensesimin sırtındaki lekeler
Tekrar Merhaba,

Dün akşam uzun uğraşlar sonucu snow prensesimin 2 tane fotoğrafını çekebildim. Sanki fotoğrafının çekilmesini istemiyormuş gibi, sürekli saklandı :)

Fotoğrafları cep telefonuyla çektiğim için tam net değiller ancak, resimlerin birinde bahsettiğim lekeler belli oluyor.



Akvaryum özellikleri ise şöyle:
Yaklaşık 60 Litre
Dolphin D-500 Dış Filtre
Atman hava pompası
Ağırlıklı olarak çakıl taşları, yer yer ince kum.
Yapay bitkiler

Şu anda içerisinde 1 Snow Prenses, 1 Sarı Prenses, 2 Ahli ve 1 Vatoz bulunuyor. Snow prensesimi ilk başta 3 adet almıştım. 1E / 2D olarak. Ancak 1E ve 1D öldü, şu anda sadece bu dişi kaldı.

Saygılar.
Snow Prensesimin sırtındaki lekeler
Şu anda çekilmiş bir resim yok, akşam eve gidince çekip koyarım. İlginize teşekkürler.
Snow Prensesimin sırtındaki lekeler
Merhaba,

Kısa bir süre önce başladım bu hobiye.

Akvaryumum'da 3 tane snow prenses, 1 sarı prenses, 2 ahli ve 2 vatoz vardı. Snow prenseslerimin 2 tanesi öldü, kalanın sırt kısmındaki yüzgeçte ( bunun ismini bilmiyorum, öğrenebilirsem sevinirim) gövdesiyle birleştiği yerde kırmızı kırmızı lekeler var. Sanki kan oturmuş gibi. Bunun hakkında bilgisi olan var mı.

Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.