ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CrissLy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2011 15:08
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2013 23:55
Toplam Mesaj:
263 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kayra Küçükali
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1993
Yaş:
31
İl:
Zonguldak
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kayra Küçükali

SON 10 MESAJI

Astronot Ve Sorunları
[QUOTE=mehmetaksel]Su değişimi hortum yada dip süpürgesi ile yapıyoraanız dibe olabildiğince yakın tutun balığıda korkutmadan alın suyu ve bence biraz tavuk eti atın bağışıklık ve metabolizması hemen düzelsin şuan yeni yeni düzelmeye başlamıştır mukus tabakası ve metabolizması et ile daha kolay canlanır kaç gündür adam akıllı yem yememiştir o açığı kapamak için iyi olur ama tavuk etini 1/2 çay kaşığı verin fazla vermeyin ve yerse elinizden verin.[/QUOTE]

Dip süpürgesi ile yapacağım ama korkum şu ki ya elime saldırırsa !! Bence saldırmayacak ama saldırma ihtmalide var. Bugün dana cigeri verdim afiyetle yedi şimdi güzelce yüzüyor, yardımlar için tekrar teşekkür ederim.
Cenk Bildir2013-07-21 19:30:47
Astronot Ve Sorunları
[QUOTE=hercumerc]BAlığı suya birden koyduysanız eğer ondan olmuş olabilir. 45-60 dk alıştırdıktan sonra koymalısınız mukus tabakalarının zedelenmemesi için, bakteri farklılığıda var tabi. Artık akvaryuma girmiş 3 gün geçmiş zamanla alışır. [/QUOTE]

Bu sabah itibari ile sürtünme yok, ağıza alıp atma yok ama tabi kumu çok karıştırıp pislikleri hayava çıkarttığı için su azcık bulandı. Yarın %20'lik bir su değişimi ile geçeceğini umut ediyorum, yardım eden herkese teşekkür ediyorum.
Cenk Bildir2013-07-21 19:26:53
Astronot Ve Sorunları
[QUOTE=mehmetaksel]Kayra bey ilk defa sizin balıktaki bir sorun ile karşılaşıyorum.[/QUOTE]

Ağzına alıp atmalar ve sürtünmeler devam ederken birde baktımki yemleri yemeye başladı ama hala sürtünme ve ağza alıp atma devam ediyor.
Oscarlar Hakkında Bilgi Paylaşalım.
http://www.akvaryum.com/Forum/astronot_ve_sorunlari_k705564.asp?PID=3905394#3905394 arkadaşlar şu linke bir yardımcı olurmusunuz ?

[QUOTE=oscarus]http://www.akvaryum.com/Forum/astronot_hakkinda_hersey_k198958.asp


