ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LeVeNT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2006 19:01
Son Ziyaret:
20 Ekim 2010 16:44
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent Ercan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

LEVENT ERCAN

SON 10 MESAJI

İç filtre'yi yatay koyabilmek ?
atman F-203 çok güçlü bir filtedir suyu dışarı fışkırtabilir. Dik koymadaki amaç akıntı vermesi ve akvaryumun diğer köşesindeki pisliklerin motora doğru gelmesidir. Yatay koyduğunuzda temizlik kalitesinin düşeceğinide tahmin ediyorum. LeVeNT2009-02-20 11:13:46
DIY güneş paneli
mrb arkadaşlar derslerimin yoğunluğu nedeniyle pek ilgilenemedim formla, bu süre içinde  baya ilerlediğinizi görüyorum. Bitirme tezimi güneş pilleri üstüne yapıyorum http://www.alternaturk.org/gunes_pili_yapimi.php   deki güneş pilini yaptım verim çok düşük. Önceki tartışmalarda verilen Homemade_Solar_Cells__Free_Energy_eBook_.pdf dosyasınıda yarım yamalak çevirdim ondanda fazla bir verim alabileceğimizi düşünmüyorum yani bu iş bakır ve bakır oksitle olabilecek bişe değil. Formun devamını okurken tahtadan rüzgar bobini dikkatimi çekti. Bunu biraz daha pratiğe döksem nasıl olur derken aklıma güzel bir fikir  geldi motorun kendisini yapmak yerine eski elektrik süpürgesi veya çamaşır makinasının motorunu kullansak sadece geriye kanatların yapımı ve montajı kalıyor. Bunlarıda deneme yanılma yoluyla halledebiliriz. Büyük rüzgar panallerinede biraz baktım onlarda hız sabit yani rüzgar hızlı estiği zaman frenleme sistemleri devreye giriyo yawaş estiği zamanda ise bir güç kaynağı kulanılarak hız sabitleniyor. Bizim sistemimiz o kadar büyük olmayacağı için bunların öneminin kalmayaağını tahmin ediyorum.
Erkek S.P Ağzında Yumurta (fotolu)

Merhaba arkadaşlar; Uzun zamandır beslediğim erkek sp tek olduğu için yanına aldığım dişi sp ile çiftleştiğini zannediyorum; fakat işin enteresan kısmı yumurta dişinin değil erkeğin ağzında ve hiç yem yemiyor
,bölgesine kimseyi sokmuyor, habire geviş getirir gibi ağız hareketleri yapıyor bu durumu p.tesi gününden beri böyle tahminimce dişiyi aşırı kovalayıp yumurtaları attırdı ve kendisi aldı daha önce böyle bişeyle karşılaşan oldumu,bu durumda nasıl hareket etmeliyim akvaryumda en iri balığım o ve eşi onlar dışında 2 yavru sp,4 mp,4 yunus ve 5 demo var bunların tamamı yavru yavru sayılabilecek boydalar cevaplarınızı bekliyorum

İmkanınız varsa erkek balığı alın. "tahminimce dişiyi aşırı kovalayıp yumurtaları attırdı ve kendisi aldı" bencede en mantıklısı bu. Yanlız bir durum daha var dişiler ağızlarına yumurta aldıklarında 20 güne yakın hiç bir şey yemiyorlar erkek sp buna dayanabilir mi?
Radinant2009-03-08 23:55:21
DIY güneş paneli
[QUOTE=doenza]şöyle bir şey yapamazmıyız,
 
gündüz ısıtıcı, dış filtre, iç filtre ve aydınlatmayı saglayacak herhangi bir depolama yapmayacagız
 
akşam ise aynı malzemeleri şebekeye baglayacagız,
 
yani sabah 8 : 00 akşam 8 : 00 ( yaz - kış / bölgesel degişiklik gösterebilir ) güneş veya rüzgar enerjisi ile akvaryumun elektrik ihtiyacını karşılayacagız ; geriye kalan saatlerdede şebekeden.
 
mümkünmüdür? maliyet azalırmı?
 
saygılar
[/QUOTE]
 
maliyet azalırda esas bütceyi solarcell oluşturuyo kendini telafi etme süresi 2 katına çıkar
LeVeNT2008-09-23 23:47:33
DIY güneş paneli
[QUOTE=olcayaksu][QUOTE=LeVeNT]

fizik 4. sınıf öğrencisiyim yenilenebilir enerji kaynakları derside aldım güneş pilleri en fazla %20 civarında performans sağlıyo üstelik bunlarda bu işi en iyi yapan firmalar amatör olarak kendimiz yapmak istesek bu performansı sağlayamayız. İhtiyacımızı karşılaması için bütün çatıyı kaplamalıyız yani her olasılıkta çok masraflı bir proje.

[/QUOTE]
Projenin masraflı olduğu aşikar.Ancak;randımanlı bir sistem kurmasını başarabilirsek,uzun vadede mutlaka kendini amorti eder diye düşünüyoruz.
Peki siz nekadar masraf çıkabileceiğini hesaplayabildinizmi ?
[/QUOTE]
 
Masrafların yarın hocalarıma sorarım
DIY güneş paneli

fizik 4. sınıf öğrencisiyim yenilenebilir enerji kaynakları derside aldım güneş pilleri en fazla %20 civarında performans sağlıyo üstelik bunlarda bu işi en iyi yapan firmalar amatör olarak kendimiz yapmak istesek bu performansı sağlayamayız. İhtiyacımızı karşılaması için bütün çatıyı kaplamalıyız yani her olasılıkta çok masraflı bir proje.

SP 22. Günde yavrularını yedi

çok yawru hırsım yok sadece sağlıklı yawrular olsun en yakkın zamanda ayrı bir akvaryuma alırım. Bu akvaryumun büyüklüğü ne kadar olmalı

 
 ilgilendiğiniz için çok teşekürler
SP 22. Günde yavrularını yedi
benimde bu gün sarı prensesim yawruları almış ağzına ilk olucak kusturmama gerek var mı yoksa kendi halinde mi kalsın
Kayserililer Buluşması
oo bide satuyomu nurettin abi vay abim benim be fiyat listesini göndersen bi abi nası olur
Kayserililer Buluşması
Nurettin abini balıkları bende olsun babama bile göstermem yaw maşallah diyelimde göz deymesin

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.