ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Suattt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
22
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2013 12:49
Son Ziyaret:
13 Saat 59 Dakika önce
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Suat
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Suat

SON 10 MESAJI

Puffer Baliği
Videodaki tank facia bir karma olmuş. Yerinizde olsam videolardaki tankları ciddiye almazdım. Sarı prenses ile piranayı aynı tanka koyanlar da youtube'a video yüklüyor.

Bildiğim kadarıyla puffer acı su balığıdır. Tatlı suyu belli bir süre tolere edebilse de acı suya er ya da geç ihtiyaç duyacak. Yerinizde olsam ve imkanım da varsa acı su akvaryumu yapar pufferı kendisi gibi acı su balıklarından oluşan karma bir akvaryumda beslerdim. Acı su balıkları çok karakteristik ve güzeller. Büyük hacimli tank isteseler de buna değer.

Hayvanları olabildiğince doğal ortamlarına yakın şartlarda yaşatın.
1500 Litre Akvaryum Da Hamsi?
Hamsiye benzeyen pengasus balığı olmadığına emin misiniz? Hamsi için tuzlu su gerekir. Kuzenim yıllar önce denemişti ancak adapte olmamıştı hamsiler.
Bitkili Akvaryum Beyaz Benek Tedavisi
En temiz tedavi balıkları olabildiğince büyük bir kovaya vb. bir yere alın. Metilen mavisi ve kaya tuzu tedavisini bu kovada uygulayın balıklara. Kovadaki suyun ısısı ile akvaryum suyunun ısısı aynı olsun. Akvaryumdaki tüm balıkları bu kovaya alın. Beyaz benek tedavisini uygularsanız balıklar üzerindeki benekler kova dibine düşecektir. Kovadan her gün dip çekimi yapın taze su ekleyin.

Bu arada akvaryumda herhangi bir canlı kalmadığı için beyaz benek parazitleri tutunacak bir canlı bulamadığı için 3-4 gün içinde kendiliğinden öleceklerdir. Garanti olsun derseniz 1 hafta boyunca akvaryumda canlı olmasın tamamen kökü kurusun. Bu arada tabi akvaryum ekipmanları aynen çalışsın.

Bu şekilde ne akvaryumdaki bitkiler, sistem ve döngü zarar görmez. Balıklarda kovada tedavi görüp beyaz beneklerden arındıklarında akvaryuma geri eklerseniz sanıyorum beyaz benekten kurtulursunuz. Bi ara ben de beyaz benekten şüphelendim balıklarımda. Benim de tankım bitkili. Araştırdım ve bitkili tankta en mantıklı yolun bu olduğuna kanaat getirdim.
Mikrop Öldürücü Isıtıcı?
Gerekli cevaplar gelmiş zaten. Ancak gidip bunu size satan kişinin bu yalanlarını yüzüne vur ve bir daha da oradan alışveriş yapmayın derim.
Fotoğraftaki Balıkların Türü Nedir?
[QUOTE=xyzkisisi]Hayır diğer türlerden değerli değil en azından parasal olarak ama tahminimce renksiz olduğu için piyasada çok satılmaz diye pet shoplar istemiyorlar zannedersem. çünkü diğer daniolar cıvıl cıvıl renkli bu beyaz olduğundan diğerlerinin arasında sönük kalıyor. Ama bence renklilerini beslemektense bunu beslemek daha iyi en azından doğal görünümlü. Herkeste renkli var bende renksiz diye farklılık oluşturabilirsin :)[/QUOTE]

Diger balıklarimin arasinda guzel kontras oluşturdular. Teşekkurler
Fotoğraftaki Balıkların Türü Nedir?
[QUOTE=xyzkisisi]Kardeşim o balık inci zebra, inci danio diyede bilinir, çok yaygın değil aslında piyasada en azından ben hiç rastgelmedim ama adam çeşitlendirmek için getirmiş herhalde. Yani benim anladığım kadarıyla inci danio tabiiki yanılıyor da olabilirim.[/QUOTE]

Şimdiye kadarki en yakın balık tahmini bu. Evet inci danio gibi. Normal daniolardan daha ender ve değerli bir tür müdür?
Fotoğraftaki Balıkların Türü Nedir?
[QUOTE=whoami]Danio olduğunu sanmıyorum. Tetralar bölümünden tek tek incelemek lazım. Bir çeşit kalem balığı da olabilir. [/QUOTE]

Tek tek baktım ama hiç birine benzetemedim.
Melek Balığının Gözünde Kabuk
Melek balığının gözünün yarısında kabuk gibi bir şey var. Ne olabilir? Bulaşıcı mıdır? Nasıl tedavi edilebilir?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146241/311020181401031.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146241/311020181401371.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146241/311020181402071.jpg[/IMG]

Bilen birileri yok mu? [:?]
Fotoğraftaki Balıkların Türü Nedir?
[QUOTE=TolgahanA]Yani diğer balıkların kuyruklarını, yüzgeçlerini didiklemeye başladılar. İnşallah sizinki böyle bir durum değildir. [:)][/QUOTE]

Öyle bir eğilimleri olsa şu an meleklerimin uzuvlarına da saldırırlardı diye düsünüyorum. Yine de boyle bir sey gozlemlersem aninda çıkartırım tabi. Teşekkürler.
Fotoğraftaki Balıkların Türü Nedir?
[QUOTE=TolgahanA]Küçüklüğümüzde dereden buna benzer balıklar yakalayıp evde akvaryumda 4 5 ay bakmıştım. sonra diğer balıklara rahat vermeyince bende bunları akvaryumcuya vermiş, yerine başka balıklar almıştım. Bu da öyle bir durum olmasın [:D][/QUOTE]

Diğer balıklara nasıl rahat vermediler? insallah öyle değildir 😁

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.