EN SEVDİĞİM BALIK OLAN OSCARLAR İÇİN TECRÜBELER

Oscarlarla ilgili tecrübelerim

1.Akvaryum en az 300 litre olacak.
2.Çok iyi filtreleme sistemi olacak.(Sump en iyi çözüm)
3.Mango kökü kullanılmasının çok faydası olur.
4.Balıklar büyüdükten sonra asla yeni balık eklenmeyecek.
5.En az 300 litrede bir çift show boy oscar beslemek en idealdir.
6.Isıtıcıya korumalık yapılacak.
7.Çok pasaklı balıklar olduklarından düzenli haftalık dip çekimi yapılacak.
8.Çok dayanıklı balıktır.(küçükken hastalanmazsa artık kolay kolay hastalanmaz.Tek şart düzenli su değişimi ve kaliteli bir filtreleme)
9.Çok fazla dekora gerek yok.dediğim gibi mango kökü yeter.
10.Kum açık renk olmayacak.
11.Işıklandırma çok kuvvetli olmayacak.
12.Kaliteli yem kullanılmalı.
13.Ara sıra solucan ve balık eti verilebilir.
14.Sıcaklık 25 derece ideal.Bu sıcaklıkta daha hareketli oluyor.
15.Akvaryumun üstü mutlaka kapalı olacak.Üstü kapatan cam mutlaka kalın,yerinden oynamayacak bir cam olacak.
16.Hacim ne kadar fazlaysa balığın gelişimi için o kadar iyi.(En az 300 litre)
17.tek tür beslenmesi tavsiye edilir.
18.Güçlü bir iç filtre gerekir.
19.Su değişimine kaya tuzu kullanın.Ben faydasını gördüm.
20.Küçükken beyaz benek hastalığına karşı hassas oluyorlar.su değiştirirken su sıcaklığına dikkat.
21.Sump yaptırırsanız daha iyi olur.
22.Vatoz gibi balıklar eklemeyin.
23.Elinizden yem yedirmeye alıştırmayın çünkü  kendini yaralayabiliyor.
24.Tek bir yeme alıştırmayın yoksa başka yem yedirmekte zorlanırsınız.
25.Akvaryumun içine müdahele edecekseniz dikkatli olun.bazen saldırabiliyor.
26.Akvaryum aydınlık bir yerdeyse akvaryumun ışığını açmasanız da olur.
27.Loş ortamlar daha çok hoşlarına gidiyor.
28.Bitki eklemeyin.
29.İnternet sitelerinde çok faydalı bilgiler var.Yabancı dil varsa çok fazla oscar sitesi var,faydalanabilirsiniz.
30.Bu balık çok duygusaldır.hayvanın alıştığı ortamı çok değiştirmeyin.
[/QUOTE]

[QUOTE=efedeniz]Ercüment bey , 
Forumda konu ile ilgili pek çok paylaşım mevcut ama bir araya toplanmasını ben de sizin kadar istiyorum . Zira Astronot paylaşımları ve bu konuda gelen sorular "Zebra" dan daha fazla . 

Öncelikle Astronotların hacim ve yaşam ortamlarından başlamak isterim söze . Bu konuda görüş ayrılıkları hiçbir zaman tam olarak giderilemeyecek , en azından balık kendisi dile gelip "en az 300lt olsun abi" diyene kadar. Yinede ben kendi görüşümü sebepleri ile paylaşmak isterim. 

Astronot tankı
Astronot bilindiği üzere  erişkin boyu ortalama 25-35 cm arasında değişen bir amerikan çiklitidir.  45 cm boya kadar büyüyebildikleri söylenmektedir ki , kendim 43cm bir astronot görmüştüm . Balığın bu boyutlara ulaşabilmesi , daha doğrusu sağlıklı bir şekilde , genetiğinin elverdiği erişkin boyuna ulaşabilmesi için pek çok faktör vardır , bunlardan 3'ü sağlanabilir ve en önemli faktörlerdir. 
1- Yeterli ve kaliteli beslenme
2- Kaliteli ve doğru su koşulları
3- Geniş Yüzme Alanı. 

Bu başlık altında 2. ve 3. maddeyi açarak başlamak istiyorum. Astronot denilince ilk yorum "obur" ve "pis" kelimelerini mutlaka içerir. Bilindiği üzere astronotlar çok tüketen, tüketirken yemi dağıtan  ve çok dışkılayan balıklardır. Dolayısı ile akvaryumdaki atık miktarı çok hızlı birikmektedir. Bunun göz önüne alınması su koşulları açısından çok önemlidir. Yeterli su hacmine ve taban yüzeyine sahip olmayan tanklarda astronot bakmak doğru değildir. Taban yüzeyi , dış filtre , imkan varsa sump , oluşacak organik atıkların balığınızın sağlığını tehdit etmesini engellemek için elzem donanımlardır. Su hacminiz akvaryumunuzun suda oluşabilecek olumsuz koşullara toleransını arttırır. Bütün bunları topladığımızda ortaya çıkan acı gerçek şu dur ; Balıklarınızın kirletebildiğinden daha hızlı temizleyecek yada su değişimine kadar oluşacak birikimi hayati çizgilerin altında tutabilecek bir tedbirler yekünü hayatidir.  Türkçe anlatmak gerekirse , Yüksek hacimli bir tank , iyi bir filtrasyon , geniş bir taban , kaliteli taban malzemesi (lav kırığı gibi tutunma yüzeyi yüksek ve ph yükseltmeyen türden ) Balıklar akvaryuma girmeden önce oluşturulacak nitrat döngüsü şarttır. Haftalık su değişimleri aksatılmamalı , mutlaka bekletilmiş suyla yada su hazırlayıcılarla birlikte kullanılmalıdır.

