ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oğuz Han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2012 10:45
Son Ziyaret:
25 Ağustos 2013 12:02
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oğuz zencir
Doğum Tarihi:
18 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz ZENCİR

SON 10 MESAJI

Akvaryum su kaçağı ve camcının çözümü hakkında...
Aslında akvaryumu baştan söktürüp tekrar silikonlatsan daha sağlıklı olur ama maliyet ve zaman artar. Yok geçici çözüm bulmam lazım diyorsan 8 mm yapsa yeterli bence ama emin olmak için, yarını bekle. Çok yakın bir arkadaşım var babası camcı ve akvaryum konusunda tecrübeliler. Yarın sabahtan onları arar sorarım sende ona göre yaptırırsın.


Onalar da benimle aynı düşüncedeler yine karar sana kalmış...Oğuz Han2013-05-03 10:43:32
Bir armatür hikayesi
Aslında ben büyük olmasını beğenmiştim, tabi sizin zevkiniz. Yeni yapacağınızı da buradan paylaşırsanız çok sevinirim çünkü acayip kopya çekiyorum bu konulardan çok güzel oluyor. :) Birde askı aparatlarını pazardan aldım demişsiniz nasıl bir pazardır ve ne satıcısından aldınız kafamda soru işareti kaldı. :D
Akvaryum su kaçağı ve camcının çözümü hakkında...
Merhaba Gökhan kardeşim akvaryumunun 6mm camları bana biraz ince gibi geldi. Camcının yapacağı şey kayıt kuşak ise bence daha mantıklı ve daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ama sadece sızdıran noktaya yapacak ise ilerde diğer noktalarda da aynı sorunlarla karşılaşırsın. Geçmiş olsun. Oğuz Han2013-05-05 23:26:09
Teknoloji tasarım
[QUOTE=NUSO]Aslında 23 yaşında deyilim 13 yaşındayım özel üye olabilmek için 23 yazdım. [/QUOTE]

Aferin Nusret doğruları söyle her zaman. Yanlış da yapsan doğruları söyle kardeşim. Yöneticiler senin 13 yaşın da olduğunu görmüşlerdir belki ama gerçek yaşını yazarsan belki bir şey demezler.

Hem bak ödevinde böyle bir şey yapabilirsin, hem yapması kolay hemde çok iyi çalışıyor.


Oğuz Han2013-05-02 22:32:01
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Mustafa bey dallara yaptığınız sarım gerçekten hoş olmuş ilk başlarda beğenmiyordum ama bu hoşuma gitti. Taban da biraz yeşillenirse sanırım daha güzel olacaktır. Emeğinize sağlık tebrik ederim.
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Benimde  pek fazla bilgim yok bende bitkiliye yeni başlamak üzereyim ama bence her şeyi hemen ekleme. Sonuç olarak yeni bir sistem kuruyorsun biraz oturmasını bekle akvaryumun diğer bitkilerinde sağlıklı gelişimler görürsen öyle ekle. Yani en azından zarar edeceksen bile az etmiş olursun diye düşünüyorum. 
Bitkili için t5 armatür
Merhaba arkadaşlar, elimde 100x30x40h ebatlarında bir akvaryumum var. Tropheus, Flowerhorn, Brichardiden sonra boşta kalan bu tankımı da bitkili olarak değerlendirmek istiyorum. Belki ilerde, şu aralar çok ilgimi çeken Apisto türlerine devam ederim. Yolun çok başındayım her gün araştırma yapıyorum. Aceleye getirmek istemiyorum ve emin adımlarla ilerlemek istiyorum. İşe ekipmanla başlayacağım. T5 armatürlerden almak istiyorum. Ve güvenebileceğim akıl alabileceğim sizlere danışmak istiyorum.

"Hai Yang HY1200 T5 Armatür 3*28 Watt"

Bu ürünü almak istiyorum. İnternette araştırdım herkes memnun ama fiyatlar biraz ilginç çünkü aynı ürün 175.00 tl ile 289.00 tl arası değişiyor. Sizin düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim saygılar.
Oğuz Han2013-04-27 23:17:33
Bitki akvaryum tasarımı
[QUOTE=ADALI06]
1-Hangi tür kum kullanmalıyım. En iyisi hangisidir?
2-Meleklerim için kullanabileceğim bitki cinsleri nedir?
3-Tabana ekilen ve boyu uzamayan çimene benzeyen bitkinin cinsi nedir?
4-Tabanda bulunan ve bazen mango kökü üzerine yerleşen yosuna benzeyen bitkinin türü nedir?
5-Bitkilerin daha canlı olması için yapmam gereken katkılar nelerdir?
6-Bitkilerin fotosentez yapması için gereken aydınlatma sisteminde şerit led kullanabilirmiyim?
7- Bitkileri için akvaryumun su sıcaklığının optimum değerleri nelerdir?
8-Suyun olması gereken ph değeri aralığı ne olmalıdır?
[/QUOTE]

Benimde (100x30x40h ebatlarında) boş bir akvaryumum var. Bende bitkili konusunda çok acemiyim ve çok fazla meraklıyım. Bu sorulara ek olarak 2 soru daha sormak istiyorum ki bu sorular tam benim merak ettiğim sorular.

9  - Tabana kumu koymadan önce hangi marka gübreden ne kadar koymalıyız? En iyisi hangisidir?
10- Co2 şart mıdır? Eğer o yeşil vadiler için Co2 şartsa yangın söndürme malzemeleri satan yerden mi tedarik etmeliyiz yoksa akvaryumcudan mı daha sağlıklı olur? 

"Arkadaşlar bu soruları forumda araştırsanız bulursunuz" diyeceksiniz. İnanın bir haftadır okumadık konu bırakmadım çok çelişkili ve kafa karıştırıcı sonuçlarla karşılaşıyorum. Bu da beni başlamadan korkutuyor açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
Tüm eleştirileri saygıyla bekliyorum. foto var
Hayri bey merhaba akvaryumunuz çok güzel fakat sarı taşlarla beyaz taşları ayrı ayrı yapmışsınız, sarı taşların küçüklerinden beyazların önüne beyazların da küçüklerinden sarıların önüne serpiştirseniz ve kuma saplasanız sanki kumun altındaymış gibi biraz daha farklı olacaktır bence, hayırlı akşamlar.
Bir Otobüsle Balık Gönderme Hikayesi:
[QUOTE=BURHANERCAN]Oğuz bey korkmayınız yeterki yukarıda verdiğim linki inceleyiniz bir aksilik olmadan teslim alırsınız.
Hatta yanında getirecekse arkadaşınız işiniz daha kolay hava motoru ile sorunu çözembilirsiniz. Yeterki yol öncesinde 48 saat öncesinde yemlemeyi kesiniz.
[/QUOTE]

Burhan bey çok teşekkür ederim sağ olun yardımınız için gerçekten çok işime yaradı ve içimi rahatlattı bu konu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.