ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ALPEREN1075
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]10731,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2013 15:48
Son Ziyaret:
04 Haziran 2020 16:38
Toplam Mesaj:
471 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALP AYDINLIALP
Doğum Tarihi:
17 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Gümrük Müşavir Yardımcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Bitkili Discus !

SON 10 MESAJI

Sıfırdan Diskus Akvaryumu Kurulumu Yapalım mı? Yeni Video Sayfa 5
Ebubekir Bey,

Öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Yati köklerinin tavana sabitlenerek oluşturduğu görüntüyü bende daha doğal görüyorum. Bu nedenle diğer kökünde tavana sabitlemenizi öneririm. Taban için anubiaslarınızı sa sabitleyeceğiniz mangrow kökleri kullanabilirsiniz. Bu gibi kurulumlarda zaman geçip su eskidikçe akvaryumunuz daha da güzel oluyor. Çok başarılı bir kurulum olacağından şüphem yok. Keyifle takip ediyorum. Sağlıklı bir hobi dilerim.

Selamlar.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=rekurrens14] Teşekkürler Fikret bey, aslında kuru yem sevdalısı değilim, burda canlı yem de dondurulmuş yem de bulabiliyorum. Hep bunlarla besleyebilirim balıkları... Sadece evden 1-2 hafta ayrılmam gerektiğinde yemleme makinası ile verebileceğim, balıkların direnç göstermeyeceği bir kuru yem bulmam lazım. Kurutulmuş kan kurdunu deneyeceğim.[/QUOTE]

Erol Bey,

Ben diskuslar için kurutulmuş kan kurdunu kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim kurutulmuş kurtlar suyun yüzeyinde kalıyor ben şimdiye kadar battıklarını görmedim. Apistolar yüzeyden yem alıyor mu ?
Cüce akvaryumum ( Kakadu Evi )
Erol Bey
Tebrik ederim bu sefer umarım herhangi bir aksilik olmadan sağlıkla beslersiniz balıklarınızı. Pistia isterseniz hediye edebilirim size.

SelamlarALPEREN10752015-02-04 17:25:02
Kurulum İçin Destek - Örnek Kurulumlardan Özetler
Zeki Bey,

Tolga Beyin de katılımının bulunduğu yarışmanın linki;

http://all4aquarium.ru/en/events/jbl-biotope-contest-2014/entries

Selamlar,
Kurulum İçin Destek - Örnek Kurulumlardan Özetler
Şüphesiz ki araştırdıkça bir çok bilgi edinebiliyorsunuz bu forumda. Bir önceki cevapta yazmak nasip olmadı bilgisayarın ufak sahibi gelince kesildi mesaj.
Bitki düşünüyorsanız dere kumunu misket gübre ile destekleyebilirsiniz tabi aydınlatma konularını da incelemelisiniz. Güney Amerika bitki türlerinden uzaklaşmayın derim.
http://www.akvaryum.com/echinodorus_'aquartica'_bitkir_27_3829.asp#b
Kompozit türlerden sazlarda kolay türlerdendir.
Mangrow , yati kökleri ve çok büyük olmayan taşlarla da dekor tamamlanabilir.
Video paylaşım sitelerindeki biyotoplarda size fikir verebilir.
Canlılar konusunda ise , kendi fikrimdir Diskus ve Melek balıkları aynı akvaryumda pek uygun görünmüyor. Yerli üretim 10 cm civarı 4-5 diskus olabilir ama öncelikle diğer balıklarla başlayın diskusları araştırın bir kerede aynı yerden temin edin. Bir veya iki sürü tetra grubu ile bulabirseniz alt kısımlar için keyhole öneririm. Tabi vatozları ve çöpçüleride unutmamak gerekir. Güney Amerika canlılarından bir çok tür bir arada yaşayabilir. Kolay gelsin.
Selamlar
Kurulum İçin Destek - Örnek Kurulumlardan Özetler
Zeki Bey Merhaba,
Anlaşılan japona ara vermişsiniz. Ben kısaca bazı bilgileri paylaşayım.
Kum olarak bej renkli dere kumu olabilir. Tam bir bitki kumu olmasa da
Amazonland - Apistoland
Öncelikle MAŞALLAH. Tebrik ederim sizi. Bir çok türü bir tankta besleyebilmenin hazzını yaşıyorsunuz ve Dıscus gibi bir türle taçlandırmışsınız. Sağlıkla büyütün balıklarınızı.
Güney Amerikalılar İçinde Dıscus
[QUOTE=adige42] Alp maşaallah akvaryum da balıklarda cok guzelDiscus'un asilliğide bir başka,ben de arada bir acaba diyorum beslesem mi?[/QUOTE]

Üstad '' Discus'un asilliğide bir başka '' gerçekten bunu balıklar akvaryuma alınır alınmaz hissediyorsun. 8-10 cm boylarında 6' lı yerli üretim bir sürü senin akvaryuma çok iyi olacaktır. Gülün dikenini de unutmamak lazım tabi , her yemi yemezler sen onlara onlar sana, akvaryuma alışana kadar sorunlar olabilir. Ama kendi görüşümdür en süslü Japon balıklarından sonra tatlı su balıkları arasında en güzel balıkları beslemek , biyotop oluşturabilmek , tetralar ,cüce cikletlerle birlikte uyumlu olmaları lafı daha da uzatmadan aramıza hoş geldin Abi.

Selamlar,
___SHADOW___ RANCHU___
[QUOTE=kralexxx]
Merhabalar, evimdeki akvaryumumda bazı değişikliklere gittim çok sevgili üstadım Kadir abimin hep söylediğini gerçekleştirip batık gemiyi çıkardım ve dağınık duran bitkilerimi tek bir köşede topladım..
Tabi bu arada yeni Çin ithalatından ranchularda eklendi (sabah çılgın bir kovalamaca vardı) şuan nufus biraz kalabalık ama havaların soğuk oluşu ve ekstra hava motoru sayesinde sorunsuz gidiyor.
 
Bir müjde daha vereyim 10 gün içinde Singapur ithalatımız gercekleşecek ve siyah oranda ile ryukin çeşitleride elimde olacak.
 
[URL=#]</a>
[/QUOTE]

Kardeşim MAŞALLAH çok güzel olmuş yeni düzen gerçekten çok beğendim. Balıkları da görünce nerden nereye diyor insan ne çok arardık bu siyah orandaları şehir şehir. Sağlıkla büyüt. ALPEREN10752015-01-06 15:50:04
Güney Amerikalılar İçinde Dıscus
[QUOTE=dashboy] Alp bey maşallah güzel bir tank ve güzel discuslar.İyi seçim bu balıkları kimden temin ettiyseniz gerçekten güzel beslemiş.Dondurulmuş yemler işe yaradığı belli bitkili olmasına rağmen güzel formunu korumaya devam etmişler.Tekrar tebrikler.[/QUOTE]

Gürkan Bey Teşekkür ederim. Bu balıklar benim ilk discuslarım ilk tecrübeleri ediniyorum. Bir hobiciden temin ettim yerli üretim gerçekten iyi beslenmişler . Amacım bu tankla yıllarca besleyebilmek. Kumlu akvaryumda dana yüreği riskine giremiyorum. Dondurulmuş yemler , kurutulmuş kan kurdu ve kurutulmuş tubufex ile devam. İlginize teşekkür ederim.

Selamlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.