Koşulların sağlanmaması yada su değişimlerinin sürekli aksatılması durumunda balığınızın gelişi mi yeterince hızlı olmayacak ve gerçek erişkin boyuna varmadan duracaktır(stunt) (Bu yüzden piyasada 30cm+ astronot pek bulunmaz) . Bunun yanı sıra su koşulları uzun süre ihmal edilirse balığınızda kötü su koşullarına bağlı hastalıklar baş gösterecektir (hole in the head).

Önerilen su hacmi tek astronot için 300lt deniliyor .Bu ilk anda fazla gelebilir ama balığın 30cm+ olacağını umarak , makul olduğunu söyleyebilirim . 200lt de sağlıklı bir astronot bakmak yukarıdaki koşullar sağlanırsa mümkün , ancak 200lt de bir astronotun 30cm olmasını beklemek aşırı optimistlik olur.Sudaki Nitrat nitrit ve amonyak sürekli 0 seviyesinde olsa bile , yukarıda yazdığımız 3. madde , geniş yüzme alanı , balığın gelişimi için önemlidir. Balıkların büyük çoğunluğunun iskelet sisteminin(kılçık diyoruz ama ...)  gelişimi için zemine paralel yüzebilme mesafesi , ve yüzerken erişilen hız çok önemlidir. Balığınız eğer keyfi yerindeyse , tankınızın bir ucundan diğer ucuna sürekli volta atacaktır. Bunu belli bir yaşa gelinceye kadar yaparlar . İçgüdüsel bir günlük antrenman diyebiliriz. Bu yüzden standart tanklar hep saçma sapan hacimlere sahiptir. 100cm bir tank alırsınız   100lt falan olur , çok saçma  , ama aslında  akvaryum 100cm standart değildir 100lt bir akvaryumdur , boy uzun tutulmuştur. Sebebi zemine paralel yüzme mesafesini artırmaktır. Astronot tankı tasarlarken bu göz önünde bulundurulmalıdır. Balığınızın erişeceği boyu ciddi biçimde etkileyecektir.



[/QUOTE]

Astronot Ve Sorunları
[QUOTE=mehmetaksel]Bence stres yapmıştır eğer akvaryuma geçerli 3 günü aştıysa biraz 1/2 çay kaşığı kadar tavuk eti verin ama elinizde deneyin yemezse yere bırakın akvaryumdan uzaklaşın yerse sorun yok biraz vahşice olabilir ama bence hem doğasına yakınlaşması için hemde iç güdü için ufak bir moly/palty filan atın kovalayıp yerse hiç bir sorunu yok demektir.[/QUOTE]

Daha ilk günü sadece normal yem verdim, tavuk eti vermeyi düşündüm ama ilk gün diye vermedim 2-3 gün geçince dediklerinizi yapıp buraya sonucu yazacağım cevap için teşekkür ederim.
Cenk Bildir2013-07-20 10:01:06

