ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Efsane01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2013 20:00
Son Ziyaret:
12 Şubat 2014 03:35
Toplam Mesaj:
61 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Demir
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Demir

SON 10 MESAJI

Burdan alışveriş yapan var mı?
http://www.elektrikdeposu.com/

Arkadaşlar daha önce buradan alışveriş yapan var mı? Kargolamaları nasıl. Hemen kargoya veriyorlar mı? Buradan ürün siparişi vermeyi düşünüyorum. Fiyatları uygun gözüküyor.

Bu iki balastın farkı ne?
[QUOTE=R. Ünal]Fiyat farkı sizi yanıltmasın. Canlıpetteki ilanda resim promed marka balasta ait ama altında philips denmiş.. Elektrik deposundaki fiyatı aşağı yukarı baz alıp philips, osram, promed gibi markalardan birini tercih edebilirsiniz, fiyatları birbirine yakındır. Promed araştırdığım kadarıyla yerli bir marka forumda pek söz edilmemiş bu markadan ama yerli ve kaliteli gibi gözüküyor.[/QUOTE]

Bu 2x t5 balastları her elektrikçide bulabilirmiyim aceba? Bulması zor mu? 4 floresana kullanacağım için fiş yükü olsun istemiyorum. 4 floresanda 2 fiş çıkışı daha uygun oluyor. O nedenle bu 2x balastları almak istiyorum.
Bu iki balastın farkı ne?
 http://www.elektrikdeposu.com/BALAST-OSRAM-FLORESAN-QUICKTRONIC-PROFESSIONAL-QTP5-2X54W-T-5-ELEKTRONIK,PR-108829.html 22 lira

http://www.canlipetshop.com/product_info.php?cPath=124_48_67&products_id=2948 40 lira

Bu balastların farkı nedir? Bunlardan 2 adet almam lazım. Çift floresan çalıştırabilen 54w t5 balast. Ancak bazı yerler 40-45 liraya satıyor. Bazı yerler 20-30 liraya satıyor. Kayseride biri de 45 lira dedi fiyatına.

Siz hangi marka ne önerirsiniz?
Bu basltlardan her elektrikçide olur mu? Bulması zor mu?
Normal fiyatı nedir bunların?
Bu balastları floresanlara bağlamak kolay mı yoksa bir elektrikçiye mi bağlatmak gerekir?
Efsane012013-12-29 01:36:22
L144 tül kuyruk ve albino full red lepistes
[QUOTE=Duffy]Kardeş maşallah sana be dereyi görmeden paçaları kıvırmayı degıl deniz şortunu giymişsin aga dur bi balıklarını al alıştır yaşat gerisini forumdaki yorumlardan başlıklardan faydalanırsın ama acele yok önce balıgı nasıl yaşatabılırımın cevabını bul emin ol bu iş öyle aceleye gelcek iş degıl sabır sabır sabır vatoz diyorsun sen bakma satılık yavrulara onları satanlar artık aşmışlar kendilerini sen acele etme sen baya ticarete dökcen işi hakkında hayırlısı.. Saygılar[/QUOTE]

Yorumun için teşekkür ederim acelem yok merak etme bende bilgi almak için açtım zaten bu konuyu. Hadi yarın başlıyorum bu işe deyip başlamıyorum. Balıklarını nasıl yaşatılacağını bilmeseydim emin ol onuda bu açtığım konuya eklerdim.Normal siyah renk cüce vatoz besliyorum zaten bu balıklar albino ve daha hassas olduklarını biliyorum ve bu balıklarda hiç tecrübem olmadığı için bazı sorular sordum. Sorularımı dikkatlice okursan türlerin birbirleri ile uyumu, ırkların genel özellikleri ve bu işle uğraşan tecrübeli arkadaşların yardımcı olması için açtım. Senin pek yardımın dokunmadı ama sağol genede
Efsane012013-08-20 21:15:32
L144 tül kuyruk ve albino full red lepistes
Arkadaşlar size birkaç sorum olacak. 75 35 35 5m ölçülerinde bir akvaryum yapmayı düşünüyorum ya da satın almayı. Bu akvaryumda sadece siyah gözlü tül kuyruklu albino cüce vatozlar ve albino full red lepisler olacak. Bu akvayumu sadece hobi amacıyla kurmayacağım. Yavruları da satımak istiyorum. Şimdi sorularıma geleyim.

