275x100x80 Deniz Akvaryumu İçin Ne Yapılmalı


songidenÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Malatya
Mesaj: 7
songidenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 14:03
Değerli Forum Üyeleri;
 
Yaklaşık 3 yıldır tatlı su balıkları beslemekteyim. Maceram sırası ile japon, discus ve tropheus ile devam etti. Bu hafta elimde olan tropheus tankımı bir arkadaşımın inatla ısrarı ile sattım ve artık bu işin sonu olarak görülen deniz akvaryumuna geçmeye karar verdim. Evim inşaat halinde olması fırsatı ile akvaryumu koyacağım iki kolon arası 290 Cm kolonların içeriye girintisi 47cm bende bu alana 275 boy 100 en ve 80 yüksekliğinde bir akvaryum düşündümAkvaryumun alt bölümüne de 150boy 75 en 60 yükseliğinde sump bölümü oluşturmayı ve cam kalınlığı olarak ana tankta 19mm sump bölümünde 12mm olarak düşündüm. Öncelikli olarak;
 
1- Tam olarak neler almam gereken malzemeler nedir? (sump, ps, tuz, kum almam gereken herşey vs.)
2- Sump bölümü kaç bölmeden oluşmalı ?
3- Sump için hangi filtre ekipmanları almam gerekir?
4- Bu tank için ısıtma için 3x300Watt Eheim Jager Yeterli olur mu?
5- Soğutma için öneriniz ?
6- Işıklandırma için ne kullanmam gerekir?
 
bunları sizin tecrübelerinizden faydalanarak tavsiyelerinize göre alacağım.  Bu konuda bana değerli fikir ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinriim. Şimdiden Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 14:48
Selamun aleyküm,
Öncelikle böylesine zor bir ise kalkismanizdan ötürü tebrik ederim,fakat baslamadan hevesinizi kirmak istemem ,lakin sectiginiz boyut deniz akvaryumu icin cok güzel olmasina karsin bir okadar da masraflidir.Ha maddi durumunuz cok iyidir o zaman simdiden kolay gelsin. Simdi asil konuya gecerek size yardimi olacagini düsündügüm bir kac konuyu kopyalayim.Akvaryum tanitimi forumunda iskender Türk isimli bir arkadasin akvaryumu var .http://www.akvaryum.com/Forum/240x60x60_akv_9katta_12sf_calismalar_basl_21sf_son_resim_50de_k463138.asp

Bu linkten bakabilirsiniz.Deniz akvaryumu olarak dizayn edilmedi ama neredeyse filtre elemanlari haric ayni.Sonucta Sumplu bir sistem ama size bu akvaryumu tavsiye etmemdeki sebep ,Sizin gibi o da duvarin icine kolonlarin arasina insaa etmesi. Cok ustalikli ve güzel sekilde yapilmis ,iscilik ,mühendislik cok güzel olmus mutlaka bakin.
ikinci olarak Eren yelkenci nin deniz akvaryumu tanitim bölümünde akvaryumu var ,Oradanda filtreleme ,canli kaya secimi,Tuz ,Canli secimi akliniza ne geliyorsa ,kendisi tipki bir yemegin yapilisindaki malzeme listesi gibi resimli olarak ,grafik olarak hazirlamis.Mutlaka bakin ,bakmazsaniz hata edersiniz.

Bunlarida söyledikten sonra , gelelim sorulara,
1. Tuz olarak 2200 litre sizin tank assagi yukari en az 72 kilo tuz gider,
2. En azindan 250 kilo canlikaya lazim, yoksa bombos durur.
3.3 adet 300 watt isitici sanirim yeterli de .Elektrik faturasi nasil gelir tahmin edemiyorum. Bence bu konuyu daha farkli bir sekilde cözmeyi deneyin..
4.Sogutma icin özel su klimalari var ,diger fanlar pek ise yaramaz.Malum siz akvaryum degil ,yüzme havuzu yapiyorsunuz :)) . Artik paraya kiyip bir klima alacaksiniz.Almanya da tanidik varsa 300 euro civari alinabilinir.
5. isiklandirma olarak benim tavsiyem Led li uzun t5 lambalar var onlardan kullanirsiniz ve yanina da HQI lamba koyarsiniz.

Simdilik aklima gelenler bunlar.
Hele bir akvaryumu alinda digerleri zaten olur..
Selamlar kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

songidenÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Malatya
Mesaj: 7
songidenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 16:05

Öncelikle paylaşımınız için çok teşekkür ederim. İskender beyin yapmış olduğu akvaryum öncüleri benim düşündüğüm ölçüye yakın ancak iskender bey'in mutfak camına yapmış olduğu uygulama tamamiyle yeni fikirlerim oluşmasına sebep oldu, ölçü büyük olduğundan dolayı kurulum gelip evimde yapılacak yapıştırmalar vs. bildiğim ve güvendiğim bir marka olan beta akvaryuma yaptırmaya karar verdim, fiyat konusunda zaten anlaşmaya vardım, akvaryumdan ziyade deniz akvaryumunun maliyetine göre tatlı/tuzlu su kararı vereceğim aradaki fark 5.000-6.000 TL civarında olacaksa zaten kesinlikle tuzlu yaparım şayet üzerine çıkarsa yine tatlı su doğal kayalar ve tropheus türleri düşünüyorum ancak 1.Öncelik deniz akvaryumu bu nedenle ne malzeme gerekecek ise ona göre fiyat almam lazım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2011 01:20
Dedigim gibi Burak bey, kimsenin hevesi kirilmasin ancak bu büyüklükteki bir deniz akvaryumu kesinlikle özel itina ve bakim gerektirir. Yani zaman, para ve sabir konularinda sizin sinirlarinizi zorlar. Yani insan zenginde olsa parasini sokakta bulmuyor degilmi? O yüzden herseyi enine boyuna ,defaatle gözden gecirmek ,bilen insanlarla istisare etmek ve öyle karar vermek en dogrusu. Eger akvaryum hazir degilse ki sanirim henüz camlari kesilmedi. Benim tavsiyem biraz daha kücük bir deniz akvaryumu olur .Mesela 1400 litrelik bir tank olaabilir. Boyut olarakda; 200 x 80 yükseklik x 90 eni bir akvaryum tavsiye edebilirim. Okadar parayi gidipte tatli su akvaryumuna cichlid mis tropheus mus harcamayin. Ben bütün tatli su türlerini denemisimdir. Bu isin sonu ( nasil 2x2=4) Deniz akvaryumu. Simdiden pisman olmadan boyutu biraz kücültüp ,deniz akvaryumuna giris yapin derim.
Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLD1978Çevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 355
GOLD1978Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 00:45
275x100x80 Deniz Akvaryumu İçin Ne Yapılmalı ?
Çok Çalışmalı :)
Şaka bir yana umarım hayata geçirme imkanınız olur,başarılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir