ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MennanKaraali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
91
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2012 13:42
Son Ziyaret:
08 Eylül 2019 11:35
Toplam Mesaj:
146 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mennan Karaali
Doğum Tarihi:
11 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygilar Mennan Karaali

SON 10 MESAJI

Temizliği Nasıl Olmalı?
Bakteriler daha cok gozenekli yapilara yerlesirler. Bu sebep ile ne kadar cok yuzey alani o kadar cok bakteri demektir. Deniz kenarindan yada icinden toplanilan cakillar ise genelde yuvarlana yuvarlana asinirlar. O asinmadan dolayi gozenekleri kalmaz neredeyse daha duz ve saglam yapiya ulasirlar. Genel manada da aradaki bosluklarin coklugu ve tutunma yuzeyinin azligi ile de tutunan bakteri sayisi normalden az olacaktir. Bunun sorun olacagini pek dusunmuyorum ama aski filtrenizde olan malzemelerin kalitesini arttirmak isteyebilirsiniz belki eger bakteri sayinizi arttirmak istiyorsaniz. Onceden dediginiz gibi sadece filtrenizde bakteriniz vardi tutunmus olarak simdi biraz da olsa tabanda da tutunacaklardir. Suyun kendisinde de bakteri vardir ve bu biyolojik donguye yardimci oluyordur. Eger akvaryumun durumundan menmun degilseniz filtrenize destek olmaniz lazim daha kaliteli ic malzeme ile.

NOT: (SAF BILGI DEGIL DUSUNCEDIR, HATAM VARSA AF OLA)
Fikrim Geldi :) Yanılıyor Olabilirmiyim ?
Merhabalar
Aslinda cok do zor degil ama iyi ayarlanmasi lazim. Kisacasi bir sump sistemi gibi yapmak istiyorsunuz ama sump yukarda olacak. Yanlis anladi isem affola ama anladigim kadari ile yapmak istediginiz bu. Akvaryumun altini delmek yerine de hortum ile su cekeceksiniz. O da olur ama bir guvenlik sistemi olmasi lazim. Sizin de en iyi yapabileceginiz sistemtede bir adet basit overflow box yapmak. Benim dusuncem bu yonde.

Discus Akvaryumu - Yeni Bir Başlangıç
Merhabalar
Sonucu ben baya merak ediyorum. Belki fazla saydam gelebilir dusuncesindeyim. Acikcasi hic denemedim. Ozalit fazla saydam gelebilir zaten kagidi aldiginizda anlarsiniz ama yardimci olabilecegini dusunuyorum dusundugunuz sey icin.

Saglikli hobiler.
Akvaryum Hobisi Sorunlari
Merhabalar

1-)sp300 ic filtre ve sunsun hw603B dis filtre aldim.selale aparatlariyla suyun ust yuzeyini dalgalanacak sekilde calistiriyorum.Hava pompasina gerek varmidir.
Hava pompasina gerek yok. Sadece dis filitre de yeterli. Ic filitre fazla akinti yapip baliklari yorabilir.
2-) 50 lt akvaryumda ciklet ve lepistes secim yaptigimda kac adet balik hayvanlari uzmez.
Ciklet zaten olmaz lepistes daha mantikli. Bir cift zebra olabilir mi emin degilim arkadaslar ayrica onerilerde bulunacaktir.
3-)Akvaryumum kum ve kayaliklardan olusuyor.hangi turu secmeliyim.
Lepistes icin akvaryumun dizaynini tamamen degistirmeniz gerekir diye dusunuyorum.
4-)Anadolu yakasinda tavsiye edeceğiniz,yeni akvaryumculari kandirmadan sağlikli balik satan yer tavsiye edermisiniz.Guncel konularda bulamadim.
Bu konu hakkinda bilgim yok malesef.
Betta İle İlgili Birkaç Soru
Kucuk yerde bitki bulamazsan ve o kadar yuksek bitki de koyamaz isen en guzeli bir adet vantuzu al sise kapagina delik ac kenardan oradan gecir ve cama tak. Al sana yatak. Kolay ucuz islevsel. Bu arada ic filitre emin ol suyu o hava motorundan daha az calkaliyacaktir. Ama dedigim gibi en ucuz yontem iki adet kucuk plastik aparat ile havayi kismak. Ikisini toplasan 2 lira ya eder ya etmez.
Betta İle İlgili Birkaç Soru
Merhabalar

Eger su fokurdama sesi rahatsiz ediyor ise size selale aparatli kucuk hatta en kucuk filtrelerden birini onerecegim. Ic filitreyi en alta koyup selale aparatini yakin duvara yada su yuzeyine dogru koyabilirsiniz. Alirken debisine dikkat edin. Bu ic filitreler baya ucuz olduklari icin oneriyorum. Sizi sikintiya sokmaz. Eger durumunuz musait ise de aski filitre/selale filitre alabilirsiniz. O da isinizi gorecektir.

Bunun disinda yeniden fotograflara baktim da sizin motor baya sonuna kadar calisiyor. Iki basit malzeme ile onun o sesinden kurtulabilirsiniz. Biri hava hortumunu cogaltmak icin kullanilan Y yada T seklindeki kucuk aparat digeri de yine hava hortumu ayar valfi. Bu ikisi ile daha az havanin filitreye girmesini saglarsiniz ve ayni zamanda da motoru yormamis olursunuz.

