ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taskiran M
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2013 02:19
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2015 01:15
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Taskiran
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1990
Yaş:
33
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Taskiran

Albino su semenderleri (eskiden)
discus akvaryumu (180 l)
canli doguranlar(100 l)

SON 10 MESAJI

Taklalar atarak ölüyorlar
[QUOTE=veisveis]Permasol her yerde bulabileceğimiz bir madde bence ama bilemem. Tedaviye karşılık verirlerse lütfen değiştir o balıkları.[/QUOTE]


degistirmekten kastin nedir hocam? neonlar zaten 3-5 tane kaldi. leopar cöpcüler sizlere ömür. 6 diskusum bir ben kaldik. bir de öteki akvaryumum seytanin kulagina kursun.
Taklalar atarak ölüyorlar
Akvaryumcuma gidecegim bugün. Olmadi birlikte yapariz tedaviyi, en azindan ben teklif edecegim. 3 neon daha öldü. Su degisimi yapiyorum suan.

Permasolu almanya'da bulamam muhtemelen.
Taklalar atarak ölüyorlar
[QUOTE=dedetay] Siz hatayı en başında yapmışsınız. Altı adet Discus 180 lt. içerisinde beslenmez. 180 lt. içerisinde diskus beslenmez. Discus besliyorsanız kesinlikle tedavi tankınız olmalıdır. Kolay hastalanırlar. Bakımı tecrübe ister ve çok zordur. [/QUOTE]

Yurt disina mecburi giden birinden aldim. Bilincli degildi o. Ayrica Allah hakki icin cözüme yönelik bir sey konussak?
Taklalar atarak ölüyorlar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Takla atarak dönme, renk kaybi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 180 l

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: leopar copculer, (ölüler.) neon, 6 discus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: eheim prof 3 dis filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir %50 yahut bir kac günde bir & 25



Arkadaslar dünden bu yana 2 tane cöpcüm öldü simdi de bir tane neon taklalar atarak yüzüyor, cöpcülerde de böyle baslamisti ve  tüm baliklar renklerini kaybetmis bir durumdalar. Karantina tankim yok ve muhtemelen hepsine coktan bulasti hastalik.

Ne yapabilirim?
eheim 2071 ilk çalıştırma sorunu
[QUOTE=Rc oranda] [QUOTE=Taskiran M] Ayni sorun bende de var su an o kirmizi kucuk alet tam mi oturmadi yerine nedir anlamiyorum akvaryum vanasi tam acikken su damlatiyor :/ burada yazilanlari okudum agzim ile cektim suyu ancak oyle calistira bildim. Sorun ne olabilir? 

Eheim prof 3 bu arada bendeki de.
[/QUOTE]

Eheim 2071 kullanıyorum daha önceden başka bir arkadaş için yazmıştım belki size faydası olur.

Dış filtrenin içindeki suyu boşaltıp, boruların bağlı olduğu musluğu kapalı konuma getirdikten sonra. Tüm Bağlantıların doğru şekilde yapıldığından emin olun sonra su emiş borusunu suyun içine koyun, su bastığı hortumuda yani şelale aparatını su seviyesinin üstüne yerleştirin kesinlikle suyun için de olmasın. Kafa kısmındaki mandalıyla tamamen açık konuma getirip güçlüce pompaya bastırın. Bu yaptığınız işlem sayesinde emiş kısmından su çekilecek, şelale aparatıda suyun içinde olmadığı için filtrenin içindeki tüm hava su veriş kısmından çıkacak. Dış filtrenin içine dolan su kafa kısmına gelince fişi takın. Su şelale aparatından düzgün şekilde akmaya başlayınca o kısmıda su içine yerleştirebilirsiniz. Ilk gün az az sağa sola öne arkaya yatırırsanız filtre içindeki tüm havayı atar.[/QUOTE]


Okudum ben bu mesaji arastirma yaparken aynen denilen gibi yaptim zaten :/ o aparat icin ne yapmam lazim`? M.Tuna2015-01-13 20:41:21
eheim 2071 ilk çalıştırma sorunu
Ayni sorun bende de var su an o kirmizi kucuk alet tam mi oturmadi yerine nedir anlamiyorum akvaryum vanasi tam acikken su damlatiyor :/ burada yazilanlari okudum agzim ile cektim suyu ancak oyle calistira bildim. Sorun ne olabilir? 

Eheim prof 3 bu arada bendeki de. M.Tuna2015-01-12 19:29:00
Az Bitkili Discus Akvaryumu( 200 lt )
Benim anlamadigim mesele nasil dip cekimi hic yapmiyorsunuz? discuslar öyle bir diskiliyor ki dip cekimi yapmamak elde degil. suan bir kac kücük problemim var akvaryumda dip cekimi icin basit bir sistem hazirliyorum bitirince paylasacagim burada. dip cekimi yapmadan o kadar pislik ile bas etmek büyük mesele hele bir de canli yem veriyorsaniz artik kalan canli yemler kumun/tasin dibine giriyor yahut bitki köklerinin ve inanmayacaksiniz orada ortalama 5 cm'e kadar büyüdüklerine sahit oldum. suan her yerim sirilsiklam sekilde yaziyorum bu mesaji... akvaryumu sifirliyorum resmen insallah basina bisi gelmez güzelim baliklarin.


bu arada dana yüregi meselesi ile alakali bir arkaas yazmis yukarida kesinlikle cok az ve ögünler halinde verilmeli. dana yüregi arti canli yem atiyorsaniz dibin halini görmeniz gerekir. görmemenizi tavsiye ederim. 

bu konu da baya eskiymis ama he :)
Özürlü lepistesimi ne yapmaliyim?
arkadaslar lütfen okuyun su yazdiklarimi ben mi anlatamiyorum anlamadim. BALIGI ÖLDÜRMEK GIBI BIR DURUM SÖZ KONUSU DEGILDI. sadece akvaryumunu degistirecektim yahu. o akvaryumun icinde de discuslar var muhtemelen yavrulasalar bile yavrular yem olacakti discuslara en büyük risk buydu. 
Özürlü lepistesimi ne yapmaliyim?
Ayirmaktan kastim öldrmek degildi ki alip baska akvaryuma koymakti. bu arada 2 özürlü balik da öldüler. giderken yanlarinda bir disi bir erkek de götürdüler. sonra ölümler kendiliginden durdu. ayirmadim bu arada. 
ilk defa balik besleyecegim onerilerinizi bekliyo
fanusta yahut, vazoda balik beslenmez. filtre yok, isitici yok. sonuc? 3 gün yasar 5 gün yasar bilemedin 5 ay yasar 6 ay yasar, eni sonu ölür.

Onun yerine söyle kücük nano bir akvaryum falan alsan? en minumum özelliklerde daha saglikli olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.