ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yunusadam
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2013 15:11
Son Ziyaret:
21 Kasım 2023 11:23
Toplam Mesaj:
655 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner TÜZER
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Muhasebe ve Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner TÜZER

SON 10 MESAJI

Leptosoma Utinta Akvaryumum
Ölçüler : 140*50*50
Canlı Türleri : Leptosoma Utinta 6e14d + 2-3 cm 24 adet yavru
Tankın Yaşı : 9 ay
Filtrasyon : Yan sump (Yaklaşık 50-60lt)
Işıklandırma : 2 adet t8 mavi-beyaz
Dekorasyon : 1mm Kalsiyum karbonatlı kum üzerine tamburlanmış beyaz kayalar

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir tür değiştirmediğimden neredeyse bıktım diyebileceğim noktada yeniden hobi sevgimi ateşleyen Leptosoma Utinta'larımı sizlerle paylaşmak ve değerli yorumlarınızı duymak istedim.

Balıkları yavru olarak alıp büyüttüm. Kayıpsız olarak şu an 1 yaşını geçkinler. Yaklaşık 2 aydır yavru veriyorlar. İlk etapta müdahale etmeden kendi kendilerine üremelerini takip etmek istedim ancak dişinin saldığı yavruları diğer balıklar ilk anda yem sanarak vurduklarından ciddi oranda yavru kaybım oldu. Balıklar yavrularını yemiyorlar ancak yeni doğanları yem sanarak hamle yapıp dokunmaları bile kayıpların yaşanmasına sebep oluyor. Yavrulara vurmamaları için 1 hafta bile yeterli oluyor. Bu yüzden keseleri kaybolan yavruları kusturarak tül yavrulukta 1-2 hafta tutup sonra akvaryuma salma yoluna gittim. Kusturduğum balıklardan 3-5 civarı yavru çıkıyor. Sanırım sebebi balıkların küçük, yumurtalarının ise tropheus yumurtası gibi büyük oluşundan kaynaklı. Bu şekilde sıkıntısız olarak akvaryumda gezinen 24 adet yavrum oldu.

Değerli yorumlarınızı duymaktan mutluluk duyarım.

[VID]https://youtu.be/q-3-D8qAHU4[/VID]


-Müsait olduğumda fotoğraf ekleyeceğim-[EDIT]yunusadam,2019-01-16 17:32:49[/EDIT]
İlk Yavrularımı Kusturdum
2-3 cm olunca bir arkadaşına hediye edebilirsin.
16 Aylık İlangilerim Yeni Fotolar syf 2
Tebrikler kardeşim. Balıkların görmeyeli baya güzelleşmiş. Renkler yeni oturuyor. Tez zamanda yavru alırsın inşallah. Yemlemeyi biraz arttırmalısın. Yumurtaları kondisyon eksikliğinden tutamıyor olabilirler.
Üretimhane Kazancı Hk.
Yanık kalmazlar. Sadece yavaş gelişirler.
Üretimhane Kazancı Hk.
19 derecede gelişim yavaş olur. Hastalık riski de artar. En azından yavrular 2cm olana kadar 22-23 derecede tutmaya çalışırsanız kayıp yaşamazsınız diye tahmin ediyorum.
İkinci sorunuza gelince akvaryumların gün ışığı almamasıyla ilgili bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Odayı 10-12 saat civarı aydınlatmanız yeterli olur. 
40lt Bitkili - Yeniden Kurulum, Yeni Dizayn S.4
Difüzörü haftada 2 kez temizliyorum. Üzerinde sümüksü bir tabaka oluşuyor ve bu nedenle kabarcık boyutları büyüyor. Gaz çıkışının düşüp düşmediğini damla sayacından anlıyorum saniyede 1 kabarcığa düştüğünde karışımı yeniliyorum. Onun dışında difüzörü temizlemek yeterli oluyor.
Profesyonel Bitkili Akvaryum kurulumu
Fotoğraflar görünmüyor takipteyim...
40lt Bitkili - Yeniden Kurulum, Yeni Dizayn S.4
Gaz çıkışı azaldığında uzun bir çubukla dibe çöken şekeri karıştırsak bir süre daha gaz çıkışı almaya devam eder miyiz öyleyse? Deneyen var mı arkadaşlar?

