ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dnz35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2012 14:47
Son Ziyaret:
26 Ocak 2021 08:38
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Ak
Doğum Tarihi:
21 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
proje sorumlusu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*60*50
F1 Red Rainbow Kasanga

SON 10 MESAJI

Kerevitimin Türünü Bilmiyorum
Merhaba,

15 sene kadar önce ben de kerevit bakmıştım. Cinsiyet ayrımı nasıldı hatırlayamadım ancak erkek dişiden daha önce gelişiyor. Aynı boyutta alındıktan sonra gelişme sürecinde aralarında boyut farkı oluşuyor. Ben ilk olarak karma ciklet tankına atmıştım. Balık yediğini fark edince ayrı tanka aldım. Ayrı bir tankta 1d 1e olduğunu düşündüğüm iki kerevitten iri olan diğerinin bacaklarını yemeye başladı. Beslenme ve üreme periyotları biraz farklı ve zaman istiyor. Normal beslenmede bitkisel dip yemleri veriliyor. Bunun haricinde büyürken çıkardığı kabuğu yiyor. Akvaryumda dip balıkları varsa onları yiyor. Ayrıca dişinin yada ufağının kollarını yiyor. (belli bir süre sonra bu kıskaçlar tekrar çıkıyor). Yuva olarak çorba tası şeklinde yarım daire yuvaları yada taş oluklarını seviyor. Kısa sürede büyüyorlar ama eş tutup yavru alma olayı biraz zahmetliymiş. Ben de bakınca anladım. Bendeki sürekli ufak olana zarar vermeye başlayınca elden çıkartmıştım. Akvaryumcuda ve iş yaptığımız bir fabrikanın atölye akvaryumunda ürediklerini gördüm.

Naçizane tavsiyem uzun süre bakmayı düşünürseniz akvaryum hacminiz küçük kalır. Takribi kol büyüklüğüne erişebiliyorlar. Siz de akvaryumları ayırmışsınız ama büyük hacimde agresif ve büyük türlerle beslenebilir.
Yeni Kurulum.
Merhaba, akvaryum marka / model nedir? Bir de fiyat paylaşabilir misiniz? Ben de bu boyutlarda apisto tankı oluşturmak istiyorum.
200 60 60 Akvaryum
Merhaba,

Ben de yeni akvaryum için henüz araştırma aşamasındayım. acr akvaryum var. Bir fiyat sorun isterseniz. Uzun süre ara verince fiyat - tedarikçi konularından epey geri kalmışım. Bildiğim mekanlar kapatmış. Bir sürü yeni imalatçı açılmış. Ama benim de tavsiyem bu tarz işleri sürekli akvaryum imalatı yapan bir yere yaptırın.
W.C. İlangi Yellow Tankım (Adana) Yeni Foto Sy : 2
harika balıklar, bol bol yavru almanız dileğiyle...

 41 kere  ...
Gibberosa Blue Zaire Moba Yeni Resimler 21.sayfada
Emrah bey, balıklarınız çok güzeller. Sağlıklı yavrular almanız dileğiyle...     
dnz35 100*50*60h tropheus tankım... (haşlanmış ıspanak video s2)
[QUOTE=SEDAT ŞENOL] 

Zaten  2 e 12 d çıkarsa sorun dilde aksine 2d 12e çıkarsa nasıl olucak o biraz can sıkıcı değilmi şahsen kendi adıma ne  zaman yavru alsam her ihtimal 30 adetten aşağı almıyorum ben :)))dilerim sizin dediğiniz gibi çıksın.
[/QUOTE]

O zaman sakat işte :) Şuanki boylarında ayrım yapmak çok zor ama, davranışlarına ve renklerine bakarak yarı yarıya gibi geliyo tabi tamamen tahmini. Bakalım inşallah uygun oranda bi koloni kalır...
dnz35 100*50*60h tropheus tankım... (haşlanmış ıspanak video s2)
[QUOTE=SEDAT ŞENOL]Deniz bey öncelikle akvaryum unuz hayırlı olsun.nacizane bir iki tavsiyede bende bulunmak isterim müsadeniz ile 

1:Yem olarak:tetra provegatable--torpikal siprulina süper forte %36--sera flora--yeterli olacaktır.

2:Kum olarak calsiyum carbonatlı kum u tavsiye edebilirim.Gerek görünüm gerek ph dengesi açısından oldukca başarılı

3:Canlı olarakta baktığınız tür tartışmasız çok güzel ancak !!! yavrudan aldığınız için ileride hayal kırıklığına uğraamamak adına sayıyı artırmanız da fayda görüyorum

Akvaryum dekorunuz çok güzel bir iki tanede geniş yapraklı anubias ile dahada hoş bir görsellik olacağı kanaatindeyim.benimde şahsi fikirlerim bunlar. ileride yavruları büyütüp onlarında yavrularını görmeniz dileği ile sağlıklı bir hobi dilerim tekrar hayırlı olsun.

[/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için teşekkürler Sedat bey,

  Dekorla ilgili aklımda birkaç fikir var ancak uygulamam yazı bulcak gibi. Canlı sayısı olarakta haklısınız 14 yavru biraz riskli, 2e 12d çıkarsa ne ala :) çıkmazsa mecburen eklemeler yapcaz...
dnz35 100*50*60h tropheus tankım... (haşlanmış ıspanak video s2)
Arkadaşlar merhaba,

  Yaklaşık 3 haftadır balıklarıma haftada 1 kez olmak üzere haşlanmış ıspanak veriyorum. Buhafta ıspanağın yanında havuçta ekledim. Henüz tadlarına tam olarak alışamadılar. 1-2 yaprak ıspanağı haşladıktan sonra misina ile dibe sarkıtıyorum, başta çekingen davranıp sonra ara ara tırtıklıyolar, labio ve vatoz ise bitene kadar ayrılmıyolar nerdeyse. 
  Yemleme esnasında çektiğim videoyu sizlerle paylaşmak isterim. Buarada balıkların lazer ışığına çok ilgisi var, ışığı tutar tutmaz hemen toplanıyolar :)

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=exnj--TnevA[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.