ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2011 00:47
Son Ziyaret:
10 Şubat 2023 17:43
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Topçuoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Vs İç Filtre + Pipo Filtre
Öncelikle başlığa bakıp direkt dış filtrenin yerini hiçbir şey tutamaz deyip yorumlamamanızı rica ediyorum. Buradaki bilgileri günlerce forumda gezinerek edindim.
100*50*40 boyutlarında bi akvaryum için diş filtre araştırdım uzun süredir. Kimisi 2.el dış filtre diyor kimisi 2.el güvenilir olmaz ses olma ihtimali daha yüksek diyor ki 2.el bile olsa fiyatı en fazla yarıya düşüyor. Riskle girmeye değmez. Onun için 0 bir dış filtre baktım.
Dış filtrenin mekanik temizlik için değil biyolojik filtrasyon yaptığı buna rağmen fiyatları en ucuz 130 dan başlıyor o da sunsun 602b saatte 400 litre çeviren bi filtre. Yani yetersiz. Sonuç olarak bu akvaryuma yetecek en fiyat performans filtreler 300 400 lira ve 25 30 watt enerji. 300 lira didiklerim de sonradan sızdırma ve ses yapar deniyor. Eheim fluval filtreler en iyisi uzun ömürlüye bağlanıyor ve fahiş fiyatlarla onlar da. Öğrenci olunca ağır geliyor bu tabi. Farklı yöntemlerle filtrasyonu nasıl hallederdi onu düşündüm.
İç filtre araştırdımyine fiyat performans olarak venusaqua 3 bölmeli filtreler içine az da olsa malzeme koyabiliriz kendimiz. Balıklar için de az da olsa faydası olur diye düşündüm. Bunlar da ortalama 65 lira ve 20 watt tüketiyor. Mekanik temizlik halloldu. Biyolojik filtrasyon için de sessiz olan hava motorları resununkiler onların da fiyatı da 60 lira ve 3 4 watt arası tüketiyor. Pipo da 15 lira büyüğü.
Netice itibariyle iç filtreyle mekanik temizlik pipo ile biyolojik temizlik 140 lira aylık 23 watt tüketim.
Dış filtre yani sadece biyolojik filtrasyon 350 lira aylık 25 30 watt tüketim. Bunda da iç filtre kullanılması şart gibi yanına.
Bu konuda önyargısız tarafsız yorumlarınızı almak istedim.
Rainbow Cichlid Yumurtladi
Bugün anne baba yavruları ağızlarına alıp akvaryumun üst köşesinden aşağı bırakıyorlar. Sanırım yüzme eğitimi veriyor. Ama o kadar güzel bi görüntü ki görmeniz lazim. Anne yavrulara eğitim verirken baba koruma yapıyor baba eğitim verirken anne koruma yapıyor. Sunu söylemeden gecemem anne baba kadar diğer balıklara tahammül edemiyor. Diğer balıkların arasından en çok kilickuyruklardan korkuyorum ama anne baba izin vermez gibi. Bakalım yavrularimiz ne zaman ogrenicekler.[:nazar:][:3][EDIT]Murat41,2017-06-23 11:26:58[/EDIT]
Derdime(dış Parazit) Çare Var Mıdır Şu Dünyada
[QUOTE=Kromatit]Beyaz benek yoksa filtre temizliği ve su değişimi yapın. Yavruları çekmemek için hortumun ucuna ince sünger koyabilirsiniz.
Beyaz benek varsa sıcaklığı 30 dereceye çıkarın, bir hafta kadar bu şekilde ilaçsız devam edebilirsiniz.
Sıcaklığın bitkileri eritmemesi için başka bir kaba alın, iyice yıkayın, ışık alan bir yerde bekletin.
Sıcaklığa rağmen geçmeyen inatçı bir beyaz benek olursa metilen mavisi kullanırsınız.[/QUOTE][QUOTE=Kromatit]Beyaz benek yoksa filtre temizliği ve su değişimi yapın. Yavruları çekmemek için hortumun ucuna ince sünger koyabilirsiniz.
Beyaz benek varsa sıcaklığı 30 dereceye çıkarın, bir hafta kadar bu şekilde ilaçsız devam edebilirsiniz.
Sıcaklığın bitkileri eritmemesi için başka bir kaba alın, iyice yıkayın, ışık alan bir yerde bekletin.
