ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
songiden
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2011 02:34
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2019 14:56
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Kececi
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Kececi

SON 7 MESAJI

Artemia
Sevgili dostum 5-6 cm olan balıklarda beslenme için artemia pek uygun olmayacaktır yani küçük gelecektir o boydaki balık için artemia zahmetine değmez yavruların Ankara'da canlı yem satan kişilerle irtibata geç 1 kilo canlı yem al onun yerine hem protein bakımından daha zengin hem gelişime katkısı acayip, artemia ise ben ortalama yılda yarım kilo civarında tüketiyorum ve pet şişe ile yapıyorum yavrular serbest yüzmeye başladıktan itibaren 25-30 gün civarında artemia ile besliyorum daha sonra direk canlı yem takviyesi yapıyorum takribi olarak 2-3 ay içinde yavru melekler damızlık altı denecek seviyeye geliyorlar. 

Malatya Akvaristler
Ben derim ki bu hafta moba fo avlayalım :)
onurdemirbala2012-04-22 23:36:22
275x100x80 Deniz Akvaryumu İçin Ne Yapılmalı

Öncelikle paylaşımınız için çok teşekkür ederim. İskender beyin yapmış olduğu akvaryum öncüleri benim düşündüğüm ölçüye yakın ancak iskender bey'in mutfak camına yapmış olduğu uygulama tamamiyle yeni fikirlerim oluşmasına sebep oldu, ölçü büyük olduğundan dolayı kurulum gelip evimde yapılacak yapıştırmalar vs. bildiğim ve güvendiğim bir marka olan beta akvaryuma yaptırmaya karar verdim, fiyat konusunda zaten anlaşmaya vardım, akvaryumdan ziyade deniz akvaryumunun maliyetine göre tatlı/tuzlu su kararı vereceğim aradaki fark 5.000-6.000 TL civarında olacaksa zaten kesinlikle tuzlu yaparım şayet üzerine çıkarsa yine tatlı su doğal kayalar ve tropheus türleri düşünüyorum ancak 1.Öncelik deniz akvaryumu bu nedenle ne malzeme gerekecek ise ona göre fiyat almam lazım.

275x100x80 Deniz Akvaryumu İçin Ne Yapılmalı
Değerli Forum Üyeleri;
 
Yaklaşık 3 yıldır tatlı su balıkları beslemekteyim. Maceram sırası ile japon, discus ve tropheus ile devam etti. Bu hafta elimde olan tropheus tankımı bir arkadaşımın inatla ısrarı ile sattım ve artık bu işin sonu olarak görülen deniz akvaryumuna geçmeye karar verdim. Evim inşaat halinde olması fırsatı ile akvaryumu koyacağım iki kolon arası 290 Cm kolonların içeriye girintisi 47cm bende bu alana 275 boy 100 en ve 80 yüksekliğinde bir akvaryum düşündümAkvaryumun alt bölümüne de 150boy 75 en 60 yükseliğinde sump bölümü oluşturmayı ve cam kalınlığı olarak ana tankta 19mm sump bölümünde 12mm olarak düşündüm. Öncelikli olarak;
 
1- Tam olarak neler almam gereken malzemeler nedir? (sump, ps, tuz, kum almam gereken herşey vs.)
2- Sump bölümü kaç bölmeden oluşmalı ?
3- Sump için hangi filtre ekipmanları almam gerekir?
4- Bu tank için ısıtma için 3x300Watt Eheim Jager Yeterli olur mu?
5- Soğutma için öneriniz ?
6- Işıklandırma için ne kullanmam gerekir?
 
bunları sizin tecrübelerinizden faydalanarak tavsiyelerinize göre alacağım.  Bu konuda bana değerli fikir ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinriim. Şimdiden Teşekkür ederim.
Discus'tan sonra tropheus

Mehmet kardeşim şimdi peki bu tropheus'u tek tür mü beslemek gerekiyor atıyorum bemba varsa sadece bemba mı olmak zorunda mesela ben bemba, ilangi ve red rainbow beslemek istiyorum bunun ne gibi sakıncası olabilir.

