ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BurakGuran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2012 17:54
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2020 09:43
Toplam Mesaj:
280 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak GÜRAN
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak GÜRAN

SON 10 MESAJI

Erdem Akvaryum Beni Madur Etti
İstediklerinizi belirttiğiniz ve kabul ederek belirtilen bir fiyatta yazışmalarınız mevcut ise ve istenilenler yapılmadan gönderim sağlandıysa mahkemeye verebilirsiniz. Bu tarz alışverişlerde whatsaptan yazılı olarak görüşmeler delil sayılabilmektedir. Bunu bir araştırın derim.
Akvaryum Kuracağım Kararsızım
Enes bey aynı konuyu 3 keredir açıyorsunuz. Lütfen sabırlı olun. Bayramdayız ve herkes on olmaya bilir. Acele etmenize gerek yok. 1 tane akvaryum kur büyük olsun sizin için daha iyi ama farklı türler beslicem bir arada yaşayamayan türlerse 3 4 tane nano kurabilirsiniz ama zahmetli olur.

Lütfen aynı konuyu bir daha açmayın.
Buzdolabından akvaryum
[QUOTE=mehmet zahit]Bu akvaryuma su üstü bitkisi olmaz. Zaten balıkların tek izlenebildiği taraf yukarısı. Üst tarafda su üstü bitkileriyle kapanınca hiç bir görselliği kalmaz. Yerinizde olsam dibe ful moss koyarım. Kumda gerektirmez. Tür karidesler üretirdim. Bu arada gambusya normal lepistesleri öldürür. Agrasif bir balıktır ve lepistesle yaşamaz. En masrafsız dibe moss döşeyip karides alıp ufak bir ışıklada mossların gelişimini sağlardım.[/QUOTE]

Bence gayet iyi olur. Ama genede kardeşimiz bilir. Su yüzeyinin tamamını kaplicak sekilde bırakmaz fazla olanı elinden çıkartır. Forumda moss satan arkadaşlar var onlarla iletişime geçip sana kargo ile yollayabilirler. Bir araştırmanı tavsiye ederim.
Velifera Yavrularım
[QUOTE=muratbasat37]Mecburiyetten tül yavruluğa koydum.[/QUOTE]

Su değerleri verdiğiniz yemleme biçimini suyun ısısını kastettik. Lütfen biraz daha detaylı bilgi verin.
Buzdolabından akvaryum
Valla kardeşim tebrik ederim. Üretim için çok güzel olmuş. Kaplumbağayıda çıkarman gayet güzel olmuş, ve yeni yavrularının haberini aldırmakta bazı arkadaşların olumsuzluklarına net bir cevap olmuştur. Gelelim ki tasarımda biraz düzenleme yaparsan güzel olur içerisine güzel bir taban kumu yapıp bitkilendirirsen ve içerisine karidesde eklersen bunların satışını yapabilirsin bitkilerin uzamasıyla yaygınlaşmasıyla budama yöntemi ile satışlarını yapabilirsin. 

Not olarak eklemek istiyorum orda gördüğüm iç filtrede yeterli olurmu bilmem ama suda nitrat oluşumu fazla oluyordur bunu azaltmak için su üstü bitkisi olarak su mercimeği ve su marulu (pistia) eklersen güzel olur hem pistia sayesinde yavrular bu bitkinin köklerinde saklana bilir. 

Güzel bir kurulum yaparsan senin için güzel olur ama bölede gayet güzel gidiyor ama kesin olarak su üstü bitkisi eklemelisin bence 


Karbon Rili Karideslerim
Umut kardeşim gerçekten içtenlikle tebrik ederim umarım sorunsuz güzel sağlıklı bir şekilde üretime devam edersin. Maşşallah
Benim Küçük Akvaryumum
Emir bey Bence balığı akvaryumdan çıkarın karantine gibi bir yer hazırlayın ve ekleyin. cok az metilen mavisi dökün ve ışık almicak şekilde kabı saklayın, hava taşı ile havalandırın arada. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla balığın göz kısmında beyaz bir nokta oluşmuş. Diğer balıklara zarar vermemesi için ayırmanızı tavsiye ediyorum.

Gelecekte kuracağın akvaryumda yapay bitki kullanma sebebi ise zamanla salınım yapıp suyun dengesini bozacaktır. Her zaman doğal bir ortama yakın bir kurulum için uğraşmalıyız. 

Şimdiden geçmiş olsun.
Su Piresi üretiminde farklı bir hikaye
Hüseyin abi yeni macera ve yazılarını bekliyoruz. Ramazan ve yazın vermiş olduğu etkiden dolayı uzak kaldın heralde özletme abi kendini. 
Sürü balığı önerisi
[QUOTE=AkvaristAhmet58]Elodea, saz, subulata, tilki kuyruğu, limon, zeytin, çınar, gül, cabomba, java eğrelti otu gibi bitkiler koyabilirsin. Neon tetra çok güzel olur içinde. 2-3 tane katıl salyangoz atarsın. Çok güzel olur.
Sağlıklı balıklar...
[/QUOTE]

Sonra karidesler neden gözükmez.  Moss türleri, su mercimeği, riccia, tilki kuyruğu, elodea, najas, su marulu gibi bitkiler ekleyebilirsiniz. Balık olarak Neon tetra iyi ama karideslerden yavru alımı biraz düşebilir kanımca. Sakın katil salyangozda eklemeyin.
Yeni başladım.
[QUOTE=asfhll61]burak bey yeni üye olduğum için mesaj yazmama izin verilmiyor o sebepten tekrar yazdım... 

balıkları aldığım petshop ta bana sorun çıkarmadan yaşayabilecekleri söylenmişti.
[/QUOTE]

petshopcular elindeki balıkları satma derdindeler. Doğru yaşarlar ama cok cabuk hastalanır ve ölürler. Biz balıklara geniş, rahat, sitrese girmeyecekleri ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi sizin bu boyuttaki akvaryumunuzda canlı doğuran veya tetra türleri yada 2 türdende karma bir akvaryum yapabilirsiniz. Bitkilendirmeyle yavru iretimi bile gerçekleştirebilirsiniz eğer uygun bir ortam oluşursa karides ve salyangoz ekleyip renklendirebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.