ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yeksilah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Haziran 2012 21:40
Son Ziyaret:
21 Eylül 2021 08:31
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rahmi ÖZER
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Malatya
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rahmi ÖZER

SON 10 MESAJI

çöpçü balıklerım üremiyor bilginize ihtiyacım var
Benim çöpçüler yumurtalarını cama yapıştırmış ancak ne yapacağımı bilmiyorum. akvaryumdaki tüm balıkları boşaltmış evdekiler yumurtalar tek başına duruyor camda. Ayrıca bence öyle tahmin ediyorumki bu canlılar ani soğumalarda yumurta bırakıyorlar.
Malatya'lı veya Malatya'da yaşayan akvaristler..
Arkadaşlar merhaba..
 
Ben Malatya da yaşayan bir akvaryum meraklısı olarak şehrimde yaşayan, akvaryum sevenlerle iletişim kurmak istiyorum. Çok fazla hata yapıyor çok kayıplar yaşıyorum. Tecrübeli arkadaşlara danışmak temiz balıklar almak ve uygun ortamları oluşturmak (balıklar içinde kendim içinde :) çabasındayım.
 
Umarım birileri sesimi duyar :)
 
Rahmi ÖZER
Koloniye koloni ekleme :) Sence iyi olur mu ?
[QUOTE=sedat54]Şu an     2 E  5 D  ice man beyaz kuyruk kolonim var ve boyları  8-13 cm arası.

Bu koloniye  2 E 8 D aynı tür ice man beyaz kuyruk koloni ekliyorum  bunların boyları ise 6-7 cm

Toplamda  4 E 13 D oluyor boy farkı var.        

Akvaryum 200 litre düzenli şekilde kayalardan 4 adet geniş yuva ve 4 adet çmlek bulunmaktadır. Başka tür canlı olarakda     1 e 1 d  Green Terror bulunuyor yeni koloni daha eklemedim yolda geliyor, şu an bu iki tür çok uyumlu yaşıyor.

Sizce nasıl olur ? Neler yaşanır ?

                TÜM DEĞERLİ ARKADAŞ VE ABİLERDEN YORUM VE ÖNERİ BEKLİYORUM.   SAYGILAR
[/QUOTE]
 
Balıkların nasıl yaşar bilmiyorumda sen böyle rengarenk yazmaya devam edersen benim gözlerim fazla yaşamaz onu biliyorum :)
sp yavru besleme ?
[QUOTE=akiffd]Aynı akvaryumda hamile balığın kendi bırakması için ve yavruların doğal bir şekilde büyümesi için ana tankın bir kısmını sineklikle ayırdım. 

[/QUOTE]
 
Ben de böyle bir şey yapmak istiyorum ama nasıl olacak bir yolunu bulamadım.Nasıl yaptın tarif edermisin. Büyükler bunu aşamıyor mu? Resimlerini görme imkanımız olur mu ? Yardımcı olursan sevinirim.
Ngara iceman gözünü karartmış
[QUOTE=rachadell]Şuanda işten geldim ve 3 dişiminde ağzı dolu tek bir dişiden en az 50 yavru alıyorum yavruluklar tıkabasa doldu, yedek akvaryumdada en az 500 yavru var ben bu yavruları nereye sığdırayım yarabbim... [/QUOTE]
 
Fazlalıkları alabilirim :)
Kırmızı Prenses
[QUOTE=alpgemini]Paslı ve kırmızı prenses aynı balıkdır. Forumdan arama yaparak hakkında bilgi bulabilirsiniz. Sarı prensesle aynı türdedir yani Prenses grubu malawi cichliddir.

Sorup bilgi istemeniz gayet güzel bir şey fakat lütfen sormadan önce sağ üst köşede bulunan arama yazısına tıklayarak burada verilecek cevaplardan çok daha fazlasını bulabilirsiniz.


