ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
shot
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2013 16:59
Son Ziyaret:
28 Aralık 2014 02:47
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizem Can
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Halkla İlişkiler
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gizem Can

2 köpek

Bitkili neon&rasbora, betta, Japon

SON 10 MESAJI

Gecko terraryumuna elma yumurtası
Merhaba,

Bu sabah Japon akvaryumumdaki elma salyangozumu cama yumurta bırakırken iş üstünde yakaladım

Akvaryumda hem gereken nem olmayabilir hem suya düşebiliyor yumurtalar. Bu nedenle ayrı bir yere almayı düşünüyorum. Crested geckomun terrasında nem oranı %75-80. Yumurtaları şeffaf saklama kabının kapağına delik açarak terraya bıraksam uygun olur mu sizce?

Ayrıca Japon akvaryumumda arka sump var. Bir şekilde bu sumpı da kullanabilirim.
Japon&Rasbora
Merhaba,

Olmayacağını biliyorum ama kesin emin olmak istedim :( Canlı doğuran akvaryumumu dağıtıyorum ve içinde (sürüsünden geriye kalan) 2 rasboram var. Uzun zamandır beraberiz ve onları vermek istemiyorum, ancak diğer akvaryumların birinde 4 Japon, birinde betta var. Gerçi bettam kerevitle yaşayan sakin bir balık, ama rasboraları Japonların yanına koymam uygun olmaz değil mi?

Vermek istemediğim için son çare olarak düşündüm ve emin olmak istedim bunun yapılmaması gerektiğinden.

Teşekkürler,
ne ararsanız
Kadıköy yönünden gelirken Ayşekadın'da tam köşede Çöpçü vardır, onun yanında zaten.

Evime çok yakın olduğundan genelde balıklarımı oradan alıyorum, sağlık konusunda herhangi bir sorun yaşamadım.
 
Şu an blue acara var bu arada.
Hastalık derecesinde zirvede?
[QUOTE=Dr.M.Turen]Çok haklısınız Gizem Hanım, Amerika'da 25 milyara Kaplan, Aslan, Leopar, Çita gibi vahşi hayvanlarda satın alınıp beslenmekte. Bir o kadar da tehlikeli. Bir program izlemiştim. Yetişkin oldukların da havanlar insanlara saldırıyorlardı ve öldürüyorlardı. örnek Kaplan, İguana, Şempaze, Yılan sürüngen çeşitleri...[/QUOTE]

Bu hayvanlar ne kadar ehlileştirilse de neticede vahşi içgüdüleri hala duran hayvanlar. Yılanların saldırmasını kontrol etmek daha kolay, akvaryumda duruyor sonuçta ve temkinli olursa yılan saldırısına uğramadan besleyebilirsiniz.
Ancak insanlar çok ihmalkar. Okuduğum bir olayda sahipleri pitonlarını neredeyse açlıktan öldürüyorlar, hayvan kaçıp evin çocuğuna saldırıyor haklı olarak.

Kaplan, aslan gibi büyük kedilerde ve kurt, kurt melezlerinde risk çok daha büyük. Yılan saldırısında eliniz ısırılır belki ama bunların şakası olmaz. Oynamak için bile zarar verebilir hayvan, cüssesi devasa sonuçta. Kurtlar ise sürü düzenine sahip hayvanlar olduklarından bakılmaları daha zor.
Linkte kurt melezleriyle ilgili yaptığım bir çeviri var, ilginizi çeker mi bilmem. http://www.dosya.tc/server5/kIsHUs/WolfHybrid.pdf.html


Kanarya ve güvercin beslemenin yaygın olmasının nedeni diğerlerine göre daha zahmetsiz olmaları ve daha az gereksinimleri olması bence.

shot2013-04-13 19:39:37
Hastalık derecesinde zirvede?
Türkiye'de en yaygın beslenen hayvanlar kedi, köpek, balık ve kuş. Sonrasında kemirgenler geliyor, sürüngen dediğiniz gibi çok az. Yurtdışında beslenen diğer hayvan türlerinin çoğu bizde beslenmiyor.

Örneğin son zamanlarda yurtdışında kirpi beslenmesi artıyor, bakım kolaylığından dolayı. Ayrıca yine yurtdışında gelincik, rakun, çinçilla hatta bazı tilki türleri beslenen hayvanlardan. Bizde de kirpi beslenmeye başlandı, ben de bir ara niyetlenmiştim hatta.

Türkiye'de bu işi en profesyonel yapanlar herhalde kuş (kanarya ve güvercin) ve (bazı) köpek sahipleri. Akvaristlerin yapabilecekleri bu iki tür sahiplerine göre oldukça kısıtlı doğal olarak. Ki kısıtlı imkanlara göre çok güzel işler yapılıyor, siz daha iyi takdir edersiniz.

