ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KartalŞafak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
75
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2011 20:30
Son Ziyaret:
10 Saat 58 Dakika önce
Toplam Mesaj:
124 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şafak KARTAL
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şafak KARTAL Break the cycle Morty, rise above, focus on science..

SON 10 MESAJI

Pleco İthalatı
Necdet Bey,

Ben üretim düşünmemekteyim, büyüyen Pleco'lardan edinmek isterim. Listeniz tamamen küçük ve tank ortamında üretilebilen türler gibi gözükmekte. Sadece 5. resim L600 sanırım. Özetle, büyüyen (panaque grubu, L273,L95, L25, L137, L600 v.b.) gruptan getirme şansınız olursa,o grubun fiyat listesini görmek isterim.

Saygılar.[EDIT]KartalŞafak,2018-11-27 16:32:46[/EDIT]
sera super peat torf
Ben de teşekkür ederim; Güney Amerika biyotopları yayıldıkca ve doğru yapıldıkca ben de çok mutlu oluyorum. Hobici dayanışması.

[QUOTE=Metal06]
Apistogramma türleri besliyorum. Dış filtre ve şelale filtre kullandığım 100lt lik bir akvaryumuma( 6 aydır kurulu balıklarımın olduğu akvaryum) ne kadar bu torftan kullanmalıyım?
[/QUOTE]

Benim şu an elimde Ehiem Torf mevcut mesela, onda 1L torf için 80L hacim su kullanım oranı belirtilmiş. Yani alacağınız markaya göre değişir. Açıkcası ben 100L içinde 1L kullanırdım, ömrü kısalırdı sadece bir miktar.
Mesela, yanlış hatırlamıyorsam sera 500gr paketler halinde yapıyordu. O eminim 500 gr için başka bir litre uyarısı vermiştir.

[QUOTE=Metal06]
Hali hazırda içinde canlılar olan akvaryuma torf eklenmesi hızlı bir şekilde ph düşürerek canlılara zararı olur mu ?
[/QUOTE]
İyi bir marka torfun olayı o birazda. Mesela çiçekcilerde satılan bahçe toprağını kullansak ( 1/15 fiyatına) fırınlanmadığı için ani bir düşüm olurdu. Torfta o kadar ani bir düşüm olmaz. Bir üsteki arkadaş karides için sormuştu, orda suyun asidikleşmesi bambaşka bir sorun olduğundan o şekilde dile getirdim. Apistolarda kritik bir sorun asla olmaz. Vatanları amazon.
Fakat yine de su değişimi ile beraber girin bu olaya derim ben. Türkiye suları sert özellikle Ankara, yani o anlık salınımı biraz dengeler - fena olmaz. Uzun yazıda da belirtmiştim; fileye aldıktan sonra torfu bir miktar suya tutun tabi, tozu gitsin.
Bu suya partikül salmaması açısından da önemli.

[QUOTE=Metal06]
Ayrıca 40lt lik bir akvaryumda kurmayı düşünüyorum bir şelale filtre kullanarak. Dolayısıyla bu hacimde bu filtre ile pek yer olmayacak. Filtreleme için substrat, sünger kullandıktan sonra ancak 1 kaşık torf koyulabilecek alan kalır diye düşünüyorum. Bunun faydası olur mu ? Nasıl bir yöntem uygulamalıyım ?
[/QUOTE]

Yani uzun yazıda da belirtmiştim. Torf çok özel bir malzeme değil, bahçe toprağının, bitkisel çürümelerin fırınlanmış hali. Yani kiloloarca yaprak kütük gibi ölü bitkinin 1L lik halde fırınlanmış, preslenmiş versiyonu. Şimdi düşük hacimler için ek torf kullanımı yerine iç dekorasyon ve doğru malzeme seçimi ile gerekli humik asidi sağlarsınız bence. Kuru çınar yaprağı ve bir miktar kütük zaten gerekeni fazlası ile sağlayacaktır.

Son olarak şunu ekleyeyim; Güney Amerika türlerinin hepsi yumuşak su sever evet ama dereceleri biraz farklıdır. Pleco'lar, iri cichlidler (bass,oscar) nötre yakın suları severken discus daha çok daha yumuşak su sevmekte mesela. Ama şunu net söyleyebilirim en çok en yumuşak su sevenler apistolar. Wild apisto fotoğraflarına bakmışsınızdır, balık resmen torf içersinde yüzüyor :) Örneğin;

[URL]http://www.aquatic-experts.com/AQUATIC-EXPERTS%20IMAGES/FRESHWATER/FRESHWATER%20FISH/Apistogramma%20sp.%20Breitbinden/DSC02879%20cw.jpg[/URL]

Alttaki video nasıl bir biyotop olduğunu net gösteriyor değil mi - tamamen bitkilsel çürümekte olan bir alan - özellikle 1.dk'dan sonrası;

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=t_e_kvSJwYc[/VID]
[EDIT]KartalŞafak,2018-10-25 00:17:53[/EDIT]
Mfk Ankara
[QUOTE=Etimesgut06]36.saniye mesela[/QUOTE]

Kuru yem onlar. Bişirler ve bass'lar kuru alıyor.