Ise donmem lazim eger nasil yapilacagi konusunda bir fikriniz olusmadi ise yardimci olabilirim.
Discus Akvaryumu - Yeni Bir Başlangıç
Merhabalar
Ben hayran kaldigim bir akvaryumu paylasmak istedim burada. Arka fon icin fikir verebilir dusuncesindeyim. Asagidaki videoda arkadan isik ta koymus tabi siz koymasaniz da olur. Discuss lar icin uygun olup olmadigi konusunda bir fikrim yok dedigim gibi sadece fikir vermesi icin paylasiyorum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=-EqyI7Z_HVw[/VID]
Nasil yapildigi konusuna gelecek olur isek tahminim Ozalit kagidi ile yapiliyor bu tip gorunum verebilecegini dusundugum malzeme o. Tabi videodaki ile ayni olmaz ozalit hatirladigim kadari ile daha saydam bir malzeme bu adam da belkide yari saydam bir pleksi ile yapmis olabilir. Ama yari saydam bir ozalit kagidi tam olarak yapistirilir ise bence isinizi gorecektir benzer efekti yakalamada. Uygun fiyatli denemeye degecek bir tercih olabilir.

Sizin akvaryumun sade guzelligine yakisabilecegini dusunuyorum.

Saglikli hobiler[EDIT]MennanKaraali,2019-07-15 15:44:44[/EDIT]
Hamile Sp Hakkinda
Bence hemen kusturun. Kum sorulmasinin sebebi olarak bazen baliklar yumurta ile birlikte kum da alabiliyorlar ve onu agizlarinda yavru diye tutuyorlar. Dikkatli olmakta fayda var. Agzindan yavru yerine sadece kum da cikabilir. Basima gelmisti. Bir an once kusturmaniz baligin yararina olur diye dusunuyorum.
Betta İle İlgili Birkaç Soru
Bende bir iki ek yapayim.
Motor sesi hava hava motorunun kendi sesi ise ne yazik ki motoru degistirmeniz gerekebilir. Yok konulan yerden kaynakli titresim ile oluyor ise cozumu basit. Genelde bu motorlarin plastiginde halka gibi birsey olur oradan ip yardimi ile bir yere asabilir saga sola degmesini engelleyebilirsiniz. Daha kolayi ise boyutuna bagli olarak bir bulasik sungerinin ustune yada baska bir sungerin uzerine koyabilirsiniz. Motorun kendi calisma sesi ise genelde dis kabin titresiminden de olabilir. Calisirken elinize alin ve biraz sikistirin bakalim kesecek mi? Eger ses azalir ise birkac plastik bant yardimci olacaktir sikica sarin belki ise yarar. Bende yaramisti. Onun disinda fazla da yapabileceginiz birsey yok. Bu kadar detayli yasadiklarimi anlatmamin sebebine gelince. O oksijen o akvaryuma surekli girecek yani motor surekli calisacak baska yolu yok. Baliginiza cok deger verdiginizi goruyorum ve mutlu oluyorum ama her guzel sey gibi de bunun da katlanmaniz gereken zorluklari var. Motor sesi de bunlardan biri simdilik sizin durumunuzda.

Geriye baliginizin sagligi kaliyor. Her betta konusuna yazdigim gibi buna da yazayim. Baliginiz icin yatak onemli. Su yuzeyine yakin birseyler olmasina dikkat etmenizi oneriyorum. Aksamlari baliginiz onun uzerinde hem dinlenecek hem de uyuyacaktir. Bettalar su icerisinde ne kadar oksijen olur ise olsun disardan hava alma egilimleri yuksek baliklardir. Uyurken de bu gecerlidir. Bu sebep ile betta yatagi tarzi basit bir aparat alabilir yada evde yapabilirseniz iyi olur.

Asagidaki fotograf bir fikir verecektir.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125527/140720191147231.jpg[/IMG]
Değerli Abilerim Hobiye Son Vermek Üzereyim
Merhabalar
Moralinizi bozmak istemem ama yan camdaki catlagin BENCE strafor ile alakasi yok. O akvaryum ya terazide degildir ve basinc oraya gelmistir yada cam zaten biraz catlamistir farketmemissinizdir su doldurmaya baslayinca da catlak buyumustur. Strafor (aslinda XPS kullanilmali) tabana gelen basincin tum alana dagitir sadece bu sekilde de taban caminizi korur diye dusunuyorum. Yan camda ustten alta catlak tasima sirasinda yada baska bir zaman olusmus olan catlagin devamidir diye dusunuyorum.

Bunun disinda da catlagi tamir etmeye calismak sadece sizi yorar ve size her gun soru isaretli bir uykudan baska birsey saglamaz. Siz anladigim kadari ile cami kendiniz degistireceksiniz. Eger daha onceden tecrubeniz yok ise risk aliyorsunuz. Bir camci, var ise tecrubeli olani, ile konusun da isciligini kendisi yapsin bari.

Saglikli hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.