Uğur birde o küpüğün kaybolmasından sonra 1 hafta geçti gaz çıkışı düşmedi. Yeni kurulan sistemde 3 gün sonra gaz çıkışının çok çok azalmasını bu yüzden köpüğe bağladım. Emin değilim bu konuda yanlışım olabilir. Sonraki mayalı kurulumlarında çeşitli şekillerde deneyerek bir sonuca varmaya çalışacağım. 
Üretimhane Kazancı Hk.
Çok fazla ince hesaba girmeden şunu söyleyebilirim. Bu işi ya tam yapmak yada hiç bulaşmamak lazım diye düşünüyorum. Bu kurduğunuz sistemi hobi olarak kurduysanız sizi biraz yoracak ancak büyük keyif verecektir. Ancak ticaret ve kâr amacıyla kurduysanız sonunun hüsran olacağı kanaatindeyim. Ürettiğiniz balıkları perakende olarak satmanız imkansız. Toptancıyla anlaşmaya kalksanız belli bir kapasite ve süreklilik olmadığı sürece alım yapmazlar. Akvaryumculara satmaya kalksanız çoğu toptancılar dışında alım yapmaz. Yapanlar çok düşük bir rakam verir ve karşılığında yem veya malzeme vermeye çalışır. Bahsettiğiniz akvaryumlarla aylık max 1000 yavru boylandırabileceğinizi tahmin ediyorum. Aylık 5000 yavru da alsanız akvaryumlarınız küçük ve kapasite kısıtlı. Bunları boylandıracak yeterli hacim yok. Bir yavruyu satış boyuna getirmek için gerekli süre yaklaşık 3 aydır ve bu sürede arkadan 2 parti daha yetiştirmeniz gerekir. Hevesinizi kırmak istemem. Her zaman yapılan hesaplar tutmaz, bazen farklı şeylerle karşılaşılabiliyor. Bu birazda kısmetle alakalı. Umarım bu işte başarılı olur ve kâr edersiniz. Üretimhanenizin fotoğraflarını ve gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.
40lt Bitkili - Yeniden Kurulum, Yeni Dizayn S.4
[QUOTE=Yasin Öktem]Caner Tebrik ederim. Yunuslarda oldugu gibi bunda da adim adim basariya dogru gitmen beni sevindirdi. Biliyosun malawi biyotop kurulumunu bozdum. Akvaryumu elden cikardim simdi kucuk bir tankta fullred besliyorum. Konunu basindan sonuna kadar okudum okumada iki amacim vardi biri malawiden eski bir dostun bitkilideki adimlarini incelemek hemde yeni olan kucuk tankimi bitkiliye cevirecegim icin ufak ama onemli bilgileri incelemekti. Ikisinde de muaffak oldugumu dusunuyorum. Zira konunda bu iste ustalasmis isimlerin degerli yorumlari ve bilgileri mevcut oturup ders diye almak istesek alamayiz. Mayalida iki haftayi kesintisiz mi buluyorsun eger oyle ise cok iyi ben bu sureyi birturlu bulamadim. Mayali tarifini bir ara almak isterim tabi senin uyguladigini birde cozmek icin kullandigin aparatta mayali icin uygun degildir yaziyor fakat sende guzel cozuldugunu goruyorum bu da urunu alnaya itiyor beni tavsiye eder misin ? Ugur Beyinde dedigi gibi limon bana da biraz suritmis gibi geldi cok fazla bitkiliden anlamamama ragmen. Onu da heralde isiktan daha cok faydalansin diye yaptigini dusunuyorum.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Yasin. Mayalıda 2 hafta kesintisiz çıkış alıyorum. Formülü buradan yazayım faydalanmak isteyenler faydalansın. 

2 litrelik gazoz şişesine göre malzemeler;
7.5 su bardağı su,
1.5 su bardağı toz şeker,
2 çay kaşığı(tepeleme) kuru maya,
1/4 limon,
1 yemek kaşığı kadar süt.

Hazırlanışı;
Önce suyla şekeri çalkalayarak şekeri eritiyorum. Daha sonra bu karışıma 1 yemek kaşığı süt ve çeyrek limonu sıkarak ilave ediyorum. En son yarım çay bardağı ılık suda erittiğim kuru mayayı ekleyip birkaç dakika şişeyi çalkalıyorum. İyice karıştığından emin olduktan sonra şişeyi ağzı açık olarak yarım saat civarı bekletip kapağını kapatıyorum.

Not: Mayalı co2'de karışımın üzerinde köpük oluştuğunda gaz çıkışının  düştüğünü farkettim. Karışım henüz 3-4 günlükken gaz çıkışının çok fala düştüğünü gördüm ve şişeyi hafif hafif sağa sola sallayarak köpüğün dağılmasını sağladım. Gaz çıkışı anında normal haline döndü. Daha önce bunu farkeden oldumu bilmiyorum ancak bu benim için önemli bir tecrübe. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Ista 3ın1 difüzör araştırmalarıma göre mayalıda kullanılabilen nadir difüzörlerden. Zaten bunun için tercih ettim. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çok verimli çalışan bir difüzör ve kesinlikle tavsiye ederim. 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.