Alttaki daha yakın tarihli bir video. Düşük çözünürlük oldu malesef ama cep telefonundan yine izlenebiliyor. son 25sn Arowana'nın nasıl takıntılı bir etçil olduğunu görebilirsiniz.


[URL]https://drive.google.com/file/d/17nJSpOZBYDe644XaaHKHKauz9pPPZ93l/view?usp=drivesdk[/URL]
Mfk Ankara
[QUOTE=Etimesgut06]
Maşallah güzel olmuş👍[:nazar:]
Gönlünüze göre kurmussunuz kayıpsız güzel şekilde ilerlersiniz.yuvarlak taş gibi hareketli olan krem renkli şeyler nedir ?[/QUOTE]

Teşekkürler, saniye söyleyebilir misini - hangi yuvarlaklar, yem olabilir belki.
Mfk Ankara
MFK - Monster Fish Keepers konsepti hep ilgilendiğim bir alandı. Uzun zamandır peşinde olduğum türleri toparlama şansım oldu. Alttaki video 10 Ekim tarihli. Bazı değişimler oldu ve güncel video paylaşmaya devam edeceğim. Bişhir (Polypterus) grubu vazgeçemeyeceğim bir grup ama bu gruplamada riskli gibiler - değişime gideceğim.

[B]Ölçüler: [/B]150x70x60(h)
[B]Canlı Türleri:[/B]
[B]Cichla:[/B]
Cichla ocellaris x1ad.
Cichla monoculus x1ad.
Cichla piquiti azul x1ad.
Cichla kelberi x2ad.

[B]Poly:[/B]
Polypterus senegalus x 1ad.
Polypterus endlicheri x 3ad.
Polypterus ornatipinnis x ad.
Polypterus senegalus x 1ad.

[B]Arowana:[/B]
Scleropages Formosus - Banjar red arowana

[B]Stingray:[/B]
Potamotrygon Leopoldi sp. x2ad.
Potamotrygon motoro sp. x1ad.

[B]Myleus:[/B]
Myleus schomburgkii x6ad.
Myleus fasciatus x1ad.

[B]Pleco:[/B]
Pterygoplichthys gibbiceps x3ad.
Peckoltia sabaji x1ad.

Bitki Türleri: N/A
Tankın Yaşı: Mayıs 2018
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sump 3800 Lt/h - Led miks
Tasarım ve Dekorasyon: Mangrow yansımasız siyah fon & zemin
Besleme: Her sabah karides, 2 günde 1 morio kurdu, ayda 2 kez yağsız, lifsiz tavuk göğüsü (bişirler çok seviyor)

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=7gKrbXOmlpo[/VID]
[EDIT]KartalŞafak,2018-10-23 09:54:35[/EDIT]
Leporinus fasciatus
Bu balıklardan bende de 2 adet var. 2 adet olmaları sanki iyi gibi çünkü biri diğeri ile çok uğraşıyor. Bu sayede agresyonları kendi içinde kalıyor gibi. Çok obur bir tür ve aç kaldıklarında diğer balıkları tirtiklemeye başlıyorlar. Tank içi bazı yaralanmalardan sorumlular gibi gelmekte - bir önlem alacağım ama karar veremiyorum. Çok güzel balıklar, Şu an 18cm civarındalar.
Asya Arowana
Ben de 2 ay önce edindim nihayet. Ülkemize gelmeye başladı ama malesef fiyatlar hala yüksek, 1500-4000 TL arası değişmekte.
El Yapımı-özel Tasarım Kolye Ve Anahtarlıklar!
Tebrikler güzel çalışmalar. Alıp kullanmakta olan arkadaşlar, dayanım durumu hakkında bilgi verebilirler mi acaba? Malzeme bilgisi "know how" gizli tutulduğundan paylaşılmamış - emin olmak istedim dayanımından. Yani anahtarlık olarak olmasa dahi bir yerlere asmak için düşünmek bile heyecan verici olabilir.
sera super peat torf
Karides tanklarında torf tavsiye etmiyorum. İlk günlerinde sert düşümler olacaktır - kabuklu canlılar için büyük risk. Sakuralar yine asidik su sever ama kristal karideslere hiç uygun değil taban tabana zıt bir su olur.
Bu Balıkların Türü Nedir?
İstilacıdır, soğuk su balığıdır fakat güzel olduğu gerçeğini bence değiştirmez;

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=8n8mCOM0X0U[/VID][EDIT]KartalŞafak,2017-07-11 17:08:18[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.