Sıcaklığa rağmen geçmeyen inatçı bir beyaz benek olursa metilen mavisi kullanırsınız.[/QUOTE]
Peki bu sıcaklık değişimi yavrulara zarar vermez mi
Derdime(dış Parazit) Çare Var Mıdır Şu Dünyada
Hastalık Belirtileri: Sürtünme
Akvaryum Kapasitesi (litre): 80
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz Rainbow cichlid kılıçkuyruk elma salyangozu
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26°C
Filitrasyon: Atman f102
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
4 5 gun önce konu acmistim rainbowlar yumurtladi diye ardından yumurtaların kaybolduğunu belirtmiştim. Kaybolduğu gün petshopa gidip bi kaç kök cinar ve zeytin aldım suya koydum ama dikmedim yani ekimi suya sokmadim aldığım bitkiler su üstünde duruyor. Sonra baktım yumurtalar kaybolmamış yavrular çıkmış. Anne baba kimseyi yaklastirmiyor. Ama felaketler daha sonra geldi. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra yani bitkileri getirdikten bi gün sonra balıklar sürtünmeye başladı. Anne baba da surtunuyor ama yavruların yanından ayrılınca. İnternetten çözümlerine baktım. Metilen mavisi gerekiyor deniyor ama bu metilen mavisi suyun dengesini bozar yavruları kaybedersin diyen var. Başka çözüm yolu ise kaya tuzu akvaryum bitkili olduğu için kaya tuzu atamiyorum. Kimisi diyor ki balıkları ayrı bir yerde tedavi et tuz ile. Onun için de yerim yok. Çıkmaza girdim beni bundan kurtarabilecek birini arıyorum.
Aklımda su metilen mavisini üzerinde belirttiği dozdan daha az kullanıp suyu 3 günde bir değiştirmek var ama Rainbow yavruları olduğu için de su değişim riski var. İmdat!!!
Rainbow Cichlid Yumurtladi
Balıkları ayıracak yerim yoktu. Yumurtalar önce mantarlasti sonra da azaldı ve aniden yok oldu. Yani ortada ne yavru ne yumurta kaldı.
Ama disi ve erkek hala yanyana ve yumurtaları bıraktığı yerde sanki yumurtaları korurcasina bekliyorlar anlamadım neden?

Bugün baktığımda yumurtadan çıkan yavruları taşın dibine toplamışlar. Çok küçük olduğu için göremedim. Ayrıca petshoplara falan sorduğumda çoğu yemiştir mantar olmuştur ilk yavrulari tecrubesiz olur dedikleri için ümidi kesmistim. Ama yanilmislar sağlam şekilde duruyorlar [:3] . Sanırım keseleri bitmemiş tam olarak yuzemiyorlar ama hareket ettikleri gözüküyor ve kuyruklarını da görebiliyorum. Ne kadar mesudum.[:lol:][:lol:][:lol:]
Canlı Doğuran Tankımda Karibensis Yaşarmı (rsmli)
Ben kribensis tercihi yapardım çünkü diğerlerinden biraz daha dayanıklı, daha kolay bir tür.[EDIT]Murat41,2017-06-16 11:49:56[/EDIT]
Rainbow Cichlid Yumurtladi
80 litre akvaryumda 6 Rainbow cichlid çok büyük değil yeni üreme boyuna geldiler, 4 cüce vatoz, kılıçkuyruk, 2 elma salyangozu var.
Öğleden sonra yem atayim dedim baktım 5 tanesi yeme geliyor teki yok bi tanesi de yedikten sonra hemen diğerinin yanina gidiyor. Niye gelmiyor bu bakayım dedim. Yumurtaları bekliyormuş [^_^] ne yapmam lazım akvaryumda olanlar yumurtaları yer mi tecrübesi olanlar fikir versin lütfen. İnternette araştırdım yumurta bakimi ya da yavru bakimi ile alakalı dişe dokunur bir bilgi yok.
Beklenmedik Yavrular
Bana lepistes yavrusu gibi geldi. Plati yavruları birazcık daha buyuk olurlar. Lepistes yavruları kuyruk kısmı çok az daha ince olur. Tabi plati olma ihtimali de var.[EDIT]Murat41,2017-06-11 20:42:00[/EDIT]
Cichlid Türü Önerisi 80 Litre
Kabukçul bulabilecegimi sanmiyorum. Demasoni olabilir mi peki?
Cichlid Türü Önerisi 80 Litre
Ölçüleri 70*29*39 cm 80 litre civarı akvaryumda 6 adet rainbow (archocentrus multispinosa) 4 adet kılıçkuyruk, 1 e 3 dişi cüce vatoz bulunmakta. Bitkiler; Java fern, anubias. Filtre; Atman f102 iç filtre ve 1.5 aydır kullandığım faydasını göremediğim c-100 biolife filtre var. Kum şu an aquaclay ama elimde hazırda midye kırığı ile mercan kırığı kumu karışımı var. Yazın 1 ay memlekete gitmem gerekiyor bu yüzden de birine vericem (muhtemelen petshop). Geldiğimde akvaryumu tekrar kurmayı düşünüyorum ve tür önerisi verebilir misiniz? Canlı doğuran, tropikal bakmıştım şu andaki türlerden önce. Yani tekrar aynı türlere bakmak istemiyorum mümkünse üretmesi kolay,dayanıklı ve cichlid türü olursa iyi olur. Zebra cichlidleri severim ama önermeyin çünkü aynı durum başıma gelirse yani köye tekrar gitmem gerekirse zebraları elimden çıkaramam.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/113701/080620170002181.jpg[/IMG]
Fotoğraf telefon çekimi oldu kusura bakmayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.