ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pashashah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2012 14:27
Son Ziyaret:
10 Mart 2015 20:58
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman ŞAHİNER
Doğum Tarihi:
10 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Nevsehir
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman ŞAHİNER

SON 10 MESAJI

Akvaryum Bölme
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de yapmayı düşünüyorum fakat aklıma bir soru takıldı. Benim yavru akvaryumu 120 cm ve kayıt kuşaklar var. bu sinekliği yapınca alt tarafta destek olarak yapıştırılmış camla taban arasında azda olsa bir mesafe var. bu aralığı nasıl kapatabiliriz. 
Bir de alt tarafı plastiklerle komple kapatırsak taban su sirkülasyonu nasıl sağlanacak? pislikler tabandan akarak filtre ağzına gidiyordu. pislikler gidemezse su dengesi çok çabuk bozulmaz mı?
Ben de yaptım (teşekkürler amfibi)
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.
Yapmış olduğum tepe sump sistemiyle bugün 300'e yakın yunus ve SP yavrusu beslemekteyim. Normal şartlarda suyu 2-3 güne bir belli oranlarda değiştirmem gerekirdi. Fakat 25 gün oldu ve hala suya dokunmadım. Benim sumpta 4 göz var ve son iki gözü biyolojik elyafla dolduruyorum ve 2 haftaya bir çıkarıp temizliyorum. 
Temmuz 1 itabariyle tatile gittim ve 20 gün aradan sonra geri döndüm. Otomatik yemleme makinesiyle ve tepe sump sistemi sayesinde 300 küsür balıktan sadece 2 tanesi ölmüş ve su hala temiz. 
Sistem gerçekten çok güzel işliyor ve hobiyi zevke dönüştürüyor.
Bence akvaryum kuracak olanlar yada dış filtre araştıranlar bu sistemi mutlaka değerlendirmeliler.

Mustafa Bey'e bu dahiyane fikrinden dolayı teşekkürler.
yavru akvaryum hazirlanisi resimli fikirlrinizi bekliyorum
Öncelikle hayırlı olsun. Ben yavrularımı aldığım zaman önce kurutulmuş artemia ile yemliyorum. Daha sonra biraz boylanıp gezmeler başladığı zaman toz şeklinde kuru yemlere geçiyorum. 4 cm civarı olmaya başlayınca da öğünlerin arasına bitkisel yem de ekliyorum. 
Pipo filtre olayına ben biraz karşıyım. Suyun çok çabuk bozulmasına sebep oluyor. Filtreleme yaptığına da pek inanmıyorum. 
En güzel filtre bence tepe sump sistemi. Hem su kalitesi artıyor hem de yavru balıkların sürekli su değişiminin getirdiği dezavantajlara maruz kalmasını engelliyor. Tabiki arada bir dip çekimi yapmak gerekir ama su kalitesini koruduğu sürece ve tankın içine elinizi az soktuğunuz sürece yavrular daha sağlıklı ve hızlı gelişeceklerdir.
Afra White Top Yumurta tuttu :):)
Doğada olsaydı, dişi çiftleştikten sonra erkeğin yanında durmazdı. Sanki bir ortamda ve kendini güvende hissettiği bir yerde yavrularıyla ilgilenirdi. Fakat akvaryumda gidecek yer yok ve erkeğin sürekli çiftleşme isteği dişiyi yorabilir. Bunları düşünerek, eğer varsa ayrı bir tankınız dişiyi oraya alabilirsiniz. Dekor ve saklanacak yer olmasına dikkat edin. Ana tanka benzetmeye çalışın. yavrular ağızdan çıkıp yem yemeye başladığı zaman anaç balığınızı tekrar ana tanka bırakırsınız. Hayırlı hobiler...
Sarı prenses üreme sorunu
Demirhan Bey'in dediği olabilir. Kaya tuzu atarken biraz fazla gibi gelmişti. Fakat diğer balık neden çiftleşmek istemiyor onu anlamadım.
yunuslarım hasta mı?
Su değişimi onusunda arkadaşlara hak veriyorum. Benim aklıma bir olasılık daha geliyor. Eğer sarı prensesler çiftleşiyorlarsa ve erkeği sıkıştırıyorsa yunuslar köşeye çekilebiliyorlar. Bende de aynı şeyler olmuştu. Çiftleşme bittikten sonra normale dönüyordu.
Sarı prenses üreme sorunu
Merhaba arkadaşlar;
Defalarca yavrularını aldığım sarılarımda bir sorun var. Öncelikle akvaryumu kurduğumdan beri aynı dekor ve aynı malzemeleri kullanıyorum. En son ocak ayında sağlıklı tam ağız yavru alabildim. Bundan sonra dişilerimden birisi tüpçük çıkarmasına ve erkeğin çiftleşme isteğine karşı yumurta almaz oldu. Diğer dişi de 2 defadır ağzından döllenmemiş yumurta çıkıyor. O kadar ki 25 yumurta kusturdum ama sadece 5 tanesi döllenmişti. Bir seneyi aşkın zamandır yumurta almaktayım. Yemlerim aynı, su değerleri aynı, her şey aynı fakat yavru alabilme olayı sıfıra indi. Bu arada kendi yetiştirdiğim yavrulardan bir de dişi var. O da bir kere yavru aldı ve yuttu. Onun dışında hiç yavru almadı.
SONUÇ: Yukarıda anlattığım olayın sebepleri ne olabilir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
DIY dis Filtre yapimi. fotografli.
Emeğinize sağlık. Gayet güzel ve kullanışlı. Biraz daha büyük bir bidona yapılsaymış daha fazla malzeme ve daha kaliteli filtrasyon olabilirmiş. Ama el emeği her türlü hazırdan kat kat iyidir. Güle güle kullanın...
Basit - Kullanışlı - Ucuz Ev yapımı Tepe Filtre
Valla çok merak ettim fakat ne fotolar gözüküyor ne de video açılıyor. Bu arada bu fotolar neden açılmıyor? Bazı konularda fotolar hiç gözükmüyor? Sebebi yada yapılaması gereken bir ayar var mıdır?
Ben de yaptım (teşekkürler amfibi)
Evet arkadaşlar Mustafa Bey'le istişaremizden sonra aktif karbonu çıkardım. Meğer adi bir çin malıymış. İnanın çarşıda sokakta satılan elyafları bir güzel akvaryum suyuyla yıkayıp kullanmak para tuzağı çin mallarından iyidir. 
Bugün rulo şeklinde satılan metresi 5TL olan bir elyaf aldım. Sumptaki elyaflar kirlendiğinde onlardan bir göze doldurucam. Bakalım işe yarıyacak mı?

Bu arada tebriklerini ileten tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benimki sadece bir kopya. Bu tür el yapımı işlere çok merakım vardır. Mustafa Bey'den esimlendiğimiz için ona teşekkürlerimizi iletelim. Aslında imkan olsa tekrar yapacağım ama şu an bu gayet iyi çalışıyor. 

Kullandığım levhanın adını satan adamda bilmiyordu. 1 metrekareden biraz azdı ve 20TL verdim.

Arkadaşlar imkanınız varsa yapın derim. Boşuna bütçeyi sarsmayın.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.