ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DesPaiR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2012 03:42
Son Ziyaret:
23 Eylül 2012 14:07
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Örük
Doğum Tarihi:
23 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Balikesir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Örük

SON 10 MESAJI

demosoni
Orta derecede dayanıklılardır, uygun yaşam ortamında bakıldığında sizi üzmez. Diğer ciklet türleri gibi küçük hacimlere gelmeyen bir balık bir koloni için en az 100litrelik bir hacim ve kayalıklardan oluşan saklanma alanları gerekir, daha küçük hacimlerde çok çabuk strese girebilir.
demosoni
Demasoniler narinden ziyade ürkektir, bulundukları akvaryuma alışmaları zaman alır veya hiç alışamayabilirler. Bunu önlemek ve daha hızlı alışmalarını sağlamak için yanına iceman ve sp gibi aktif balıklar konulması tavsiye edilir.
260lt için ekonomik dış filtre
[QUOTE=3rturk] [QUOTE=DesPaiR]Hepinize cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim. Ertürk hocam linki inceledim aklımdaki çoğu soruya cevap buldum, kafama takılan belki de en büyük soru su sızdırmalarıyla ilgili şu ana kadar 100 lira civarındaki çoğu ürünün kullanıcı yorumlarına baktığımda genel olarak su sızdırma sorunu boy gösteriyor sizin kullandığınız süre boyunca bu konuyla ilgili bir sıkıntınız oldu mu ?[/QUOTE]

Dış filtreyi kuralı yaklaşık 1,5 ay oldu. Ne bir su sızdırma ne de başka bir sorunla karşılaşmadım. Debi ilk gün ki gibi.

Bu fiyatlarda satılan ürünler içinde bir de eski tip ekol ürünleri var. Eski tiplerinde su sızdırma sorunu vardı ancak yeni serilerinde yok diye biliyorum. Fiyata muslukları da dahil ettiğimizde jebo'dan 40-50 tl kadar daha pahalıya geliyor. Kıyasladığımda, jebodan da daha kötü bir ürün. Karar sizin.. (gerçi mesajınızın üzerinden bir süre geçmiş, almışsanız da hayırlı uğurlu olsun)

Bahsettiğim ürünü teleskop akvaryumun sitesinden alırsanız hem hesaplı alır, hem de garantili almış olursunuz. Herhangi bir sorunda filtrenizi çekinmeden gönderebilirsiniz.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim hocam henüz almadım 1-2 ay daha zaman var :) Önceden chiclid beslemeyi düşünüyordum fakat bu aralar bitkili canlıdoğuran tankları ilgimi çekmeye başladı onları araştırıyorum öneriniz de filtre olarak listemin başında, tepe sump sistemi de aklıma yatıyor ikisinden birisini tercih edeceğim tekrar teşekkürler.
AKVARYUM CAMI ÇATLADI
Bence de masraf yapmaktansa tecrübeli bir camcıya çatlayan camı değiştirtin işçilik düzgün olursa cam değişikliği problem yaratmayacaktır.
Yeni Akvaryumum
[QUOTE=aliv]Ya bu akvaryumu bir arkadaş verdi içindede bu balıklar vardı bende içine 3 taş ekledim saklansınlar diye.Herkes diyorki balığı çıkartın bardağamı koyayım vazoyamı neden olmaz bu balıklar bana biri açıklayabilirmi [/QUOTE]

Seni 5 metrekarelik bir hücreye kapatsak yaşayabilir misin hocam ?
Demanosi Başlangıcı(Son Hali)
Akvaryumunuz çok hoş olmuş hayırlı olsun, yanlız ilk resimlerde birşey dikkatimi çekti bazı balıklarınızın bantları bozuk o balıklar hala duruyor mu? Duruyorlarsa yavrulara da aynı bozukluğun aktarılmaması adına onları çıkarmanızı tavsiye ederim.
260lt için ekonomik dış filtre
Hepinize cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim. Ertürk hocam linki inceledim aklımdaki çoğu soruya cevap buldum, kafama takılan belki de en büyük soru su sızdırmalarıyla ilgili şu ana kadar 100 lira civarındaki çoğu ürünün kullanıcı yorumlarına baktığımda genel olarak su sızdırma sorunu boy gösteriyor sizin kullandığınız süre boyunca bu konuyla ilgili bir sıkıntınız oldu mu ?
260lt için ekonomik dış filtre
Cevabınız için teşekkür ederim yanlız siz mesajımı tam okumamışsınız benim bütçem 100 lira civarında siz bana 500 liralık bir filtre öneriyorsunuz yapmayın fiyatı görünce kalbim duracaktı 
260lt için ekonomik dış filtre
Merhaba arkadaşlar daha önce 160ltlik bir akvaryum kurmayı planlıyordum şimdi bu rakamı biraz daha büyültüp 260ltye çıkardım ve bunun için de bir dış filtre şart oldu, ancak dış filtre için çok büyük paralar harcayamam 100-120 lira civarında işimi görecek ve kronik sorunları olmayan dış filtre önerilerinizi almak isterim. İkinci el olarak da forum içerisinde güvenebileceğim sağlam ürün satan arkadaşlar varsa onları da önerebilirsiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Yeni başladım arkadaşlar
Doğallık açısından bilye ve midye kabuklarını  çıkarmanızı öneririm, ayrıca mercan da cikletler için tehlikeli ona sürtünen bir ciklet yaralanabilir onu da çıkarmanız balıklarınızın yararına olacaktır. Dekorasyon olarak köşelerde bol kayalık alanlar oluşturup balıklarınızın buraları yuva edinmesini sağlayabilirsiniz akvaryumun ortası boş kalsın öyle daha güzel bir görüntü olur.

Ek olarak yunuslarınız biraz stresli gibiler onların hepbirarada filtrenin altında kümeleşmesi hayra alamet değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.