1-) L144 albino longfin tül kuyruk mavi göz diye satılan bu balıkların galiba hem kırmızı gözlü hem mavi gözlü hemde siyah gözlü türleri var bu türlerden hangisi daha çok değerlidir ve daha çok tutulur. Birde bu longfin nedir L144 den farklı bir türmü oluyor. Longfin olanlar ve olmayanlar nasıl ayrılır hangisi daha makbuldür?

2-) Bu L144 albino longfin diye söylenen türün damızlıklarını, damızılık altı balıklarını veya yavrularını satın alırken kırma ve ırk özelliklerinde sorunlar olan balıkları almamak için balıkların hangi özelliklerine dikkat etmek gerekir. Resim ile gösterebilirseniz çok sevinirim.

3-) Akvaryuma 2 erkek 6 dişi vatoz koymayı düşünüyorum. Sizce uygunmudur yoksa kaç tane olması gerekir? Akvaryuma koyacağım küpleri dişi sayısına göre mi koymam gerekir yani 6 dişi varsa 6 küp mü olması lazım?

4-) Birde aynı şekilde 2 erkek 6 dişi albino full red lepisler koymayı düşünüyorum aynı akvaryuma. Ancak bu lepistesler erkek vatozların koruyamadığı yada yetişemediği küplerdeki yumurtaları veya yumurtadan yeni çıkmış yavruları yeme ihtimali olur mu? Bu balıkların beraber üretimi ne derece uygundur? Ph değerleri su sertliği falan ne derece uyumludur, suyu yumuşatması için illa mangrow kökü koymak gerekir mi? Galiba lepisler çok yumuşak olan sulardan hoşlanmıyor. Bu su değerleri konusunda büyük sorunlar olur mu?

5-) Sanırım bu iki türde albino olduğu için normal türlerine göre daha az sayıda yavru verecekler. Bu yavruların satışını nasıl yapabilirim. Şehir dışına gönderme ihtimalim zor. Gönderen arkadaşlar varsa nasıl satış yaptıklarını anlatırlarlarsa sevinirim. Yavrular genelde satılmayıp elimde kalma ihtimali yüksek mi yoksa genelde alıcısı çok çıkıyor mu?

6-) Bir de forumun bu bölümü yeri değil kusura bakmayın ama bu soruyuda bu konuya ekleyim dedim. Bu albino full red lepislerde olması gereken bariz özellikler nedir? Kırma türleri nasıl yada genetik olarak sorunlu olan türleri nasıl anlaşılır? Dişilerinin ayrımı daha zor sanırım. Kırma olan dişilerin orjinallerinden net ayrımı var mı? Albino full red yerine moscow blue ve ya başla bir tür mü tercih etmeliyim? Ya da bu ölüçülerde bir akvaryumda bu balıklar dışında yavruları daha değerli ve alıcısı daha çok çıkan tür öneriniz var mı?

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.



Efsane012013-08-20 05:59:26
Yosun ve alg içeren yemler
Peki bu yemlerde alg olduğu için akvaryuımda alg patlamasına ve suyun yeşillenmesine yol açar mı? Yavru akvaryumunda hiç bitkisel yem kullanmıyorum ve su rengi normal ama sera florayı 3-4 aydır büyük akvaryumum da kullanıyorum ve suda çok yoğun olmamakla beraber yeşil bir rengi var.
Efsane012013-08-06 23:41:42
Yosun ve alg içeren yemler
Teşekkürler ama bu konuda net bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Efsane012013-08-06 21:28:01
Yosun ve alg içeren yemler
Arkadaşlar yosun ve alg içeren bitkisel yemleri fazla ve uzun süreli kullanmak suyun yeşillenmesine ve alg gelişimine sebep olur mu?
Su berraklaştırıcı ürünler
Şuan 3 tane aldım getirdikten 3-4 saat sonra biri kendini toprağa gömdü :) diğerleri öle duruyor. 4-5 gün önce de elyafları değiştirmiştim şuan cam gibi su bu sefer de midyeler aç kalacak diye korkuyorum. :) Efsane012013-07-04 23:01:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.