ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Enqin34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2011 01:24
Son Ziyaret:
29 Haziran 2012 00:45
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Gulay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin Gulay
120*40*60 bitkili discus
60*35*40 bitkili canli dogurgan

SON 9 MESAJI

BİTKİLİ AKVARYUM İÇİN ALDIĞIM KUM.
Ayni kumdan bendede var aldigim akvaryumcu bu kumun bitkili akvaryum icin en kalitelisi oldugunu ve 2-3 gunde su yuzeyinde olanlarin batacagini soyledi bir haftadir olmasina ragmen batmadi. Hatta dis filtrenin debisinden alttaki kumlarin bazilari hareketsiz etmektedir.
Aktif karbon ve Haydi ilginç teoriye
Merhaba arkadaslar
Aktif karbon'un kisa zamanda cikarilmasi gerektigini pek cok arkadas savunmaktadir. Ama dis filtrenin icerisinden bunu. Cikarilmasi o kadar kolay olmadigida asikardir. Benim aklima soyle bir yontem geldi ve bunu bu haftadir yapacagim. Karbonu dis filtre yerine ic filtreye koysak ayni gorevi yerine getirir mi? Elimdeki ic filtrenin icerisinde bulunan sungeri cikarip sadece karbon koymayi dusunuyorum 10-15 gun sonrada cikarip atmasi daha kolay olur gibime geliyor siz ne dersiniz?
Lepistes olecek mi?
Bugun akvaryumumda bir huzun birde mutluluk yasadim. Lepistesim son nefesini verdi. Ama beyaz moli dogum yapti. Bu baliklarin kac adet dogurdugu bellimidir. Ilk dogumunda 25 adet yavrulamisti. Suanda tankimda yasamayi basaran 87 yavru var. Ancak olulerin sayisida kucumsenecek kadar degil govdesi yenilmis parcalanmis olarak 20ye yakin saydim. Erkek moli disisini ve yavrulari koseye sikistirmis yuzgecleri kabarmis ve mavi renkte diger baliklarin yaklasmasini engelliyor ve resmen teror estiriyor.
Lepistes olecek mi?
Kabiz olan balik bildigin kadari ile yemden uzak durur ve diskisinda problem olur. Bu balik as eren kadinlar gibi yeme hic itiraz etmiyor. Moli lerin dogum sureci kac gundur. Forumda yeni oldugum icin kullanimi ile ilgili bir cok seyi bilmiyorum. En yakin zamanda resim eklemeyi deneyecegim.
Lepistes olecek mi?
Ilk etapta bende kilickuyruklardan suphelendim ama olenlerin cogu disi lepistesler. Gosterisli kuyruklari olan erkeklerden sadece 1tanesi oldu. Yaklasik2 haftadir baktigim lepistesler aldigimda cok saglikli gorunmekteydi. Su anda su yuzeyinde bulunan disi lepistes resmen U seklinde duruyor ve bugun 5. Gun sanki felc gecirmis gibi hareketsiz sadece nefes aliyor.
Diger bir konu beyaz moli , ilk aldigimda hamile olan baligim yaklasik 25 adet yavru verdi. Dogumdan kisa sure sonra tekrardan hamile kaldigini dusundugum baligim ilk hamileligine gore 3-4 kat daha siskin halende erkek tarafindan tacize ugramakta yaklasik 1 aydir bu sekilde acaba hamilemidir yoksa baska birseymi var. Bu sekilde dogum yaparsa sanirim 100e yakin yavru verecek.. Baligin sadece karin kismi siskin oldugundan aklima baska birsey getirmik istemiyorum.
Lepistes olecek mi?
60 35   40 akvaryumumda 100w isitici eiheim 2215 dis filtre var. Karma canli dogurgan akvaryumum. Moli kilickuyruk copcu ve cuce vatozlarim var icinde. Diger baliklarim saglikli ama lepistesde istedigim verimi alamadim. Birde beyaz molim yaklasik 1 aydir hamile karni sistikce sisiyor bir turlu cikaramadi bu haliyle bile erkek akvaryumda denk geldikce sikistiyor koseye. Canli dogurgan akvaryumunu ilk defa kurdugumdan huylarini yeni yeni cozmeye calisiyorum.
Lepistes olecek mi?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: limon,cam.anubians,

Akvaryum Kapasitesi (litre): 90lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: kilickuyruk,lepistes,beyaz moli,dalmacyali moli,komando copcu,cuce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph 7 isi 26

Filitrasyon: ehiem 2215

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Renklerine aldanip aldigim lepisteslerimin disileri teker teker oluyor. 3e 10d lepistesten 2e3d kaldi. Bir disi lepistesim yaklasik 4 gundur akvaryumun ustunde koseye siginmis durumda ancak sanki beli kirik gibi harekeysiz bir sekilde duruyor, sorun nedir acaba halen yasadigimdan icin. Akvaryumdan cikarmayada kiyamiyorum.

Düzenleyen Özkoçak - Bugün Saat 11:18
Enqin342011-12-05 12:47:14
Tankimda olumler oluyor
Akvaryum yaklasik 300 lt sicaklik 29. Akvaryumda copculer ve cuce vatozlar disinda balik kalmadi. Onlarida ufakligi akvaryuma aktardim. Ilk firsatta akvaryumu kumuna (hagen siyah kum) degistirip tekrardan bitkili akvaryum haline getirecegim. Buyuk bir heves ile baslamis oldugum discus maceramin sonuna geldim:( 5 cm den 18 cm e kadar toplamda 12 discus'um 6 ramerizi ve 20 neon heba oldu. :((( acim cok buyuk. 1 yili askin suredir baktigim ve surekli ustume titredigim baliklarimin olumunu halen cozmus degilim...
Tankimda olumler oluyor
Son gunlerde tankimda olumler basladi.3 adet balon ramirezi 2 adet discus birkac kardinal neon halen bir cozum bulamadim.
Su degerlerim
Ph 7-7,2
Range ph 7,4
No3 0 ppm
Nh3 0 ppm
No2 0 ppm
Bu su degerlerinde bir sorun var mi? Renk iskalasina gore bu sonuclar cikiyor.
Lutfen cok acil yardim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.