ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatih0606
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2012 00:10
Son Ziyaret:
03 Şubat 2016 20:59
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih yılmaz

SON 8 MESAJI

S.2 Güncelleme 23.9.13 Bitkili ve Karides Nano
Akvaryumlarınızı çok beğendim.Bende aynı ölçülerde bir bitkili tank kurmak istiyorum filtrenizin temizligi hoşuma gitti bende bu filtreyi tercih etceğim.Yalnız aydınlatmayı biraz daha yaymak icin philips tornado 12w 6500k ampullerden 2 tane kullanmayı düşünüyorum uygun olurmu acaba aynı verim alınabilirmi?Birde elektrik işlerine yabancıyım plastik kapaklı bir akvaryum alsam buhar camı olcak şekilde kapağa monte etsem ampulleri sorun çıkartırmı ısınma olayından korkuyorum.SOn olarak bu ölçülerde bi akvaryuma kaç kg kum almam gerekir kullandığınız gibi bir kum düşünüyorum.Özür dilerim baya bi soru sordum şuan bemba besliyorum ve bitkiliye uzağım ilk defa deneyeceğim için kusursuz bir tank yapmak istiyorum olduğu kadarıyla.Şimdiden teşekkür ederim.
Üreme durdu
Akvaryum şuan 29 derece bembalar dışında canlı yok akvaryumda.2 çeşit bitkisel yem kullanıyorum yavrulama olduğu sıralar tek çeşit kullanıyodum.Protein yemi deniycem hangisini tavsiye edersiniz.
Üreme durdu
Balıklar öldükten sonra şuan elimde bulunan 6 bembadan yavru aldım.Yani yavru aldığım balıklar hala yaşıyor.
Üreme durdu
Merhabalar,

100*65*40 ölçülerinde bir tankım var. Ölçülerden tam emin değilim. Bu civarda olması lazım bundan 4 ay önce 10-12 tane bemba vardı. Bir kısmı öldü. 6 tane bemba kaldı. Tam oranı bilmiyorum ama 2 e 4 d gibi görünüyor. O tarihte balıklar 6 aylık civarıydı. Kalan balıklardan 2 sefer yavru aldım. Toplamda 12 adet yavru var ama balıklar birden yavru vermeyi kesti. 3-4 aydır yavru yok. Bu sürede akvaryumda herhangi bir değişim yapmadım, balık eklemedim, balık çıkarmadım, dekor değiştirmedim. Bakımlarında herhangi bir farklılık yapmadım. Sizce sorun nedir acaba?
Bülent ÖNER2013-07-14 00:22:50
Malawiye geçiş
Merhabalar

Yeni bir akvaryum aldım 1 metrelik standart butun ekipmanlarıyla kayalarıyla birlikte 2 gun once kurdum sera aquatan ekledim ve akvaryumcunun verdigin naftalin gibi tuzlardan 1 tanesinin yarısınından biraz fazlasını eritip ekledim.Bugun denge daha cabuk otursun diye 2 tane betta ekledim.Balıkların keyfi gayet yerinde koca akvaryumun tadını cıkartıyolar.İlk olarak sarı prenses dusunuyorum 5-6 cmlik balıklardan 1e4d veya 1e3d alcam.Sarı prenseslerin yanına önerebileceginiz bir tur varmı.Mavi prensesler hosuma gidiyor ancak agresiflermis sanırım biraz ama beslenme falan herseyiyle uyumlu.İceman de guzel ancak o kadar guzel renklerini gostermesi biraz zor.Sizin önerebileceginiz turler varmı.İlk etapta bira tane yem alabilirim ayrıca elimde 4-5 cesit yem var dondurulmusu kurutulmusu betta yemleri yuksek proteinli sanırım sarı prenseslerde bu yemleri yer pul yemimde var ayrıca 1 cesit yem alabilirim simdilik.Yem ve tur onerilerinizi bekliyorum.Saygılar.
Cichlidler
Bu canpettki akvaryumda kargo bedava yazıyor altınada bu urunde kargolama bulunmamaktadır yazıyor.Kargoyla gondermiyolarmı acaba ben yazdıklarındaki mantıgı cozemedim.Bu şekilde insanmı kandırıyolar artık.
Beta Balığımın Gözündeki Matlaşma
Arkadaş filtrenin hergün belirli saatlerde çalıştığını yazmış bu yarardan çok zarar getirir.O yuzden filtreyi kapatıp veya kaldırmasını önerdim.20 litrelik bi tankta zaten biyolojik bi ortam oluşmaz bakteri açısından filtre sadece mekanik görevini görür ufak tanklarda onun yerine ufak bi pipo filtre daha uygun olur tabi surekli calısmak kaydıyla.Komple su değişimine gelince hm bettalarda günlük komple su değişimi yapılır.Tabi bu 20 litrelik bi tankta zor olacağı için ufak hacimli kaplarda daha uygundur.Mikofish kullanımına gelince bir kavanoza suda batmıcak şekilde icine su doldurun ve tankın icine koyun elinizde varsa 1 damla su duzenleyi 2-3 damlada mikofish damlatın.2 günde bir kavanozdaki suyu komple degistirip aynı tedaviyi tekrarlayın.
Beta Balığımın Gözündeki Matlaşma
Filtrenizi kapatın litreye 2 damla gelecek sekilde mikofish damlatın 2.gun sonunda suyu komple degistirin.Bunu balıgın gozu duzelene kadar uygulayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.