ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ByOwerMe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2013 14:00
Son Ziyaret:
13 Haziran 2015 18:18
Toplam Mesaj:
113 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih bıyıklı
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1994
Yaş:
29
İl:
Trabzon
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Bıyıklı

İKİ DÜŞÜN BİR SÖYLE.

SON 10 MESAJI

Moli Balığım delirmiş gibi
Umut beyin dediği durum gerçekleşmez diye umuyorum.Suyun tamamını yavaş yavaş değiştirmenizi öneriyorum büyük ihtimalle su ile alakalı bir durum söz konusu.Ayrıca balığınız ani bir ses veya titreşimden etkilenmişte olabilir.Benim başıma geldi bende ordan biliyorum.
BİTKİM ÇÜRÜYOR MU .
Bitkide çürüme sararma olabilir ama daha detaylı anlatırsan sorununa daha kolay yanıt bulabiliriz.Akvaryumunun ışıklandırması nasıl ? Su döngüsü nasıl ?
Sıvı gübreye deyinecek olursam tilki kuyruğu ve elodea gibi bitkilere gereksiz olduğunu düşünüyorum.
ELMA SALYANGOZU
Cüce vatozu çok daha hızlı görüyor onun görevini ama Adil abinin de belirttiği gibi seyir zevki,akvaryuma kattığı hava çok hoş.Akvaryumda bulundurmaya değer bir canlı.
100 litrelik canlı doğuran
Sami kardeşim ben yardımcı olmaya çalıştım söylediklerimde herhangi bir yanlış bilgi yok.Mesajlarınızda kırıcı olmamaya özen gösterin.Kayaları çıkart yada çıkartma demeden kayaları neden çıkartıp neden çıkartmaması gerektiğini açıkladım.Bildiğim kadarı ile.
Moli balıklarım hastalık!
Hmmm tuz olayını kullanamıyorum salyangoz ,vatoz ve bitkilerim var ama dediğiniz gibi su değişimini yapıcam.Fakat çok garip bir şey bu 2 tane moli var biri böyle bir rahatsızlık yaşarken yanındakinde hiçbir sıkıntı yok ve 10larca yavru lepistes-plati ile beraber yaşıyor sadece bu balıkta hastalık var karantinaya almak istemiyorum geçecek olsaydı çoktan geçmiştir diye düşünüyorum.Ama şu an iyileşme kaydediyor gibi görünüyor.


Filtre debisi ise yüksek değil.
ByOwerMe2013-08-11 11:22:49
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Ahmet kardeşim kabız olduğu zaman şunu fark ettim ki pullarının kalktığını görebiliyorsun.Bu şişkinlik kabız değildir.Resimden öyle anlaşılıyor.Hayırlı bayramlar :]
100 litrelik canlı doğuran
Beslediğiniz balıkların belli bir su sertliği aralığı vardır sert su seviyorsa kayalar kalabilir ama sert su sevmeyen bir balık için aşırıya kaçmamak koşulu ile kalabilirler.Su sertliğini ölçemiyorsanız.Örneğin haftada yada 15 günde bir %30 su değişimi yapmak yerine 3 günde bir %10 su değişimi yaparak ki eğer akvarumu yeni kuruyorsanız- bunları yaparak su sertliğini düşürebilirsiniz.
Elma salyangozu ölüm...
Evet hocam haklısınız nedeni oda olabilir.
Moli balıklarım hastalık!
S.a arkadaşlar aranıza tekrar bir soru ile dönüyorum.Kısaca akvaryumun özellikleri 50 litre.10litre hacimli iç filtre ve hava motoru var.Led aydınlatmada uzun süredir kullanıyorum.Yakın zamanda 2 adet molilerimden biri kuma sürtmelere başlamıştı bu gün kuyruğunda yırtılmalar fark ettim.Diğer molimde şimdi farklı hareketler sergilemeye başladı hızlı hızlı soluyor hızlı hızlı yüzgeçlerini hareket ettiriyor kumdan ilerliyor doğru düzgün yüzmüyor kuyruğunda yırtılmalar olan balığımda böyle belirtilerle başlamıştı.Ve bu balık şu anda dipte duruyor.Çoğu zamanda öyle.Bende elimde bulunan parazit ilacını kullandım.Her su değişiminde gerektiğinden daha az miktar önlem olarak kullanıyordum.Ne yapmalıyım ?
Gökkuşağı Balığım
Mert kardeşim çok fazla yemde atma akvaryuma sorunlu balığını kurtarmak isterken hepsini kaybedebilirsin varsa karantina akvaryumuna al balığı orada tedavi etmeye çalış.Biraz internetten araştırma yap balığı fazla strese sokma.Stres faktörleride örneğin dakikada bir balığa bakmaya gitme fazla ışık alan ve gürültülü herkesin gelip geçtiği bir yerde bulundurma stresten uzak dursun inşallah balığın düzelir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.