Türkiye'de en büyük engellerden biri maddiyat. Yurtdışında onlarca tür sürüngen var mesela, sadece yılan türleri değil, kertenkele/iguana/bukalemun, örümcek, akrep, böcek türlerine ulaşmak bizden daha kolay ve uygun fiyatlı. Bakım imkanları da ona keza. En basit örneği bizde yılanlara verilmek üzere dondurulmuş pinky seçeneği yok, yurtdışında ise kolayca bulunabiliyor. Böyle olunca yılanı beslemek canlı yem vermek istemiyorsanız zor oluyor.
Ayrıca insanlar genelde değişik hayvan türleriyle ilgilenmiyorlar. Her hayvanın da değişik gereksinimleri ve zorlukları olduğunu düşünürsek aslında bu iyi bile. Sokaklarda rakunlar tilkiler olmasın bir de.
En sadık dostlarımız
Apartman yönetmeliğinizde evcil hayvan beslenememesine dair madde bulunmaması gerekiyor. Eğer yönetmelikte böyle bir madde varsa en ufak şikayette taşınmak zorunda kalırsınız.
 
Böyle bir madde yoksa apartmandan tahliyeniz mahkeme kanalıyla olabilir ancak. Yine de köpeğinizle ortak alanları kullanmamanız, köpeğinizin havlamaması, saldırgan olmaması önemli. Ayrıca yasak ırkları besleyemezsiniz, herhangi bir şikayet sonucu yasal işlemler yapılabilir.
 
Tabii en önemlisi köpeğinizle gerektiği takdirde ev değiştirmeyi göze alıyor olmanız.
Budapeşteye Gidiyorum :)
Gulaş yiyin :) Macaristan'ın geleneksel yemeğidir ve güzeldir.
 
Budin Kalesi, Kahramanlar Meydanı en bilinen tarihi yerlerindendir. Bazilika'yı gezebilir, Tuna kenarında yürüyebilirsiniz. Ayrıca şehrin dışında ama Esztergom ve Visegrad'a da gidebilirsiniz, eğer kale gezmeyi severseniz tabii.
Tebrikler Kadıköy Belediyesi
[QUOTE=birhan]Fakat , köpek-kedi den oluşan bir pazar var birçok insan bunları besliyor veya istiyor. Örneğin ben bir Türkiye'ye geldiğimde pug sahiplenmek istiyorum. Bunu pet-shop'tan bulamayacaksam ne yapabilirim ? Ben hala standartlar getirilip belli yerlerde bu canlıların satılabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Profesyonel çiftliklerde,veteriner hekim kontrolunde, hijyenik koşullarda vb..[/QUOTE]
Aslında çok farklı şeyler söylemiyoruz, belki kullandığımız kelimeler birbirimizde aynı şeyleri ifade etmiyor.
Belirli yerlerde tabii ki satılacak, sonuçta köpek almak isteyen insan gidip bir yerden almak zorunda ve kimse barınaktan almaya zorunlu tutulamaz.
 
Ama işte bu yerler petshoplar gibi hem sağlıksız, hem ticarethane olan yerler değil, bilinçli üreticiler olmalı. Aksi takdirde ırktaki bozulmalar bir yana hem sağlığı hem karakteri problemli köpekler satılmış oluyor. (Hep köpek diyorum ama kedi için de geçerli)
 
Türkiye'ye geldiğinizde pug'ı bir petshoptan ne idüğü belirsiz şekilde, muhtemelen sahte aşılarla mı almayı tercih edersiniz, kendi köpeğini yavrulatmış birinden mi? İşte yapılması gereken insanları bu ikinci seçeneğe yöneltmek olmalı. KIF kayıtlı ve izinli yavrular piyasaya göre daha pahalı evet, ama bu köpeğin 15 yıl hayatınızda olacağını düşünürseniz petshoptan 500 lira verip almaktansa anne babası belli köpeğe 800 lira vermek daha mantıklı. (KIF kayıtsız olanlar daha uygun fiyatlı)
 
Dediğim gibi temel mantıkta sizinle aynı şeyi düşünüyoruz aslında.
 
Yorum sizin..
Kara kaplumbağası satışı yasaklandı. Bütün türler mi yasak yoksa istisnalar var mı ondan emin değilim ama muhtemelen sahibinden.comda ilanı açan kişi suç işliyor.
Diş çekimi başarısız
Geçmiş olsun. Zaten diş hekimine gitmek tatsız bir durumken, bu iyice tuz biber olmuş.
 
Dişhekimleri Birliği ve Ankara Diş Hekimleri Odası'yla iletişime geçebilirsiniz bence.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.