ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mkct
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2011 23:50
Son Ziyaret:
19 Mart 2014 16:28
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Kocataşkın
Doğum Tarihi:
18 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
eletronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Kocataşkın

SON 10 MESAJI

Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Merhaba arkadaşlar,

Akvaryumumdaki sorunu çözdüm. Aslında küçük bir sorun, ama sorunun kaynağını bilmeyince büyük riskler ortaya çıkabiliyor. Bir balığımı kaybettim fakat diğer balıklarım şimdi gayet sağlıklı.

Dış filtre için malzemeler aldığımı belirtmiştim. Amonyak, fosfat, nitrat giderici bu malzemeleri bir arada kullandığınız zaman akvaryumdaki oksijen oranında ciddi azalmalar oluyor. Yani malzemeler oksijeni absorb ediyor. Akvaryumdaki oksijen seviyesini artırarak sorunu çözdüm. Kullanacak olan arkadaşlara tavsiyem bu ürünleri kullanacaklarsa eğer akvaryumun oksijen oranını arttırmalı ya da aynı filtrede kullanmamalı.
Akvaryumdaki balıkların yüzeye yakın yerde dik olarak durmasının, hareketlerindeki yavaşlamanın ve yeme olan ilgilerinin azalmasının sebebi budur.   
discus,kaşınma,sürtünme
Merhaba,

Soner beyin tavsiyelerine katılıyorum. Eğer balıklarınız'da sürtünme devam ediyorsa sera omnipur kullanarak iki gün içerisinde balıklarınız sağlığına kavuşabilir.

Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Merhaba arkadaşlar,

Sanırım sorunu çözdüm. Akvaryumum'da şu an ters giden bir durum yok gibi görünüyor. Eğer yarın'da bir sıkıntı olmazsa sorunun kaynağını forum'da paylaşacağım. Bilgi veren ve yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Merhaba arkadaşlar,

İlk balık kaybını az önce yaşadım. Diğer balıklar şimdilik iyi gibi görünüyor. Ölen balık yeni aldığım balıklardan biri. Şimdi akvaryumda %30 su değişimi yapacağım. Önerisi olan arkadaşlar var ise lütfen yardımcı olsunlar. 
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Kaybınız için çok üzüldüm. Şu an herhangi bir ilaç kullanmayacağım sadece son iki gün içerisinde yaptığım ilaveleri akvaryumdan tek tek uzaklaştıracağım. Uyarınız için teşekkürler.
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
İnşallah kayıp vermeden atlatırım. Akvaryumda yaptığım müdahaleleri teker teker akvaryumdan uzaklaştırmayı deneyeceğim. İlk olarak dana yüreğini vermedim bugün. Yarın'da yürek vermeyerek bir değişim olu olmadığını gözlemleyeceğim.
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Kesinlikle görüşlerinize katılıyorum. Şu an balıkların hastalıklarını teşhis edebilmiş değilim. Aslında teşhis edemememin sebebi akvaryumda aynı günde bir'den fazla eklenti yapmam. Balıklardaki gözlemlerime gelince iç veya dış parazit olsaydı kesinlikle anlardım.İç ve dış parazit daha önce başıma geldi.Dış parazit olduğunda sera omnipur ve iç parazit olduğunda ise flagyl kullandığımda sorun ortadan kalkıyordu. Bence bu başka bir rahatsızlık. Korktuğum şey umarım başıma gelmez. Bakteri çakışması varsa eğer balıklarda büyük bir sorun olacak benim için.
  Balıkları yarın'da gözlemlemeye devam edeceğim inşallah korktuğum başıma gelmez. Gelişmeleri formda paylaşırım. Bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Peki bu sorunu nasıl aşabilirim? Yaklaşık olarak 10 yıldır hobi merakım var ve bu şekilde bir sorunla karşılaşmadım. Şuan elim kolum bağlı bir şekilde akvaryuma bakıyorum.
Discus Tankımda Birşeyler Oluyor
Merhaba,

Kullandığım yemler sera, tetra ve jbl marka ürünler, birde dondurulmuş kan kurdu veriyorum. Akvaryum ısısı 30 C çeşme suyu kullanıyorum( en az iki gün dinlendirilmiş).

Balıkları tanka eklerken yaklaşık 1 saat alıştırdım.Balıklarda dış ve iç parazit gözlemlemedim. balıkları aldığım hobici'de yakın çevrede olduğu için su şartları aynı, kendisi'de çeşme suyu kullanıyormuş. Ayrıca Ankaradaki su değerlerini ASKİ'nin resmi internet sitesinden takip ediyorum herhangi bir anormallik görünmüyor. Bu arada ph 6.8 nitrat 8.

Şimdiden ilgi ve bilgileriniz için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.