ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
haruns06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2013 22:41
Son Ziyaret:
23 Ocak 2013 23:20
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Simitci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun SİMİTCİ

SON 3 MESAJI

Vatozum Hasta galiba
Arkadaşlar,
Tahmin ettiğim gibi Vatozum da mantar varmış. Fotoğrafları bir de akvaryumculara gösterdim. Karantinaya alıp Mikofish tedavisine başladım. Şu an için iyi görünüyor. Mantar renk değiştirdi ve küçüldü. Vatoz savunma mekanizması olan boynuzunu geri çekti.
Ana tanka da düşük doz mikofish uyguladım.
3/1 oranında su değişimi fazla demişler, doğrudur. Esasen dip çekimi yaparak ve dinlenmiş su (en az 4-5 gün) koyduğumdan bugüne kadar sorun olmadı. Mantarın sebebine gelince, bence son su değişimide akvaryumda dekor değişikliği yapmıştım ve taban kumunu fazla oynamıştım. Su uzunca bir müddet bulanıklaştı, her ne kadar dip çekimi de yapsam en nihayetinde su ve dip kumu kirleniyor. Bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir arkadaşımız da balık sayısının fazla olduğunu söylemişti. O da çok haklı ancak hediye gelen balıkları ne yapabilirdim??? Balık uyumsuzluğu konsunna gelince, bende kılıç kuyruklar ile japonların uyumlu olmadığını biliyorum. Ancak enteresan bir bilgi; japonlar ve kılıç kuyruklar (3 dişi var sadece) birbirlerine dokunmuyorlar bile. 2. büyük bir akvaryum için az bir zaman dayanırlarsa balıklarım, 250 litrelik tank alma planım var. Asıl sorunum (Maşallah deyin lütfen) 1 haftalık 18 adet kılıç kuyruğu ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Vatozum Hasta galiba
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Tek boynuzu sürekli açık. sırt kısmında beyaz pamukumsu bir yapı oluştu, kuyruğa doğru da var 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 tül japon + 2 çöpçü + 1 neon + 3 kılıç + 18 kılıç yavrusu (5 günlük)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 C

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Ichthyo * 10

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Genelde 1/3 oranında dip çekimi yapıp, 4-5 gün dinlenmiş su ile değişim yapıyorum. Her değişimden sonra Contra Ichtyhyo * 10 damla ilaç veriyorum.

Daha önce de bir vatoz kaybettim ve şu an ne yapacağımı bilmiyorum. 2 gün kadar önce 1 adet neon balığımı yavruluğun arkasında ölü buldum. Bugün de vatozumun (erkek) tek boynuzunun sürekli açık ve üst kısmında da mantar benzeri lekeler olduğunu farkettim. sanki tüy döküyormuş gibi görünüyor.  Tüm balıklarım yaklaşık 2 aydır benimle, en son 2 ay kadar önce 3 adet dişi kılıç hediye gelmişti. 2 japon + 2 çöpçü + 1 neon (biri öldü) + 3 dişi plati kılıç kuyruğum var. Kılıçlardan biri 5 gün kadar önce 18 adet canlı yavru verdi şu an iyiler.

Vatoz hasta mı
Arkadaşlar,
Daha önce de bir vatoz kaybettim ve şu an ne yapacağımı bilmiyorum. 2 gün kadar önce 1 adet neon balığımı yavruluğun arkasında ölü buldum. BUgün de vatozumun (erkek) tek boynuzunun sürekli açık ve üst kısmında da mantar benzeri lekeler olduğunu farkettim. sanki tüy döküyormuş gibi görünüyor.
 
Akvaryum özellikleri; 60 litre; 2 japon + 2 çöpçü + 1 neon (biri öldü) + 3 dişi plati kılıç kuyruğum var. Biri 5 gün kadar önce 18 adet canlı yavru verdi şu an iyiler. Akvaryumun bu kadar balık için kuçuk olduğunun farkındayım, en kısa sürede büyüteceğim fakat şu an buna imkanım yok.
 
Yardımlarınızı bekliyorum...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.