ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
maaile
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2013 20:44
Son Ziyaret:
30 Ocak 2023 22:48
Toplam Mesaj:
122 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Yaren
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryumlar İçin Su Arıtma Cihazı Hakkında
İzmir de oturuyorum. Bitkili akvaryum da canlı doğuran besliyorum. Su değerlerimde ph - gh - kh yüksek çıkıyor. Ne yaptıysam düşüremedim. Bunun için ters osmos tavsiye ediyolar. Dedikleri gibi faydasını görürmüyüm.
Sıvı Gübre İçin Öneri
[QUOTE=kerowski]
Direkt all in one gibi bir urunu var mi? Hepsini teker teker almak butcemi asar gibi geliyor. Arastirayim biraz. Tesekkur ederim.[/QUOTE]

Hem micro hemde macro elementlerinin ayrı ayrı gübresi var. Macronun yakında geleceğini söyledi.
Sıvı Gübre İçin Öneri
Bugün akvaryem'e gittim. Efsaneli gübre Seachem'in tekrar ülkeye giriş yaptığını gördüm. Her gübresinden aldım. Adamlar artık içeriğinde ne kullanıyor bilmiyorum ama gözle görünür hızlı bir fark istiyorsan direk bu ürünleri kullanabilirsin. (Forumlarda geçmişe dönük bir araştırma yaparsan bu markanın gübrelerinin farkını anlarsın.) Dikkatimi çeken Seachemin ürünlerindeki yoğunluk, kıvam, renk muadillerine göre bambaşka.
Nasil Sivi Gubre Hazirlanir?
Emrah kardeşim öncelikle böyle faydalı güzel bir paylaşım yaptığın için teşekkür ederim. http://www.madrasol.com siteden ürünleri temin ettim. (saolsunlar ürünler ertesi gün elime ulaştı. Paketleme vs.. çok güzel yapmışlar. Arkadaşlara tavsiye edebilirim.) Verdiğin tariflere göre npk leri hazırladım. Bunların haricinde magnezyum sülfat aldım. 1lt saf suya kaç gram magnezyum sülfat eklemeliyim ?

Bunların haricinde hazırladığım npk lere excel eklemelimiyim? Ekliyeceksem 1lt oranına ne kadar tavsiye edersin ?

Bu güzel paylaşımın için tekrardan teşekkür ederim.
Eheim 3582 TWIN otomatik yemleme
Kaliteli bir üründür. Ancak benim gibi canlı doğuran besleyen kişilere bu ürün gelmez. En düşük ayarında bile çok fazla yem atıyor. Garantiyi hiçe sayıp makineyi açtım. Çalışma mantığı helezon 1 tur atınca siviçe dokunuyor ve duruyor. Tam tur bana fazla geldiği için lazerde kromdan parça kestirdim ve onu koydum. Artık tam turda değil yarım turda siviçi atıyor. Ama o bile fazla geliyor. Daha fazla uğraşmadım makineyi bir kenara koydum. Bu makine büyük balık besleyen arkadaşlara iyi gelir. Canlı doğuran besleyenler için eheim in önceki modeli yem haznesi dökülme ayarı yapıla bilen modeli tavsiye edebilirim.
Beyaz Benek Çözüm
Beyaz benekten tamamen kurtulmak için; (Bitkili akvaryumlar için bir artı)
Ana tankta ne kadar canlı varsa karantina akvaryumuna alınız.5 gün veya 1 hafta ana tank boşta kalsın.Ana tankı bu şekilde ilaçsız, tuzsuz hiç birşey yapmadan arındırabilirsiniz. (Bitkili akvaryumlar için en büyük artı) Beyaz benek yapışacak canlı bulamayınca bu süre zarfı içinde ölüyor.
Karantina akvaryumundaki balıklardan beyaz beneği arındırmak için ısıyı 30 dereceye çıkarın.Akvaryumda hava taşı olsun. (Fİltre olmasın) Biyo tekniğin Biyo-Ichthyo Çözeltisi ilacı üstünde yazılı olduğu şekilde kullanın.(Buna ek olarak destek amaçlı kaya tuzu da kullanabilirsiniz) Karantina akvaryumunda ilacı kullandığınız süre zarfında her gün dip çekimi yapınız.(balıktan düşen parazitler dibe oturur.) 5 veya 7 güne balıklarınızdaki beyaz benektende kurtulmuş olursunuz.
Önemli olan bir hususta dışardan gelen balıklarda beyaz benek olur. Dışarıdan gelen balıklara mutlaka karantina uygulaması yapınız.Ana tanka 1 tane dahil beyaz benekli balık atsanız tüm tanktaki balıklara yayılması için yeterlidir.

Akvaryumu ilk kurduğumda beyaz benekten başım yanmıştı. Bu şekilde kurtuldum. Yeni balık aldığımda 1 hafta karantina uygulaması yapıp ana tanka o şekilde ekliyorum. (karantinadayken dip çekimi yaptıktan sonra su eklerken belli bir kısmını ana taktan ekliyorum. Bu şekilde ana tankın suyunada yavaş yavaş adapte oluyorlar)[EDIT]maaile,2016-09-01 01:01:00[/EDIT]
Nerite ve Katil Salyangoz hakkında
Bitkili tankımda yeni aldığım bitkilerden dolayı adi salyangoz gelmiş ve hızla üremeye başlamıştı. Akvaryumum da elma salyangozu, nerite ve midye vardı. Akvaryuma 5 tane katil ekledim. İşlerini gayet güzel yapıyorlar. Ancak boyut vs. önemli değil. Yakaladıklarını affetmiyorlar. 1 midye 2 nerite 2 elma salyangozunu da öldürdüler. Akvaryuma katil ekleyeceğiniz de mutlaka diğer salyangozları çıkarın. Akvaryumum da adi salyangoz kalmadı. Ancak dış filtreyi temizleyeceğim de filtrenin içindede adi salyangozlar gördüm. Dış filtre kullanan arkadaşlar bu hususa dikkat etsin yoksa belli bir süre sonra gene akvaryumda adi salyangoz oluyor.
Buharlaşmanın Faturaya İnanılmaz Etkisi
Bitkili canlı doğuran tankım var. havalar soğumaya başladığı an (İzmir) buhar camlarını takarım. Akvaryum ısıtıcı ayarı 25 dedir. Kışın buhar camlarının çok faydası oluyor. Bazen ısıtıcımı bozuldu diye ısıtıcıyı kontrol ettiğim oluyor. Yazın da tam tersi buhar camlarını çıkarıp fanları takıyorum. ( 4 Adet 12mm strafora yerleştirilmiş bilgisayar fanı) Digital timerla 2 saat açık 3 saat kapalı kalma olarak ayarlı. Yazında akvaryum derecesi 24-25 ayarında oluyor.
A.H.M Marin Sarımsak ve Spirulina'lı yemi
Canlı doğuranlarımda zayıflıktır vb. Problem yaşıyordum. Ahm marinin sarımsaklı yemini ve nls nin sarımsaklı pul yemini kullanmaya başladığımdan beri bu sıkıntılar geçti. Balıklar iştahla yiyorlar. Tavsiye ederim.
Adi Salyangozlar Çoğalıyor
Akvaryum da gördüğünüz tüm adi salyangozları toplayın. Kalanları Katil halleder. Dış filtre kullanıyorsanız vede adi salyangozlar onun içine de yerleşmişlerse ozaman sıkıntı büyüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.