Discus'tan sonra tropheus

Anlayamadığıml konu yemleri zaten yeni değiştirdim sadece Tetra Pro Colour var eski yemlerimden diğer kalanlar Tropical, Jbl, NewLife Speactrum Chiclid, Tetra bunlar zaten tropheus için olanlarını aldım.  Ekipmanda güçlendirilmesi gereken ne var peki? Bunları biraz açarsak memnun olurum.

 
Bu arada 2 adet olan bir dişi bir erkek ikolaları çıkardıktan sonra akvaryumdaki diğer balıklar açısından ciddi bir rahatlama olduğunu gözlemledim. Akvaryumun arka komple ovuk ve mağaralar şeklinde kayalardan oluşturmuştum şimdi dikkat ediyorum gayet keyifli bir şekilde yüzüyorlar.


Discus'tan sonra tropheus
Arkadaslar hepinize merhaba;
Yaklasik 2 yil discus besledikten sonra discuslarimi cikarip sattim daha sonra filtre sifirladim akvaryumu temizledim ve yaklasik 3 ay akvaryuma canli girmedi sonuc olarak discus icin yapmis oldugum harcamalari ve ekipmanimi goz onune aldigimda tam discus siparis etmek uzere iken bir arkadasim tayini cikmasi sebebi ile tropheuslarini bana vermek istedi bende aldimm suan 30 a yakin İlangi ve bemba mevcut disi agirlikli olarak bunlardan arkadasim yavru almaktaydi sonucta bende discus icin hazirlik yaptigim icin baliklari karantina tankima koydum ve ese dost sorarak ne yapmam gerektigini ogrenmeye calistim ilk is olarak mangolari cikardim Ve kaya edindim akvaryum olculerim 135yukseklik75derinlik60yukseklik olan tankima kayalari suyu %40 bosaltarak dizdim suyu 3 gun kadar beklettikten sonra baliklari ana tanka aldim bu sirada bi arkadasimda 2 adet damizlik ikola hediye etti meger etrafimda discusu birakmami isteyen ne kadar cok arkadasim varmis :)
İlk basta hersey normaldi tabi discus gibi sakin bir baliktan sonra kipir kipir bir balik gormek aliskanligimi alt ust etti :)
Yaklasik 1.5 aydir baliklari gozlemliyorum iki ikolanin akvaryumda diger baliklari rahatsiz ettigini hatta resmen teror estirdigini fark ettigim icin baliklari ikolalari cikardim. Bakalim bundan sonraki surecte neler olacak gorecegim foruma telefonum uzerinden yazdigim icin resimleri ilk firsatta ekleyecegjn. Yem olarak discustan alistigim tetra pro colour, jbl tropheus, newlife tera formula, tropical spirluna, gibi 8 degisik farkli
Yem kullNiyorum ve gunde 4 ogun yem veriyorum sabah 07.20 - 12:30 : 18:30 ve 00:00 da yemleme yApiyorum amacim duzenli yavru alacagim koloni ekipman olarak discusta kullandigim karNtina tankim haric bir 100x65x60 boylandirma tankim var yavrulari burada buyutup tanka alma dusuncesindeyim. Ve tropheus hosuma gitmeye basladi evin ust katindaki insaat devam ettigi icin bugun calisma odama akvaryum yaptirmak uZere ciktim ve 225 uzunluk 100 genislik 65 yuksekliginde biyolojik ve mekanik filtreleme yapabilecegim ileride deniz akvaryumuna gecebilecegim 19mm cammkalinligi olan tamperli akvaryum siparisini verdim.

Suanda ana tankimda 30 tropheus
4 gold cuce vatoz
1 L146 vatoz
3 ters yuzen copcu bulunmakta

Ekipman
Eheim dis filtre
Jbl 36 watt uv
Ozon jenaratoru
2 adet dalga motoru
Ve hava motoru bulunmakta

Daha onceki 70cmlik akvaryumda yavru veren ve 1,5 aydir benim tankimda olan baliklar neden ciftlesmiyor nerede yanlis yapmaktayim yardimci olursaniz ve goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.