Güncel:Daha 3 gün geçmediği için tavuk eti veya balık atmadım ama şuan farkettim attığım yemler hala dipte duruyor ve astronot ağzına kum alıp atıyor sürekli,bir sorun var yardımcı olun lütfen.
Astronot Ve Sorunları
Merhaba bugün 200 litre akvaryuma 1 adet 19-20 cm boyunda astronot balığı aldım (hacim biraz az kaldı en yakın zamanda yeni tanka geçecek). Akvaryumcuda taş çatlasa 50 litre akvaryuma tıkılmış şekilde yüzüyordu bende astronotları çok seviyorum o yüzden direk aldım astronotu orada gayet güzel yüzüyordu, hareketliydi sürtünmesi yoktu ve mutlu gözüküyordu, eve geldim ve onu akvaryuma attım önce diplerde gezindi hareketsiz olarak kaldı ve yem attım (acemilik işte), yemeyince biraz tedirgin oldum ve direk foruma baktım anlatınlara göre ilk gün ışıklar açılmayıp, yem verilmemeliymiş bunları aynen uyguladım ve hala devam ediyorum ama asıl sorun şu astronot kumları karıştırıyor ve yemek arıyor (benim tahminim) kumu havaya kaldırıyor ama ortaya çıkan yemleri yemiyor ve bazen gidip cama vuruyor ve bazende kuma sürtüyor.

Kuyruğu gayet düzgün, beyaz benekler yok, iç parazit yoktur diye tahmin ediyorum ve kuma sürtünme olayını araştırdım, nitrit veya nitrat fazla olabilir demişler ama ben akvaryumu 2 gün önce doldurdum. Zaten yani dip çekimi için yeterince erken, sizce sorun ne olabilir ? Lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.

                                                                                                              İyi forumlar.

Güncel:Daha 3 gün geçmediği için tavuk eti veya balık atmadım ama şuan farkettim attığım yemler hala dipte duruyor ve astronot ağzına kum alıp atıyor sürekli,bir sorun var yardımcı olun lütfen.

CrissLy2013-07-20 17:39:10
Kara Kaplumbağalarım
Ben bir kara kaplubamğasını ev ortamında yada teraryumda bakımını doğru bulmuyorum çünkü onlar özgür hayvanlardır ama size yardımcı olmak için.
http://www.akvaryum.com/orta_asya_kara_kaplumbagasi_surungenr_35_1021.asp
 
Bu link var fakat sanırım sizin istediğiniz bilgiler mevcut değil,ki burda yoksa bence ayrım yapılamıyor olabilir,sağlıklı sürüngenler.
En Sonunda Oldu
Ozan bey haklısınız bu yüzden aklımda 2-3 cmlik olanlardan almak var  1 tane ama hastalıktan filan ölmesinden korkuyorum.
Albino Kurbağa
[QUOTE=nexone66]Suyun içinde bembeyaz ölü hareket etmeyen 4 saat aynı şekilde kalan  hareket etmesi için camı kırma noktasına geldiginiz bir canlıyı beslemek istiyorsanız buyrun besleyın ama öyle suda surekli gezmezler suyun uzerinde saatlerce kalır suyun altında tek ayagı uzerinde saatlerce kalır bence onun yanında birtane de kurbagayla birlikte örgü şişi alın cunku uyle uyuyorlarki ters dönüyorlar sıksık ölü gibi ters yatıyorlar suyun dibinde ölüp ölmediginizi anlamak için o uzunca şişe ihtiyacınız olucak surekli durtuceksiniz[/QUOTE]
 
Evet beslemek istiyorum vede kuru alanı hallettim taşlardan yaptım bitkide aldım şimdi sadece kurbağa alıcam ama ufak bir porblem var malum yaz yaklaştı ve evler şuan bile aşırı sıcak daha havalar 13-14 derece iken benim akvaryumdaki ısı 29 derece oluyor vede kurbağalar için risk oluyor yani soğutucu almak çok pahalı alternatif bir çözüm varmı ?
Albino Kurbağa
Albino pençeli afrika kurbağası beslemek istiyorum 65*25*35 boyuttaki akvaryumda 3 tane düşünüyorum,öncelikle öğrenmek istediklerim şunlar:
 
1)Kuru alan lazımmı ?
2)Akıntı severlermi?
3)Semender ile bakılabilirmi?
4)Chidlid stick yerlermi?
5)Suyun yüksekliği önemlimidir?
6)Midye ve elma salyangozu ile yaşarmı?
7)Vatozla yaşarmı?
8)Çöpçü ile yaşarmı?
 
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.