[/QUOTE]
 
Yeni kullanıcıyım özür dilerim. Bundan sonra önce ararım. Bu arada başka bir soru sorayım. Eklenmiş resimlerin hiç biri bende görüntülenmiyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Kırmızı Prenses
 
 
Google da böyle birşey buldum ama bu benim sarıların kırmızısı gibi duruyor. Ama paslı dediğiniz de olabilir bilemiyorum.
yeksilah2012-06-28 16:12:30

[QUOTE=yeksilah] 
 
Google da böyle birşey buldum ama bu benim sarıların kırmızısı gibi duruyor. Ama paslı dediğiniz de olabilir bilemiyorum.
[/QUOTE]
 
Resim ekledim ama bende görünmüyor sizde görünüyor mu ?
Kırmızı Prenses
Selamlar,
 
Kırmızı Prenses sahiden varmı? Burada kırmızı prenses yetiştiren kimse var mıdır? Kırmızı prenses sarılarıyla uyumlu yaşarlar mı ? Şayet varsa bir Galatasaray lı olarak yanyana koymak istiyorum bir maliyeti nedir ve temin edebilecek kimse var mı ?
Sanırım Bazı Hatalar yaptım..
[QUOTE=delibeto]Sanırım yem TETRA DISCUS dıye satılan yemdır, akvaryumcu bolca stayım dedıgı ıcın bol col ver demıstır, bı daha kı gıdısınızde  selamlarımı ıletırsınız kendısıne. Fazla yem attıgınızdan dolayı akvaryumda nıtrat patlaması olmustur, su degısımı yapmaktan baska carenız olmadıgından da belılarınız olmustur. Akvaryumdakı bıyolojık donguyu tam kurmalısınız. Bu konusa googleda arastırma yapmanızı tavsıye ederım, su dongusu hakkında bılgısı olmayan pek cok arkadasımız bulunmakta. Çok zor degıl lısedekı bıyolojı bılgınız ytrlı bunları anlamak ıcın.

Akvaryum boyutlarınıza gelınce sp ler ıcın bırer kolonı sıgar o akvaryumlara. Zaten yunusa buyudukce dar gelır tankınız, ya hemen yada buyuduklerınde yunusları verın. Sarı prensesler Mbuna famılyasına aıt balıklardır saklanacak yerlerı olmalıdır mutlaka, o nedenle kaya ve tasları ger koyun mutlaka, stress yaparlar. Yunuslarda boyle bı sorun yoktur.

Yemlemenızı yavas yavas 2 dk ıcınde yapın ve yerde yem kalmasın. Bol bol bı anda dokup karsısına gecıp ızlemek olmaz. Mumkunse her balıga  boyutuna gore yem gıdecek kadar yem atın, gözlemleyın.

Tankınız bıtkısızse ve kum kalınlıgınız 10cm altındaysa nıtrat problemınız olacaktır. Cunku balık dıskıları zamanla nıtrata donusur. Bunun ıcın DIP CEKIMI dedıgımız olayı yapmalısınız, tabandan su cekıp dınlenmıs su ekleyeceksınız, bunun oranı sıze kalmıstır. Baslangıc olarak ben haftalık %20 su degısımı onerıyorum. Tabi bırer kolonılı akvaryumunuz ıcın gecerlı bunlar.

Fıltrenız temızlık dısında her daım acık olmalıdır.

Balıklara haftada bır sarımsak suyu emdırılmıs yem verırsenız balıklarınızın ımmun sıstemı guclenır, zor hastalanırlar. 

Aklıma baska bısey gelmemekte, özelden ulaşabılırsınız..
[/QUOTE]
 
Biyolojik döngü hakkında bir bilgim olmadığı gerçek bu konuyu biraz daha açarsanız mutlu olurum.
 
Yunuslara gelince yunuslar anaç büyük olarak aldım zaten. Bunlardan yavru almam mümkün olmaz mı ? Yavru alıp öyle geri vereyim diyorum?
 
Tankım bitkisiz ve kum 4 cm ya vardır ya da yoktur. Dip çekiminden sonra ekleyeceğim suyun dinlenmiş olması şart mıdır ?
yeksilah2012-06-28 14:51:55
Sanırım Bazı Hatalar yaptım..
Merhabalar,
 
Aranıza bugün katıldım. Ayrıca böyle bir platforma şimdiye kadar neden katılmadım diye de kendime de kızmıyor değilim. Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum. Evime yakın bir akvaryumcudan 30 tane sp aldım. (Bu ilk hatam sanırım) 3-4 cm boylarında idi koloni olursa daha kolay yavru alırım düşüncesine sahiptim. Alırken akvaryumcudan 5 erkek 25 dişi istedim. Bu oran bilerek verdiğim bir oran değildi. Sadece fikir yürüttüm. Akvaryumun ölçülerini hesaplamadan yani kaç balığın uygun olacağını düşünmeden akvaryum nasılsa büyük hesabı bu balıkları beslemeye başladım.
 
