ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NovaLevent
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2013 21:57
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 00:16
Toplam Mesaj:
111 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent Kale
Doğum Tarihi:
12 Nisan 1967
Yaş:
56
İl:
Istanbul
Meslek:
Dış Ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/141188.jpg[/img] 33 Litre Bitkili Neon Tetra + Komando Cory Cat + Molly + Otocat + Nerite Salyongozu+ Ramshorn Salyangozu.

SON 10 MESAJI

1 Haftalık Tatil
Merhaba, ben hep Tetra Tatil yemi kullanıyorum tatil zamanlarında ve bu genelde 2 hafta oluyuyor. Gitmeden önce ve hemen dönüşde de su değişimi yapiyorum. Benim akvaryum salonda olduğu için aklımda hep ya problem olursa ve salonu su basarsa diye endişe ederdim. Şimdi kafam rahat etmesi için akvaryumu banyoya alıyorum. Biraz ektrem ama kafam rahat oluyor. Bu arada akvaryum 30 literlik.
120*30*30: Cuba
Doğru söylüyorsunuz zaten 10mm olunca baya güçlü olur. Teşekkür ederim bilgileri için, güzel gelişimlerinin resimlerine bekleriz sizden.

Saygılarımla,
120*30*30: Cuba
Doğan Bey, ilk yazımda yazacaktım ama unutmuşum. Cam kalınlığı ne kadar akvaryumunuzun? Ayrıca gördüğüme kadar kayıt kuşak yok galiba?
120*30*30: Cuba
Merhaba Doğan Bey,

Sizi Türkiye deki akvaryum standartlarının dışına çıktığınız için tebrik ediyorum ve kutluyorum. Emeğinize sağlık maşallah çok güzel gelişiyor. Akvaryumlarda en sevdiğim ve göze hoş gelen uzun ve kısa boylu akvaryumlar olmuştur.

Bu akvaryumda acaba hangi filtreyi kullanıyorsunuz ve yeterli bir akış sağlıyor mu?

Saygılarımla,

Yeni Taban Malzemesi Tavsiye
Merhaba Arkadaşlar,

Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Akvaryumumun kumunu değiştirmek istiyorum akvaryumun şu anki tabanı şu haldedir; pirinç tane büyüklüğünde beyaz çakıl ve onun üzerinde Aquaclay var.

Yeni taban için yukarıdaki belirtiğim malzemeleri çıkartıp yerine lav ve üzerine siyah Hagen kum olarak düşünüyorum...sizce ? Öne kısım kalınlığı 2-3 cm ve en arka is 5-8cm olmasını planlıyorum.

Akvaryumdaki bitkiler Zeytin, Limon, Subulata, Java fern, moss topu...yani çok basit ve kolay bitkiler olacak.

Akvaryumun şu anki hale bu:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/141188/20160125_214337.jpg[/IMG]

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Timer Priz
[QUOTE=doctorec]Levent bey benim aldığım yerde fiyatlar yazdığım gibiydi iki tane alacağım için fiyatlar arasında bayağı bir fark oluştu. Sizinde söylediğiniz gibi 30 tl lerde bir fiyata dijitali tercih edebilirdim tabi ki.[/QUOTE]

Haklısınız Cihan bey, ilk başta mekanik almamın sebebi fiyat farkıydı.....o zamanlar dijital 15 -20TL gibi idi ve mekanik 6-9TL'iy di. Benim için ses sıkıntısı olmasaydı dijital almaya düşünmezdim zaten. Resminizdeki Sultana maşallah deyim buradan.....son günlerdir bir tane Sultan
amaya düşünüyorum

Saygılarımla,
Timer Priz
[QUOTE=doctorec]
8 Aydır mekanik olanından kullanıyorum şimdiye kadar sizin değiniz şekilde hiç cızırtı sesi falan yapmadı iki tane var ikisinde de hiç bir sorun yaşamadım. 8 ay içinde 3 defa ayarlama yaptım elektirik kesintisi için, toplam 2-3 dakikamı almamıştır.. Arada bu kadar fiyat farkı olmasa belki dediğiniz doğru olabilir ama sadece elektirik kesintisinde ayarlamamak için iki katından fazla para vermek bana mantıklı gelmiyor. Bu benim düşüncem birisi 19 tl birisi 50 tl.
Benim yazdıklarım sadece akvaryum kullanımı için eğer bir gün farklı saatlerde diğer gün farklı saatlerde ışığın açılıp kapanmasını istiyorsanız o zaman dijital lazım..[/QUOTE]

Biraz da kısmet meselesi mesela bende kilerden birisi çok ses yapmaya başladı oda 3 senelik devamlı kullanılıyor, diğer ise 1 yılık ve yeni hafif ses çıkartmaya başladı. Bence 25TL - 30TL dijital bulunabilir ve dediğiniz gibi o zaman değer o fark. Sizde kolaylık konusunda da katılıyorum ayar düzeltmek çok zor değil. Son bir şey daha mekanik kapanırken biraz seslik "tak" diye ses çıkartıyor ve bu da akvaryum ile aynı oda olan Sevda papağının rahatsız ediyor gibi.....çünkü ışıklar sönünce ve o "Tak" sesi duyunca kuş biraz söyleniyor gibi. Benim için dijitalin bu konudan dolayı biraz daha rahat olur diye düşündüm.
Timer Priz
Bence de dijital alın, mekanik fena değil işi görüyor ama bir süre sonra cızırtı sesi yapmaya başlıyor [:(] ve insanın sinirini bozuyor ve her elektrik kesintilerinde saat ayarlamanız gerekiyor.......bu ve daha önemlisi ses olayından dolayı dijital derim. Benden 2 tane mekanik var ve onları hep değiştirecem... ama hiç bir zaman fırsat olmadı belki bu mesajı vesile olur artık.
Akvaryum İc Zeminine Strafor
[QUOTE=fthdry] farkli bir uygulama olur mantiklida gibi tabi dediginiz gibi salinim konusu var arastirmak gerekli ama malesefki ben straforu koymus bulunmaktayim uzerine 40 kg gibi tas ve 25 kg kum geldi artik onlarin altindan kacarsa sercan arkadasimizin dedigi gibi saygi duyar sulari temizlemeye baslarim[:)))][/QUOTE]

Umarım su temizlemezsiniz [:)], başka bir akvaryumda olabilir o zaman, hayırlısı olsun diyelim.[EDIT]NovaLevent,2016-02-24 17:22:45[/EDIT]
Akvaryum İc Zeminine Strafor

Akvaryumun zeminin alt camını korumak için resimdeki gibi plastik ızgaralar var bunlarda bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Tabi önce bu plastik ızgaraların akvaryuma zara verecek maddeler içermediğini emin olmak lazım ama bence bir sıkıtı oluşturacağını sanmıyorum. Önce bu ızaratam zemini kaplayacak şekilde veya kayaların altına gelecek şekilde değerlendirilebilir...sizce?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/141188/Ads196177z.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.