(2. Hatam) Balıkları sık yemlememi yemden kaçmamamı daha çabuk büyüyeceklerini söylediler. Fazla yem atmam yüzünden su kırmızı bir renk aldı. Yemi kiloyla ve poşette aldığım için cinsini yazamayacağım ama yarın eve gelirken mutlaka öğreneceğim. Yanılmıyorsam markası Tetra yazıyordu. Granül yem. Akvaryum kırmızı renk aldıktan sonra bir sabah kalktığımda balıkların hepsini suyun yüzeyinden nefes alırken gördüm. Terslik olduğunu anladım. Ama müdehale edecek vaktim olmadı. Ertesi sabah 5 sonraki sabahta 2 tanesi daha öldü. Akşamına suyu değiştim. Aklıma başka yapabilecek birşey gelmedi. Akvaryumumun içinde büyük bir taş delikli taş kütlesi ve şu antik gemilerden 1 tane var delikli rahatlıkla balıklar girip çıkabiliyor. Sanırım yaptığım en doğru iş onlardı zaten.
 
Balıklarım bu ölçüde büyümeye başladı. Ayrıca 2 tanesi ağzına yumurta aldı. Çok fazla istediğim ve beklediğim bir durum olduğundan tanıdığım ne kadar kişi varsa sordum. Kusturman lazım diye söylediler. (3. Hatam) Burda okuduklarıma göre ilk doğumda kusturmamak lazımmış. İlk balığımı zamanında kusturdum sanırım 4 yavru aldım. 2. si ni ise bekleyemedim ve erken kusturdum. İlk denememde 3 tane yavrusunu karnı yumurta şeklinde kusturdum. Bunlar için bir kuluçka makinası aldım ama kurtaramadım. Çünkü nasıl kullanılır ayarlayamadım ve o yavruları kaybettim. Kalanlarını ise kusturmadım bi müddet. 2. Haftasını doldurduktan sonra ondan da 4 yavru daha aldım.
 
(4. Hatam Sanırım) Bu balıkları tutmak gerçekten mesele. Onları tutabilmek için içindeki taş ve gemiyi çıkardım. Sürekli çiftleşirken daha doğrusu titreşirken görüyorum. Ben bunu çiftleşme olarak biliyorum ama burayı okuduktan sonra bir çok bildiğim şeyin yanlış olabileceğine karar verdim. Taş ve gemiyi koymadığımdan mı bilmiyorum ama bayadır ağızlarına yumurta alamadılar. Düşüncem doğrumu tecrubeli arkadaşlardan rica ediyorum bu konuda yorum yapsınlar.
 
Şu anda 4 tane akvaryumum var.
 
Sarı Prenseslerim= 90 en 40 yükseklik 30 derinlik ölçülerine sahip bir akvaryumda.
 
4 tane yunus aldım anaç 3 dişi 1 erkek diye 3-4 haftadır bendeler.
 
Yunuslarım = 75 en 40 yükseklik 35 derinlik ölçülerine sahip.
 
Yavrular için ayrı bir akvaryum yaptım içi boş sadece motor takılı
 
7 yavru sarı prenses var. = 28 en 22 yükseklik 14 derinliği var.
 
1 de lepistes akvaryumum var onu burda açmaya gerek yok.
 
Bu başlığı illaki benim gibi yeni başlayan arkadaşlar benim hatalarımı tekrarlamasınlar, tecrubeli arkadaşlar da bu hatalara düşmemek için ve devamında ne yapmam gerektiğini öğrenmek için açtım. çevrim içi olup bana tahhammül edebilecek arkadaşlar varsa sorularımla bunaltmaya hazırım :) Lütfen bana arkadaşlık yollasınlar.
 
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.